Zamieszczone przez kamila
[O2] octaviaII - trzeszczenie konsoli srodkowej.
Zwiń
X
-
[O2] octaviaII - trzeszczenie konsoli srodkowej.
Witam kolegow.
Od sierpinia stalem sie szczesliwym posiadaczem w/w, przejechane
raptem 5kkm i irytujace trzeszczenie czesci konsoli z podlokietnikiem.
Udalo mi sie namierzyc, ze trzeszy czesc plastiku po prawej stronie
galki zmiany biegow. Czy ktorys z kolegow wlaczyl juz z tym problemem i moze wie jak to wygluszyc, zeby nie trzeszczalo?
Pozdrawiam Krzysiek.Kris
-
-
coda_co,
mam to samo ale tylko jak jest zimno w aucie a na zewnątrz poniżej +5 stopni, jak odchylisz część tego tunelu po stronie pasażera (na samym dole przy podłodze) to te trzeszczenie ustępuje, jeszcze z tym nie walczyłem ale podejrzewam że rozłożenie i ponowne złożenie pomoże.O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
tak napisze a propos , jeżdziłęm wczoraj paskiem tym nowym , 120 tyś przebiegu , tam dopiero deska trzeszczała i nie tylko...
jeżdziłem wczoraj cayennem turbo - kierownik się ciężko kręci bardzo ... :|O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez coda_coCzy ktorys z kolegow wlaczyl juz z tym problemem i moze wie jak to wygluszyc, zeby nie trzeszczalo?
P.S. W mojej O II totalna ciszaCzarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigZamieszczone przez coda_coCzy ktorys z kolegow wlaczyl juz z tym problemem i moze wie jak to wygluszyc, zeby nie trzeszczalo?
P.S. W mojej O II totalna cisza
pzdr
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kowal 2002loru, o ile pamiętam to w którymś miejscu ten boczek mocowany jest na "rzepa"... Może to on tak "poskrzypuje" wtedy gdy boczek "pracuje"...O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez loruprzypomina coś pomiędzy obcieraniem plastiku o plastik a tarciem styropianu o szybę
najlepiej będzie chyba rozebrać i spróbować wiciszyć, czymś wyłożyć, lub silikon ..Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...
Komentarz
-
-
Mam skodę OII od soboty (nówka!) - już przejechałem 400 kilometrów ops: . Nic nie skrzypi - pakiet skórzany - ale za to sprzączka od pasa pasażera obija o słupek. Co robić?
Pzdr. dla Danielcia z Krakowa! Na odjazd dołożył mi chlapacze i listwy i uruchomił doświetlanie na zakrętach i automatyczne zamykanie drzwi po 15 km/h! Ekstra DEAL!
Komentarz
-
-
p690, w kombi :?: nie widze wyraźnie na zdjęciu.
mi sie pojawił od parunastu dni nowy problem - roleta bagażnika - w normalnej pozycji , czyli rozwiniętej dzwoni w środku jak cholera , chodzi o t e miejsca w których jest mocowana do boczków...nie wiem co jej sie stało..czasami tak jakby sprężynka dzwoniła o blache , czasami jakby się odkręciło coś w środku i stukało . rozbierał ktoś kiedyś to ustrojstwo :?:O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez stysiekZamieszczone przez pablo32ale za to sprzączka od pasa pasażera obija o słupek. Co robić?
zaakceptowałem to
...
Od początku mam wysokość mocowania pasa ( ta regulacja na słupku ) ustawione na maksimum do góry! Kilka dni temu przepiąłem na krótką trasę fotelik małego do przodu i żeby było dobrze musiałem opuścić mocowanie pasa mniej więcej do połowy. Po wyjęciu fotelika zapomniałem przestawić mocowanie spowrotem na maks do góry i jakież było moje zdziwienie, gdy po raz pierwszy od 2 lat użytkowania OII usłyszałem ten wkurzający dźwięk ( już myślałem, że to za karę :cry: , bo napisałem kilka dni wcześniej, że u mnie nigdy to nie występowało )...
Więc jeśli jeździcie sami, lub pasażerowi nie przeszkadza wyższe mocowanie pasa ( można ewentualnie doregulować wysokością fotela ) to bardzo łatwo pozbędziecie się tego stukania...Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leszekmwp690, w kombi :?: nie widze wyraźnie na zdjęciu.
mi sie pojawił od parunastu dni nowy problem - roleta bagażnika - w normalnej pozycji , czyli rozwiniętej dzwoni w środku jak cholera , chodzi o t e miejsca w których jest mocowana do boczków...nie wiem co jej sie stało..czasami tak jakby sprężynka dzwoniła o blache , czasami jakby się odkręciło coś w środku i stukało . rozbierał ktoś kiedyś to ustrojstwo :?:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leszekmwchodzi o t e miejsca w których jest mocowana do boczków...nie wiem co jej sie stało..czasami tak jakby sprężynka dzwoniła o blacheCzarny Elegance
Komentarz
-
-
ja powuklejałem już gniazda gdzie się ja mocuje filcami ...nie wiem skąd jej się to wzięło , czasami sobie pobrzękiwała ale to co jest w tej chwili to bajka :diabelski_usmiech
p690, dziękuję za wyczerpującą odpowiedź :twisted:O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
Komentarz
-
-
Witajcie,
Mnie kilka dni temu zaczęło denerwować skrzypienie przy gwałtownym przyspieszaniu/hamowaniu . Po kilku chwilach okazało się że skrzypi sprzączka pasa kierowcy, wystarczy że ją odegnę i skrzypienie ustaje.
Jeszcze nie wiem co z tym zrobić bo ten element jest w całości...
Przy okazji czy u was ta sprzączka też jest tak bardzo zagięta w stronę fotela, da się to jakoś odgiąć na stałe?
Komentarz
-
Komentarz