Padl mi immobiliser kilka dni temu(octavia scout 2.0 TDI rocznik 2008). W serwisie wymienili co trzeba w ramach gwarancji, ale teraz maja problem z zakodowaniem w systemie kluczykow. Cala procedura przechodzi gladko do momentu kiedy zakodowac trzeba kluczyk. Wtedy system przestaje odpowiadac. Sprowadzili juz nowy komputer z sasiedniego serwisu i nic sie nie zmienilo. Moze ktos wie na czym polega problem???
Padl immo to wymienili jak sadze licznik. Maja do niego nowy PIN i teraz cala procedura i powinno wszystko dzialac. Liczniki w OI wiele osob przekodowywalo i wszystko dzialalo.
Niech oni lepiej dowiedza sie w centrali co jest nie tak.
Pewnie próbowali zaprogramować dotychczasowe kluczyki.
Niestety transpondery w tym immo są jednokrotnego programowania i ponownie nie można ich dopisać.
Błąd ESP może być spowodowany błędnym kodowaniem licznika lub body komputera.
Zanosi sie na dluzsza naprawe. panowie nie maja zielonego pojecia i grzebia po omacku. Teraz sprowadzaja czujniki od ESP, bo jak sadza sie uszkodzily. Centralny serwis w Poznaniu tez jakos nie potrafi im nic sensownego podpowiedziec. Juz malo brakuje zebym przestal lubic Skode. :evil:
nie jest to jakas wielka tragedia chlopaki pomysla i dojda.kiedys tez z tym mialem problem, ale 2h roboty i poszlo.domyslam sie ze robia ci to w fimocie. :?:
No jest pewien postep. Juz dziala prawie wszystko oprocz ESP. Zaproponowali mi zebym jezdzil a oni rozgryza problem po konsultacjach z fabryka. Odpowiedzialem , ze nie odbiore samochodu dokad nie zrobia wszystkiego. Swoja droga ile maja czasu na naprawe, bo nie mam w domu gwarancji? Zostala w serwisie z autem.
[ Dodano: Wto 25 Lis, 08 20:20 ]
Minely kolejne 4 dni i sytuacja nie zmienila sie ani troche. Pan w serwisie z zadowoleniem w glosie powiedzial wczoraj, ze w zasadzie to da sie nim jezdzic, bo nie dziala tylko ESP.
Dobre podejscie swoja droga. Maluch tez nie mial ESP a jezdzil. Problem tylko w tym ze ja nie kupilem malucha i chce miec troche wyzszy standard wyposazenia.
[ Dodano: Sob 29 Lis, 08 00:23 ]
Naprawiony))))))))))
Komentarz