Mam pytanko, jak przykleiłeś znaczek na grill ? Też zamówiłem od kolegi Nico, czekam na przesyłkę ale nie mam pomysłu na montaż ? Dzięki z góry
Po wymianie filtra wzrosło spalanie
Zwiń
X
-
Po wymianie filtra wzrosło spalanie
Niedawno znajomy wymienił mi filtr paliwa, wszystko byłoby ok, gdyby nie fakt, że spalanie wzrosło diametralnie!
Przy niecałych 2 tys obrotów samochód spala 11 litrów! Nie mam pojęcia co się dzieje... Pomocy!
Octavia 1.9 TDI AGR
Dodam tylko, że był odpinany akumulator w tzw. międzyczasie, gdyż wymienialiśmy pasek
-
-
Ludzie, nauczcie sie sprawdzac spalanie waszych aut a nie piszcie co komputer podal (kazdy komputer jest tylko tak dobry jak osoba ktora go obsluguje), przejedz trase 500km zatankuj do pelna i wylicz spalanie pozniej sie martw.
Rozwiazaniem u ciebie bedzie pewnie odlaczony akumulator, co sowodowalo skasowanie starych wartosci do ktorych komp usrednial spalanie i/albo jest teraz przelaczony w tryb "1" a wczesniej byl na "2".
Komentarz
-
-
hellboyek, ale czy ty mówisz o trybie spalania chwilowym? czy średnim, sądząc po tych 2000 obrotów to wychodzi że na chwilowym
Zamieszczone przez hellboyekjednak czy kogos serce nie boli gdy na blacie widzi powiedzmy 19 l ;|
ale ja by powiedział że jak ktoś jeździ dłużej na spalaniu chwilowym przed oczami to chyba głowa go boli :lol:
zatankuj na full, zrób trasę zatankuj tak samo i policz sobie i nic cię raczej nie będzie bolało (jeśli jakieś awarii faktycznie nie ma)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pafhellboyek, ale czy ty mówisz o trybie spalania chwilowym? czy średnim, sądząc po tych 2000 obrotów to wychodzi że na chwilowym
Wylacze spalanie bo zawalu dostane po drodze
Komentarz
-
-
hellboyek, własnie zrobiłem 6km po mieście, dzisiaj jeszcze nie latany (tylko do pracy 1km z rana) i proszę :
obroty max. 2500 - normalna jazda - spalanie chwilowe
na 1 - 44
na 2 - 27
na 3 - 19
na 4 - 16
średnia z 6km pokazało 11,4, mój też pali 11
a z całego zbiornika wychodzi średnio 6,5 podczas normalnej jazdy miasto / trasa :diabelski_usmiechNie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...
Komentarz
-
-
To spalanie chwilo jest naprawde dziwne i nie nalezy sie tym sugerowac. Jak np. ruszylem na samym sprzegle na "1" i doslownie musnalem gaz to spalanie bylo wieksze niz na "2" i troche wiekszym "musnieciu" gazu. BY-ZY-DU-RA :PVW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bradleyTo spalanie chwilo jest naprawde dziwne i nie nalezy sie tym sugerowac. Jak np. ruszylem na samym sprzegle na "1" i doslownie musnalem gaz to spalanie bylo wieksze niz na "2" i troche wiekszym "musnieciu" gazu. BY-ZY-DU-RA :P
Żadna BY-ZY-DU-RA, tylko panie kolego trzeba trafnie interpretowac wyniki i wskazania kompa.
Komputer przelicza ile paliwa trzeba na przejechanie 100km.
Obrazowo czyli na Twoim przykładzie.
Przy toczeniu się na wolnych obrotach na jedynce musiałbyś jechać z 8 godzin aby przejechać dystans 100km do których się odnosi komputer, czyli w czasie 8h silnik spaliłby więcej niż w czasie powiedzmy 2,5 godziny jazdy na II biegu z prędkością 40km/h.
Tak więc spalanie pokazywane przez komputer należy interpretować zależnie od warunków i charakterystyki jazdy.
A średnią jak ktoś powiedział, najlepiej wyliczać tankując pod korek, z odpowietrznikiem!
Komentarz
-
Komentarz