temperatura silnika

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pihajtol
    Classic
    • 2010
    • 9

temperatura silnika

Zamieszczone przez piotrek_gdy
    to skoro tam jest tak fajnie czemu wykłada wam zamiast sobie spokojnie siedzieć?
    powiem ci że z racji pracy czasami ocieram sie o więziennictwo- nie ma nic gorszego niz pobyt w polskim więzieniu(na zachodzie faktycznie bywa lepiej niż tutaj)
    ale skoro mając 19 lat masz tak wyrobiony światopogląd to życze powodzenia :szeroki_usmiech
    zadales pytanie typu- po co sie myjesz skoro i tak sie ubrudzisz :shock:
    To nie jest moj poglad ,to tylko przytoczenie wypowiedzi osoby ode mnie starszej i madrzejszej ...nigdy nie bylem w wiezieniu i nie wiem jak tam jest..

jak taki koleś z "chorobą łańcuchową"(czyli swiezo upieczony sędzia) mający 26 lat ma decydować o losie ludzkim?
    a jakie on ma doświadczenie życiowe?
    szkoda gadać temat rzeka

i tu jest troche twojej niewiedzy...wymagania na sedziego-'ukonczone studia wyzsze prawnicze z tytulem magistra,odbyc aplikacje sadowa lub prokuratorska ukonczona odp egzaminem,przepracowac przynajmniej 1rok jako asesor sadowy oraz miec ukonczone 29lat...wymogi te w przypadku sadow wyzszych musza byc uzupelnione odp stazem pracy w sadownictwie...''

kto decyduje o moim losie:
    - ja decydujac sie na popelnienie czynu zabronionego i narazajac sie na kare
    - sedzia (ile by lat nie mial) ktory WG KODEKSU wymierza wyrok za moje wystepki

?

masz racje...ty poprzez swoje zachowanie przyczyniasz sie do popelnienia okreslonego czynu...
    tak...,Sedzia wymierza kary wg kodeksu ale pamietaj ze prawo mozna roznie interpretowac np przepisy dotyczace przyciemniania szyb...jeden policjant zatrzyma ci dowod a 2wogole nie zaeraguje...
  • witek_sz
    Drive
    • 2008
    • 91
    • Octavia II (1Z3)
    • BKC 1.9 TDI PD 105 KM

temperatura silnika

Ja z takim może banalnym pytaniem, ale: po przejechaniu ilu kilometrów po mieście dieselki w waszych pojazdach osiągają normalną temperaturę pracy tzn. ok 90 C. Bo moja dopiero po ok 8-10 km. Czy to normalne?
    OCTAVIA II 1,9TDI ELEGANCE; XII 2004r; BKC, DSG

Komentarz

• zurcio
      RS
      • 2008
      • 2046

witek_sz, normalne :wink:

Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...

Komentarz

• witek_sz
        Drive
        • 2008
        • 91
        • Octavia II (1Z3)
        • BKC 1.9 TDI PD 105 KM

Dzięki to się uspokoiłem.
        OCTAVIA II 1,9TDI ELEGANCE; XII 2004r; BKC, DSG

Komentarz

• zbigniew147
          Rider
          • 2008
          • 482

moja 1.9 TDI ASV ma 90 po około 2 -2,5 km przy ruchu miejskim i temperaturze zewnętrznej około 2 st C.

Kiedyś w Vectrze 2.0 DTI silnik grzał mi się do 85C ( to był standart ) przez około 7-8km, wymieniłem termostat i było ok. Generalnie wystarczyło wyczyścić przylgnie i było ok - osadził się trochę kamień i zawór był zawsze otwarty - wprawdzie szczelina maluśka ale to wystarczyło.

[ Dodano: Pon 01 Gru, 08 08:27 ]
          Dziś rano wyjeżdżałem z garażu (+11C) na zewnątrz -1C. Na początku jazda z górki (silnik nie obciążony) i po 2 km miałem 60C, po 3km 75C po 4km 90C

Komentarz

• OLMAPI
            Classic
            • 2008
            • 25

temperatura mi skacze od 0 do 90 stopni i z powrotem w tempie takim jakbym zapłon wyłączył i z załączył
            jak myślicie cuż to?

Komentarz

• thommeck
              Drive
              • 2008
              • 49

OLMAPI, to moze byc cala elektryka na odcinku czujnik - licznik. Stawialbym na czujnik.

Odnośnie termostatów - od kwietnia mam juz trzeci! Kupowałem jakiś czeski zamiennik za 17zł, który musiałem wymienić po miesiącu bo nie działał. Przez lato nie odczuwałem problemów aż do pierwszego ochłodzenia - okazało się że na trasie silnik w ogóle się nie nagrzewał(strzałka oscylowała w okolicy pierwszej kreski). Jest to jakiś sposób na sprawdzenie funkcjonowania termostatu - w jeździe miejskiej jedyny efekt uszkodzonego termostatu to po prostu powolne nagrzewanie.

Ps. jeden tip - wskaźnik temperatury NIE MA PRAWA OPADAĆ podczas pracy silnika. Czyli jeśli zauważysz że przyspieszając temperatura spada - 100% wina termostatu.

Komentarz

Pracuję...