Centralny zamek zmiany w ustawieniach vagiem

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • malitos
    Classic
    • 2009
    • 6

pic2ek, to ja napisalem, ale bylem przekonany, ze Golota wezmie ta walke na powaznie. On nie mial sily sie bronic, nie mowiac o boksowaniu. :?
    malitos
  • OVER
    Drive
    • 2008
    • 51
    • Octavia II combi (1Z5)
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Proszę o jakiś konkretny opis jak ustawić zamykanie drzwi vagiem po 15 km/h . U mnie w tej chwili central rygluje się po przekręceniu stacyjki a odryglowuje po wyłączeniu. Lub jak ustawić żeby wogóle się nie ryglował po przekręceniu stacyjki. [/b]
    Nie wstydź się kliknij POMÓGł

Komentarz

• zurcio
      RS
      • 2008
      • 2046

OVER, szukaj szukaj :wink:

Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...

Komentarz

• Krzych
        Rider
        • 2005
        • 671

Zamieszczone przez OVER
        U mnie w tej chwili central rygluje się po przekręceniu stacyjki a odryglowuje po wyłączeniu
        Takie działanie nie jest od modułu komfortu, pewnie autoalarm tak steruje zamkiem.
        Jaki masz autoalarm?
        DigiTech PROMOCJA na chiptuning ZOBACZ
        www.chiptuning.katowice.pl
        DIAGNOSTYKA, CHIPTUNING, HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA

Komentarz

• czarny_wwa
          Rider
          • 2008
          • 411
          • Octavia III combi (5E5)
          • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

OVER, oprócz szukania, tak jak to zurcio, zasygnalizował mogę ci jedno podpowiedzieć. Jeżeli montowałeś alarm sam (czytaj nie jest fabryczny) to może być tak, że spec który zakładał alarm podłączył funkcję ryglowania drzwi do lampki, tzn. kiedy lampka gaśnie (chwilę po włączeniu zapłonu) drzwi się ryglują. Kiedy natomiast wyłączasz silnik lampka zapala się, co powoduje odryglowanie drzwi.
          Oczywiście może być inaczej ale w tym przypadku wydaje mi się to prawdopodobne, gdyż większości osób zakładających autoalarmy nie chce się wpinać w oryg. wiązki, wszystko później zgrywać z komputerem samochodu, itd., itp.. Jeżeliby tak to robili, to alarm nie kosztowałby powiedzmy 1,5 tyś tylko ze 3, a i montaż trwałby o wiele dłużej.
          Pzdr.!

Komentarz

• OVER
            Drive
            • 2008
            • 51
            • Octavia II combi (1Z5)
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Krzych
            Takie działanie nie jest od modułu komfortu, pewnie autoalarm tak steruje zamkiem.
            Jaki masz autoalarm?
            Mam auto alarm wstawiony w serwisie , a oprócz tego nie chce się otwierać central po wyłączeniu zapłonu. Nie jest to za każdym razem, ale często. Gdzieś na forum wyczytałem że przyczyną może być źle podłączone radio- ale po odłączeniu radia jest to samo. Póżniej podejrzewałem zepsuty zamek w dzwiach kierowcy, ale po wymianie zamka jest to samo. Zastanawiam się czy przyczyną nie jest przypadkiem padnięcie jednostki sterującej j393 albo jakiś przekaźnik od centrala. Wcześniej miałem problem z imobilaizerem, po włożeniu kluczyka nie chciał się aktywować i mrygała kontrolka imobilaizera, ale po małej modyfikacji usterka ustała, skasowałem błędy Vagiem (za słaby sygnał imobilaizera) i od 3 miechów jest OK. Może ktoś miał podobny przypadek ?

[ Dodano: Pią 05 Gru, 08 18:27 ]
            Zamieszczone przez zurcio
            OVER, szukaj szukaj
            Zurcio już to przeglądałem ale nic z tego nie kumam, boję się że jak zmienię nastawy nie tam gdzie trzeba to wogóle namieszam z tym otwieraniem. Jak kiedyś miałem problemy z adaptacją przepustnicy to znalazłem taki super opis krok po kroku.
            Nie wstydź się kliknij POMÓGł

Komentarz

• Tomek_dx
              Rider
              • 2008
              • 398

Aby samochód ryglował się po przekroczeniu 15km/h trzeba mieć laptop z interfacem i odpowiednim programem, np.: Vag-com.
              Wystrczy wejsc -> sterownik komfortu -> adaptacja -> wybrac numer kanalu -> zmienic wartosc.

Opisy kanałów poniżej:
              Załączone pliki
              Tomek

Komentarz

Pracuję...