Jesteśmy jedną z największych polskich firm o zasięgu międzynarodowym. Na rynku działamy od 2006, od ponad dekady realizujemy do kilkuset modyfikacji rocznie.
:!: :!: :!:
[ Dodano: Czw 04 Gru, 08 21:37 ]
to co napewno turbina sie posypala[/quote]
Gucio7804, współczuję, masakra, poszukaj turba w dziale giełda, popytaj może kolegi neck99.
Ale... oczy zrobiłem jak 5zł jak napisaliście, że nie można go wtedy zgasić. Co jest tego powodem ? No i co wtedy robić, hamować na biegu aż zdechnie czy szarpać się z rurą kolektora. Napiszcie coś dla przyszłych pokoleń (oby się takie coś często nie przytrafiało) ale sam bym zgłupiał co robić jak przekręcenie zapłony nic by nie dało.
cysterniarz.
Jak Ci turbina puści olej na zimną stronę to olej razem z powietrzem wali do cylindrów i silnik błyskawicznie nabiera obrotów, wtedy redukcja do dołu i hamowanie na biegu albo wyskakuj i wyrywaj rurę z kolektora.
oj kolego....ciesz sie jak tylko turbo poszlo
Takie zapalanie jak dymi na siwo i samo wkreca sie na obroty to mega glupota!!!!
Po pierwsze ze prawdopodobnie olej dostaje sie do cylindrow a ze olej nie jest scisliwy korba moze sie podgiac
Po drugie jak wypalisz wiekszosc oleju to cisnienie spadnie a wtedy na sucho popracuje chwile i sie zatrze
A po trzecie koledzi dobrze pisza o elementach wirnika ktore moga wpasc na tlok i zrobic kuku....
Turbo na 100% poszlo
pozdrawiam
Diagnostyka i tuning hybrydowe wtryski i turbiny
programy na ulice jak i do sportu
Serwis mechaniczny aut koncernu VAG www.tune-up.pl
Holuj auto do Tune-up, przynajmniej będziesz miał gwarancje że wszystko będzie cacy.
Wiem że nie jest takie coś przyjemne kolego, sam pożegnałem się ze swoim silnikiem w podobny sposób. Kosztów było sporo ale przynajmniej auto wyszło z nowym pewnym silnikiem z warsztatu i z większą turbosprężarką więc w efekcie wpadło 16ps i 60NM.
Głowa do góry, zawieź auto do sprawdzonego warsztatu i będzie dobrze.
tak tylko tu gdzie mieszkam to narazie tylko serwis mi zostaje tu w slupsku prawdopodobnie nie ma dobrego szpeca
a turbo wyssalo caly olej z silnika ale dlugo nie chodzil to moze mu sie nic nie stalo
a na serwisie za turbo krzycza sobie 4tys plus jakies uszczelki robocizna razem jaklies 5tys
tragedia
No to trzeba znalezc warsztat jakis polecany w okolicy - moze byc Robert, auto na lawete i jazda. Wypozyczenie autolawety to 200-300zl za dobe, a 2 tys wzgledem 5 to chyba roznica
kolego - popatrz, chcieliby Cię cyknąć na 5 tyś. Zobacz ile w tym nieszczęściu zyskujesz,
Robert taniej załatwi Ci większe turbo, mocniejsze wtryski i zamiast 110 - wyjedziesz 160konnym samochodem i jeszcze z 5000zł wystarczy na kilka krat browarów żeby przyrost stajni opić.
Pomyśl o lawecie i kontaktuj się z Tune-up. Powołaj się na OCP to dostaniesz dodatkowy rabat.
tak tylko tu gdzie mieszkam to narazie tylko serwis mi zostaje tu w slupsku prawdopodobnie nie ma dobrego szpeca
a turbo wyssalo caly olej z silnika ale dlugo nie chodzil to moze mu sie nic nie stalo
a na serwisie za turbo krzycza sobie 4tys plus jakies uszczelki robocizna razem jaklies 5tys
tragedia
Jaki jest sposób na zdławienie silnika gdy padnie turbina w tą nieodpowiednią stronę (obroty na maksa) w przypadku skrzyni DSG. Proszę o poradę co w takich przypadkach można zrobić.
Czy takie działania nie spowodują oprócz konieczności wymiany silnika problemów ze skrzynią? Dodatkowo, jak zauważyłem, hamulec spełnia rolę sprzęgła - wciśnięty rozłącza silnik od napędu.
Jak mogę znaleźć w silniku klapkę gaszącą?
Nim zaczniesz wymieniać turbo to sprawdź kompresję na każdym cylindrze, jeżeli będą duże różnice w pomiarach to korby są krzywe, motor jest do wyjęcia i do wymiany po takim rozbieganiu.
GrzegorzR. ponoc sie podgiely ale warto sprawdzic niz odrazu wymieniac silnik
bo tak jak slyszalem to jak turbina wyssie olej z silnika to na 100% podgina wlasnie korby
Komentarz