samoczynne zamkniecie zamka centralnego

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mcytrus
    Classic
    • 2010
    • 29

Mam podobne objawy i stąd pytanie czy możesz napisać dokładnie, o który czujnik chodzi (gdzie go szukać i co odpiąć)? Chciałbym przeprowadzić podobny "test" u siebie 8)
  • bergson
    Drive
    • 2008
    • 82

Witam Was.Czasami gdy otwieram zamki z pilota w moim autku i nie otwieram jeszcze w nim drzwi to po kilkunastu sekundach centralny zamyka mi wszystkie drzwi a czasami tak sie nie dzieje np.po dluzszej jezdzie wjezdzam do garazu nie zamykam auta z pilota i nic sie nie dzieje-tzn centralny nie zamyka mi drzwi.o co tu chodzi?czy jest cos nie tak?-troche to wszystko zakrecone ale chyba rozumiecie o co mi chodzi?

Komentarz

• blackspot
      Rider
      • 2007
      • 291

Tak ma być. Jak otworzysz samochód z pilota a nie otworzysz żadnych drzwi to po jakiś czasie się on ponownie zamknie, gdyż może założyć że otworzyłeś go przez przypadek albo się rozmyśliłeś i nie będziesz jednak wsiadał. Po zakończonej jeździe tak się nie stanie. No bo jak to sobie wyobrażasz? Wysiadasz na chwilkę, kluczyki zostały w stacyjce albo na siedzieniu a tu cyk i auto zamknięte. Chciałbyś tak kiedyś?
      Powered by Rogalotti + DSG

Komentarz

• Wilu
        Classic
        • 2008
        • 10

Może sie myle ale... stawiam, ze zamki zwyczajnie zamyka Ci alarm. Wiele alarmów po ich wylaczeniu (rozbrojeniu) i nie otwarciu drzwi zamyka je samoczynnie (uzbraja sie). Takie zabezpieczenie stosowane powszechnie w alarmach roznych marek. co do tego ze po jezdzie autem Ci ich nie zamyka to tez wedlug mnie zostalo wyjasnione. Dla przykladu wracasz z pracy, stawiasz auto na podworku i chcesz je umyc wiec dlaczego alarm ma Ci zamykac zamek skoro przed chwila jechales autem (uruchomiles silnik a co za tym idzie rozbroiles alarm). Nie traktuje Cie jako intruza wiec zamkow nie zamyka... jesli nie masz alarmu to pierwsze co bym sprawdzil to kable w drzwiach i na laczeniu miedzy nimi (w tej gumie ochronnej).

Komentarz

• Thundi
          L&K
          • 2005
          • 1157

Zamieszczone przez Wilu
          Może sie myle ale... stawiam, ze zamki zwyczajnie zamyka Ci alarm. Wiele alarmów po ich wylaczeniu (rozbrojeniu) i nie otwarciu drzwi zamyka je samoczynnie (uzbraja sie). Takie zabezpieczenie stosowane powszechnie w alarmach roznych marek.
          Nie mam alarmu a też tak mi się dzieje notabene jest taka informacja w instrukcji do auta że jeśli zotało otwarte z przycisku to po kilkunastu sekundach się sam zamknie jeśli nie zostały otworzone żadne drzwi czy bagażnik. Oczywiście w drugim wypadku Drzwi nie zamknie bo drzwi zostały otworzone.
          Uwaga jeśli otworzy się korzystając z zamka w drzwiach (czyli przekręci się kluczykiem w drzwiach) auto najprawdopodobniej się nie zamknie (znaczy u mnie się nie zamyka)
          O ortografie dba FF.
          Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
          http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
          Skoda Octavia & Audi A6

Komentarz

• Wilu
            Classic
            • 2008
            • 10

z alarmem czy bez jest centralka która tym steruje mysle, ze wszysto jest jasne

Komentarz

• liroyek
              Rider
              • 2008
              • 620

tak ma byc

to podobno zabezpieczenie, pilot ma sporawy zasieg gdybys przypadkiem bedac w sklepie nacisnal sobie otwrcie drzwi to ona ci je zamknie
              Scirocco 1,4 TSI 160 KM by Aligator - Dynosoft
              bylo 174,5 PS i 265Nm jest 216,6 PS i 333,5 Nm
              http://picasaweb.google.com/liroyek/...60154131398354
              Fotografia Ślubna i nie tylko - www.negatyw.co

Komentarz

• zpluta
                L&K
                • 2008
                • 1194

Wszystko jest w porządku. Typowa funkcja autoalarmu. Inaczej pisząc w skrócie: aby w pełni rozbroić alarm trzeba wcisnąć odpowiedni przycisk na pilocie i otworzyć drzwi. Gdy otwarcie nie nastąpi, alarm ponownie się uzbraja, drzwi się blokują. Koniec.
                :

Komentarz

• Thundi
                  L&K
                  • 2005
                  • 1157

Zamieszczone przez zpluta
                  Wszystko jest w porządku. Typowa funkcja autoalarmu.
                  Znam ludzi i wiem że mogą się czepiać Auto ma to w standardzie czy się ma czy nie ma alarmu !! Tak więc w aucie bez alarmu jest tak samo.
                  O ortografie dba FF.
                  Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
                  http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
                  Skoda Octavia & Audi A6

Komentarz

Pracuję...