Mam podobne objawy i stąd pytanie czy możesz napisać dokładnie, o który czujnik chodzi (gdzie go szukać i co odpiąć)? Chciałbym przeprowadzić podobny "test" u siebie 8)
samoczynne zamkniecie zamka centralnego
Zwiń
X
-
samoczynne zamkniecie zamka centralnego
Witam Was.Czasami gdy otwieram zamki z pilota w moim autku i nie otwieram jeszcze w nim drzwi to po kilkunastu sekundach centralny zamyka mi wszystkie drzwi a czasami tak sie nie dzieje np.po dluzszej jezdzie wjezdzam do garazu nie zamykam auta z pilota i nic sie nie dzieje-tzn centralny nie zamyka mi drzwi.o co tu chodzi?czy jest cos nie tak?-troche to wszystko zakrecone ale chyba rozumiecie o co mi chodzi?
-
-
Tak ma być. Jak otworzysz samochód z pilota a nie otworzysz żadnych drzwi to po jakiś czasie się on ponownie zamknie, gdyż może założyć że otworzyłeś go przez przypadek albo się rozmyśliłeś i nie będziesz jednak wsiadał. Po zakończonej jeździe tak się nie stanie. No bo jak to sobie wyobrażasz? Wysiadasz na chwilkę, kluczyki zostały w stacyjce albo na siedzieniu a tu cyk i auto zamknięte. Chciałbyś tak kiedyś?Powered by Rogalotti + DSG
Komentarz
-
-
Może sie myle ale... stawiam, ze zamki zwyczajnie zamyka Ci alarm. Wiele alarmów po ich wylaczeniu (rozbrojeniu) i nie otwarciu drzwi zamyka je samoczynnie (uzbraja sie). Takie zabezpieczenie stosowane powszechnie w alarmach roznych marek. co do tego ze po jezdzie autem Ci ich nie zamyka to tez wedlug mnie zostalo wyjasnione. Dla przykladu wracasz z pracy, stawiasz auto na podworku i chcesz je umyc wiec dlaczego alarm ma Ci zamykac zamek skoro przed chwila jechales autem (uruchomiles silnik a co za tym idzie rozbroiles alarm). Nie traktuje Cie jako intruza wiec zamkow nie zamyka... jesli nie masz alarmu to pierwsze co bym sprawdzil to kable w drzwiach i na laczeniu miedzy nimi (w tej gumie ochronnej).
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez WiluMoże sie myle ale... stawiam, ze zamki zwyczajnie zamyka Ci alarm. Wiele alarmów po ich wylaczeniu (rozbrojeniu) i nie otwarciu drzwi zamyka je samoczynnie (uzbraja sie). Takie zabezpieczenie stosowane powszechnie w alarmach roznych marek.
Uwaga jeśli otworzy się korzystając z zamka w drzwiach (czyli przekręci się kluczykiem w drzwiach) auto najprawdopodobniej się nie zamknie (znaczy u mnie się nie zamyka)O ortografie dba FF.
Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
Skoda Octavia & Audi A6
Komentarz
-
-
tak ma byc
to podobno zabezpieczenie, pilot ma sporawy zasieg gdybys przypadkiem bedac w sklepie nacisnal sobie otwrcie drzwi to ona ci je zamknieScirocco 1,4 TSI 160 KM by Aligator - Dynosoft
bylo 174,5 PS i 265Nm jest 216,6 PS i 333,5 Nm
http://picasaweb.google.com/liroyek/...60154131398354
Fotografia Ślubna i nie tylko - www.negatyw.co
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez zplutaWszystko jest w porządku. Typowa funkcja autoalarmu.O ortografie dba FF.
Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
Skoda Octavia & Audi A6
Komentarz
-
Komentarz