boozee,poczekam.
Dziwne piszczenie podczas uruchamiania 1,9TDI
Zwiń
X
-
Dziwne piszczenie podczas uruchamiania 1,9TDI
mam pytanie moze ktoś mi pomoże , podczas uruchamiania samochodu rozlega sie trzy krotne piszczenie takiego samego piszczyka jai jest podczas gdy kończy sie paliwo,
tzn. wsiadam wkładam kluczyk przekręcam gaśnie spiralka od świec przekręcam kluczyk i rozlega sie piszczenie. Pomocy już pomysły mi sie kończą od czego to jest, wymieniłem świece żarowe bo 3 były zdechłe ale odziwo -3 było i palił z pierwszego mimo 200tyś. przebiegu , ale to piszczenie przy uruchamianiu zaczyna mnie przerażać, pomocy czemu to piszczy?? OCTAVIA I 1,9TDI???
-
-
Totalne olewanie stylu pisania świadczy o tym że nie masz za grosz szacunku dla czytających a jednocześnie prosisz ich o poradę.
Zdanie zaczynamy od dużej litery a nie małej, kończymy natomiast kropką a nie przecinkiem, ortografy popraw w wordzie jak słownika nie masz.
Pozdrawiam i sory za OT.www.DURASOFT.pl
-Hamownia podwoziowa
-Modyfikacje programowe (Chip-Tuning)
-Diagnostyka
-Filtry FAP/DPF
Komentarz
-
-
Niestety dolanie płynu nie pomogło , w dalszym ciągu przy pierwszym obruceniu silnika za pomocą rozrusznika piszczy, ale rano minus 3 stopnie odpalił i nie piszczeł , co zauważyłem ... podczas gdy zaczyna piszczeć strzałka prędkościomieża dolatuje do 220km i spada z powrotem , gdy nie piszczy to się nie dzieje . Może to jakiś błąd komputera czy co? :roll:
Komentarz
-
-
Tu masz link do tematu w którym możesz poczytać na temat piszczenia: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...ighlight=piski
Mam nadzieję, że znajdziesz coś dla siebie. Mi jakiś czas temu pojawiało się piszczenie podczas odpalania. Czytałem trochę na forum o tym i przyczyną takich pisków może być:
napinacz, rolka odwracająca, wspomaganie, sprężarka klimy, koło pasowe alternatora.
U mnie na szczęście samo przestało, co szczerze mówiąc mnie bardzo cieszy
Komentarz
-
-
No wreszcie jakiś ziomal
Kolego, ja mam ten sam problem. Jak odpalam autko czasami robi mi: pi pi pi i przewaznie prędkościomierz skacze od 20 - 120km/h ( uwaga::: autko stoi w miejscu )
tu masz link do mojego problemu : http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=17460 a na koncu jest link do youtube jak to u mnie wyglada. Niestety, myslalem, ze problem znikl, ale pojawil sie niespodziewanie jak tesciowa w ciemna noc Akumulator wymieniony i nic. A mam pytanie.sazzas, czy u Ciebie zegary sa koloru czerwonego, czy zielonego?????
Komentarz
-
Komentarz