Dziwne piszczenie podczas uruchamiania 1,9TDI

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Tomasz S.
    Classic
    • 2010
    • 5

boozee,poczekam.
    Tomasz S.
  • sazzas
    Classic
    • 2008
    • 7

mam pytanie moze ktoś mi pomoże , podczas uruchamiania samochodu rozlega sie trzy krotne piszczenie takiego samego piszczyka jai jest podczas gdy kończy sie paliwo,
    tzn. wsiadam wkładam kluczyk przekręcam gaśnie spiralka od świec przekręcam kluczyk i rozlega sie piszczenie. Pomocy już pomysły mi sie kończą od czego to jest, wymieniłem świece żarowe bo 3 były zdechłe ale odziwo -3 było i palił z pierwszego mimo 200tyś. przebiegu , ale to piszczenie przy uruchamianiu zaczyna mnie przerażać, pomocy czemu to piszczy?? OCTAVIA I 1,9TDI???

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Heh, a poczytac troche na forum. Popatrzec czemu piszczy, bo ja obstawiam ze swieci jeszcze taka czerwona lampka od wody na szafie :szeroki_usmiech

Pojawia sie to tylko rano??
      Spritmonitor.de

Komentarz

• sazzas
        Classic
        • 2008
        • 7

tzn, bywa rużnie hoć czasem nie piszczy , al eczy to związane z wodą nie jestem pewien poziom płynu mam w pożądku , a czy czerwona lampka sie zapala raczej nie chyba ze spaliła sie żarówka. :?

Komentarz

• zurcio
          RS
          • 2008
          • 2046

sazzas, krótko i pewnie na temat, spróbuj dolać płynu na max. a nawet troszkę więcej i sprawdź czy się powtórzy ...
          Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...

Komentarz

• sazzas
            Classic
            • 2008
            • 7

Bede niebawem wychodził do pracy to sprubuje z tym płynem, choć pewien znajomy muwił ze to moze być coś ze świecami żarowymi.

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2004
              • 25757
              • Audi

Jak nie wiesz co piszczy i co swieci to wrozyc mozemy do konca swiata :diabelski_usmiech
              Spritmonitor.de

Komentarz

• sazzas
                Classic
                • 2008
                • 7

no właśnie szkoda ze nic nie świeci a tylko piszczy przy uruchamianiu bo tak bym dawno rozwiązał problem ,

Komentarz

• gregorianin
                  Ambiente
                  • 2008
                  • 215
                  • Octavia II (1Z3)
                  • AHF 1.9 TDI VP 110 KM
                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Totalne olewanie stylu pisania świadczy o tym że nie masz za grosz szacunku dla czytających a jednocześnie prosisz ich o poradę.
                  Zdanie zaczynamy od dużej litery a nie małej, kończymy natomiast kropką a nie przecinkiem, ortografy popraw w wordzie jak słownika nie masz.

Pozdrawiam i sory za OT.
                  www.DURASOFT.pl

-Hamownia podwoziowa
                  -Modyfikacje programowe (Chip-Tuning)
                  -Diagnostyka
                  -Filtry FAP/DPF

Komentarz

• sazzas
                    Classic
                    • 2008
                    • 7

Niestety dolanie płynu nie pomogło , w dalszym ciągu przy pierwszym obruceniu silnika za pomocą rozrusznika piszczy, ale rano minus 3 stopnie odpalił i nie piszczeł , co zauważyłem ... podczas gdy zaczyna piszczeć strzałka prędkościomieża dolatuje do 220km i spada z powrotem , gdy nie piszczy to się nie dzieje . Może to jakiś błąd komputera czy co? :roll:

Komentarz

• pantol
                      Elegance
                      • 2004
                      • 754

Podepnij do VAG-a, zobaczymy co wywali.
                      Jarek "Vinci"

Komentarz

• Rafał 82
                        Ambiente
                        S_OCP Member
                        • 2007
                        • 150
                        • Superb II (3T4)

Tu masz link do tematu w którym możesz poczytać na temat piszczenia: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...ighlight=piski

Mam nadzieję, że znajdziesz coś dla siebie. Mi jakiś czas temu pojawiało się piszczenie podczas odpalania. Czytałem trochę na forum o tym i przyczyną takich pisków może być:
                        napinacz, rolka odwracająca, wspomaganie, sprężarka klimy, koło pasowe alternatora.

U mnie na szczęście samo przestało, co szczerze mówiąc mnie bardzo cieszy

Komentarz

• bary
                          Drive
                          • 2008
                          • 57

No wreszcie jakiś ziomal
                          Kolego, ja mam ten sam problem. Jak odpalam autko czasami robi mi: pi pi pi i przewaznie prędkościomierz skacze od 20 - 120km/h ( uwaga::: autko stoi w miejscu )
                          tu masz link do mojego problemu : http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=17460 a na koncu jest link do youtube jak to u mnie wyglada. Niestety, myslalem, ze problem znikl, ale pojawil sie niespodziewanie jak tesciowa w ciemna noc Akumulator wymieniony i nic. A mam pytanie.sazzas, czy u Ciebie zegary sa koloru czerwonego, czy zielonego?????

Komentarz

Pracuję...