Nie działa zapalniczka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • piotrek_os
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 8160
    • Octavia II (1Z3)
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez seba12a
    No niestety u mnie nie pomogło. Prądu w zapalniczce nie ma. Podswietlenie jest ale. Nawigacja nie ładuje ani zapalniczka sie nie nagrzewa. Przełączałem ten włącznik od szyb tylnich i nic :/

Zapalniczka ma bezpiecznik ?
    nr 41
    Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• opsia
      Ambiente
      • 2007
      • 189

Spróbuj odgiąć do środka takie wypustki w gnieździe zapalniczki. Sa tam trzy albo dwie, takie blaszki. Odegnij je do środka, czyms może plastikowym albo drewnianym, zeby nie zrobić zwarcia. Tylko delikatnie, zeby nie połamać. Ja tak miałem w swojej. Zapalniczka nie działała, ale działał mi gps. Był ciut grubszy wtyk. Jak wkładałem zapalniczkę, nie działała. Teraz działa, ale co jakis czas musze te blaszki znowu odginać, chyba ta wtyczka od gpsa to robi. Spróbuj może pomoże....
      Moja Octavka tyle pali---

Piszę poprawnie po polsku.

Komentarz

• mobi65
        Rider
        • 2009
        • 291

seba zdemontuj panel z drzwi i przeczysc styki w panelu ,tam szukaj twojej usterki przeczyszczenie gumek i plytki spirytusem i po problemie

Komentarz

• keciu
          Drive
          • 2011
          • 63
          • Octavia II (1Z3)
          • BKC 1.9 TDI PD 105 KM

dołączę sie do pytania : moja skoda to : rok 1999 1.9 tdi 90 koni
          czy do zapalniczki idzie tylko jeden bezpiecznik ?,który mieści sie zboku pulpitu koło włącznika świateł?
          Bo sprawdziłem go i jest dobry ,wymieniony na nowy ,przełącznik blokady w drzwiach wyłączony , a nadal brak prądu .Czy tylko zostało sprawdzenie miernikiem gdzie zanikł prąd?

Komentarz

Pracuję...