piotrek_os, dziekuje. Poprobuje, moze nie zepsuje. Pozdrawiam.
Naprawa auta z AC
Zwiń
X
-
Naprawa auta z AC
Tydzień temu miałem kolizję swoją Octavią kombi.Zgłosiłem naprawę na AC.Przyjechał gośc od likwidacji szkód,zrobił zdjęcia wszystko opisał.Wyszło na to że lewy przedni błotnik jest do malowania,drzwi lewe przednie i tylne są do wymiany,błotnik lewy tylny do malowania i zdeżak tylny do malowana.Może ktoś z was miał podobną sytuację.Ile mogą mi za to wypłacic keszu,dodam że zgodziłem się na rozliczenie - wypłaty pieniędzy i zrobię to sam.Jestem ubezpieczony w Allianz.
-
-
dOSTAŁES JUZ oCENE TECHNICZNA?
[ Dodano: Sob 03 Sty, 09 12:21 ]
Wg moich wyliczeń zakładając, że przyjmą stawkę 70zł/Rbg, Naprawa błotnika PL i TL po 5jc oraz (wiadomo że wg kosztorysu nie policzą Ci oryginalnych drzwi) policzyłem NZS 50% za obie pary drzwi. Bez rozbrojenia innych elementów koszt naprawy opisanych przez Ciebie uszkodzeń to ok 3 700zł netto. I taka Ci kwotę zapewne wypłacą bo wg kosztorysu przy szkodach AC wypłacanę sa kwoty netto.
pozdrOpel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
Zadzwoń do Allianz i poproś o przesłanie Oceny technicznej oraz kosztorysu naprawy pojazdu. Jak będziesz już to miał to prześlij do mnie to zobaczę co tam nabroiliOpel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
A który rocznik pojazdu?Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
Nie wiem jakie masz dokładnie warunki AC w Allianz...ale zazwyczaj w każdej ubezpieczalni jest tak, że auto do 3 lat na oryginałach...a w pozostałych przypadkach zamienniki. uważaj na gostka z ASO..żeby nie było tak,że oni Ci naprawią na oryginałach policzą 5tys zł za naprawę, a TU powie, że Ci się nie należało na ori i policzy 4tys zł. i 1tys bedziesz musial z własnej kieszeni wyjąćOpel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
48h a przy małych szkodach robia kosztorysy na miejscu
czy orginał czy zamiennik to zalezy od Twojej polisy z reguły ALLIANZ to orginał ale to pisze w kosztorysie jak juz go dostaniesz a pozatym są ceny jednostkowe więc można porównać z cenami w ASO ( w kosztorysie jest urealnienie na -50% w przypadku naprawy w ASO ubezpieczyciel płaci całość)ET 13.064 1/4 mili 2009 Octavia Rs I
ET 13.576 ---->13.3xx---->13.006 1/4 mili Golf I TFSI bY GTO
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez S3 CHRIS48h a przy małych szkodach robia kosztorysy na miejscu
( w kosztorysie jest urealnienie na -50% w przypadku naprawy w ASO ubezpieczyciel płaci całość)
[ Dodano: Sob 03 Sty, 09 12:46 ]
Smiało dzwońOpel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
po nowych i oryginalnych częściach to powinni policzyć jeśli będziesz naprawiałw ASO. Wcześniej jednak niech warsztat prześle do TU kosztorys naprawy która ubezpieczalnia powinna zaakceptować. Wtedy jest pewność, że nic nie potnąOpel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lukasz3112Zamieszczone przez S3 CHRIS48h a przy małych szkodach robia kosztorysy na miejscu
( w kosztorysie jest urealnienie na -50% w przypadku naprawy w ASO ubezpieczyciel płaci całość)
[ Dodano: Sob 03 Sty, 09 12:46 ]
Smiało dzwońET 13.064 1/4 mili 2009 Octavia Rs I
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez daro155Gośc z ASO powiedział że powinni policzyc po nowych i orginalnych częściach.Jak będę chciał wziąc gotówkę to odliczą 10% od kwoty którą wyliczyli.
ale nie zapominaj ze jezeli nie dostarczysz faktur zrodłowych to dostanie tylko tyle ile bedzie na kosztorysie ofertowymET 13.064 1/4 mili 2009 Octavia Rs I
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maciek75i oczywiście ubytek merkantylny, gtzn. utrata wartości samochodu spowodowane przez wypadek. Wypłaca to firma ubezpieczeniowa na wniosek zainteresowanego.ET 13.064 1/4 mili 2009 Octavia Rs I
Komentarz
-
Komentarz