21617801, może wpinał się do kompa gazowego...
kontrolka ABS sie zaswieciła
Zwiń
X
-
kontrolka ABS sie zaswieciła
Witam Was.Dzisiaj po nie długiej trasie w tej sniezycy jadąc do domu zapaliła mi sie kontrolka abs-u.ABS znikł i nie działał.Po dojechaniu pod dom zgasiłem silnik,ponownie go uruchomiłem kontrolka dalej sie swieciła ale abs juz działał,przejechałem sie kawalek kontrolka zgasła i wszystko jest ok.Co to za cholerstwo?czujnik abs-u?jesli tak to jak to sprawdzic i gdzie one sie znajdują bo chyba są 4?na kazde kolo jest chyba jeden.
-
-
popierwsze nalezy zdiagnozowac przyczyne najlepiej przy pomocy VAG
majac kompa w wiedzyc ktory czujnik wariuje trzeba zajrzec do tego kola
byc moze wystarczy tylko wyczyscic,alejest tez mozliwosc uszkodzenia czujnika przez
kamien i wtedy bedziesz musial go wymienic
znajduje sie on za tarcza hamulca ,trzeba troche glowe glebiej wsadzic-znajdziesz go po kablu ktory tam dochodzi
nie rubcie panowie sobie zartow z takich prostych awarii w zimeBYŁA O1 NISTETY ZOSTAŁA ROZBITA
JEST OPEL ZAFIRA 2.0 DTI COMFORT
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maj33popierwsze nalezy zdiagnozowac przyczyne najlepiej przy pomocy VAG
majac kompa w wiedzyc ktory czujnik wariuje trzeba zajrzec do tego kola
byc moze wystarczy tylko wyczyscic,alejest tez mozliwosc uszkodzenia czujnika przez
kamien i wtedy bedziesz musial go wymienic
znajduje sie on za tarcza hamulca ,trzeba troche glowe glebiej wsadzic-znajdziesz go po kablu ktory tam dochodzi
nie rubcie panowie sobie zartow z takich prostych awarii w zime
Komentarz
-
-
No i problem powtorzyl sie jeszcze kolka razy .Szczegolnie wtedy jak jade po zabłoconym i zasniezonych drogach,na autostradzie tego nie ma .Juz mnie to zaczyna wkurwiac bo jest zima a abs czasem dziala a czasem nie.Tzn jak zapala mi sie lampka abs to oczywiscie abs nie działa.Powiedzcie mi jak wyczyscic czujnik abs-u bo nie mam czasu jechac do mechaniora i podpinac sie pod kompa,a poza tym oni zdzieraja jak za zboże.Posciagam kola pokolei i bede je czyscił(czujniki oczywiscie)Dzieki.
Komentarz
-
Komentarz