boozee, no ja mam ambiente (sprowadzana z niemiec) , podobne wyposazenie. tylko, ze ja mam gorsze alu 15 cali i 2 poduchy, ale jeszcze asr i climatronic.. reszta to samo
[O1] Klimatycazja
Zwiń
X
-
[O1] Klimatycazja
Witam panów z OCP mam takie pytanie albo nawet problem ... Byłem jeszcze przed zimą u jednego fachowca co zajmuje sie klimatyzacjami samochodowymi, gdyż moja klimatyzacja wogole nie chłodzi. Podjechałem grzecznie do warsztatu i pytam sie ile by kosztowało nabicie klimatyzacji, nie pamietam ile mi powiedziale ale chyba 80 zł. Zaczyna sie bajka bo mowi mi tak jeżeli niema gazu w klimatyzacji tzn że uciekł wiec klimatyzacja może byc nie szczelna (Test Szczelności 50 zł) no ok jedziemy dalej przed nabiciem Klimatyzacji trzeba ja odgrzybić 30 zł ok jedziemy dalej i jeszcze jakiś filtr 40 zł ?? razem 200 zł czy według was jest to prawidłowe przekalkulowanie ?
-
-
A może najlepiej uderz sie do ASO, np Emida ul. Obrońców Westerplatte 29 Ruda Śląska
Serwis
[email protected] tel. 032 3400780
tel. 032 3400781-85
wykonaj telefon, gdzie podadzą Ci kolego cene na usługę. Kompletne sprawdzenie z wymianą gazu smarowaniem i odgrzybianiem nie powinno kosztować więcej jak 200-250pln bez samej naprawy nieszczelności.
Komentarz
-
-
Moze byc i tak ze gdzies ten gaz uciekl albo poprostu sie zmarnowal dlatego tez moze nie chlodzic. 200 zl to w miare normalna cena za nabicie odgrzybienie i regeneracje klimatyzacji. Na tym tez nie powinno sie oszczedzac bo klimatyzacja nieodgrzybiana to siedlisko bakterii no i smierdzi jak by kot nasikalByła O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
Witam! Może pomoze ktos, octavia I klima manualna. Mianowicie uszkodził mi sie przewód uciekł gaz, przez dwa miesiące jeździłem bez klimy brak przewodu. Wkońcu wymieniłem przewód, nabiłem czynnik z olejem, Układ szczelny w 100%. Po nabiciu czynnika na warsztacie klima sie załaczała i chłodziła. na drugi dzien z rana juz sie nie załączyła, nie wie ktoś czy jak jest minusowa temp. to czy ona sie wogule załącza.
Komentarz
-
-
83berni klima sie właczy gdy temp zewnetrzna będzie wyższa niż +5 stopni. Wjedź do ogrzewanego garażu lub na jakis podziemny parking przy sklepie i tam sprawdź. Po włączeniu powinna chłodzić i wiatraki powinny ruszyć
pic2ek a nie masz czasami na panelu climatronika ustawione na "auto" jesli tak to pomimo że masz ustawione grzanie to sprężarka klimy też chodzi np osuszając powietrze. Ale do tego temp jak wyżej powinna być wyższa niż 5 stopniTomek
Komentarz
-
-
niechcąc zakładac nowego topica pisze w moim starym .... wrocilem przed chwila od fachmana klimatyzacji, swietnie nabil mi porobil wszystko nic nie ucieka, ale i tu jest wlasnie ale co sie okazalo niema napiecia na kompresorze ?? czy ktos spotkał się z takim czyms ? zaraz ide poogladac tak z grubsza bezpieczniki i tą kostke na kompresorku ? albo moze ten kompresor moze byc walniety ? co o tym sadzicie ?
Komentarz
-
-
Bezpiecznik nr 16 zabezpiecza sprzęgło (cewkę) kompresora. Jak jest ok to sprawdź miernikiem a dokładnie omomierzem czy cewka ma przejście. Rozłącz wtyczke na kompresorze i pomiedzy tymi dwoma kabelkami idącymi do kompresora powinna być rezystancja 4- 4,5 oma. Jeśli nie ma przejścia to poszedł bezpiecznik termiczny cewki i jest ona do wymianyTomek
Komentarz
-
Komentarz