Zamieszczone przez Gottri
[O1] Spalanie 1.8
Zwiń
X
-
Dobre paliwko moze pomóc ale nie rozwiąże problemu. Octa jest wiekowa i to jest prob lem. Chociaz mój znajomek goni na polówce już 17-cie lat bez otwierania klapy chyba. że wymiana płynów ustrojowych. I tu problem do zastanowienia. Mam jeszcze punto 1,7td i wiecie co, to jest maszyna tylko dwa razy uszczelka na400kkm a teraz na autobanie to 170kmh z palcem w wydechu. Powracając do wątku. Trzeba uwzględnić wiek poszczególnych części, Można regenerować , zamieniać itd. ale to zawsze nie da nam efektu nowego auta (czytaj silnika) Ot tyle
Komentarz
-
-
Wybaczcie za odkopywanie starego tematu ale jak go czytam to widze, że wasze octy chleją jak smoki. Moja 1.8 20v w mieście jak nie ma korków pali srednio 8l a w trasie można śmiało zejść do 6l nie katując. W korkach wychodzi conajwyżej 9,5l/ 100km. Nigdy nie udało mi się nawet przy ostrym kacie osiągnąć spalania 12l. Co prawda jestem fanem eco-drivingu ale czesto puszczają mi nerwy i wbijam pedał w podłoge. I zawsze zalewam 98 bo jednak szanuje i nie lubie jak sie dławi byle czym.
Komentarz
-
Komentarz