tak się przygladałem klapie bagażnika (sic!), że zauważyłem dziwny nalot/zacieki na zderzaku (nadmieniam że moja O2 jest nowa i dopiero co ją odebrałem z salonu).
Nie jest to nalot z soli i ten syf nie chce się usunąć. :evil: . Jakieś pomysły?
Czy to gówno to złe malowanie zderzaka? jak tak to ja im z d... jesień średniowiecza zrobię!!
A czy to jest chropowate, czy gładkie??? Jak odebrałem swoją ( 3 tyg. temu) to miałem na klapie od bagażnika podobne plamy, ale to były plamy od folii, którą zabezpieczone jest nowe auto. Może to to???
To nie jest żadno złe malowanie. Prawdopodobnie są to resztki powłoki ochronnej zabezpieczajacej nadwozie na czas transportu.
Proponuje zakup systemu czyszczenia lakieru Quick clay z oferty Mequiars. Zawartą w zestawie glinką spokojnie usuniesz ten nalot a dodatkowo będziesz miał jeden z gamy profesjonalnych kosmetyków do przyszłego czyszczenia nowego autka
P.S. jest to takie miejsce gdzie nawet 1 dzień po myciu zbiera się syf (kurz) i nic na to nie poradzisz.
dzięki Big - faktycznie to prawdopodobnie jakieś resztki powłoki ochronnej - ale 80 PLN za specyfik :roll: . Raczej wolałbym ekonomiczniejsze rozwiązanie...
Albo wejdz na http://www.meguiars.pl/ zamów elektronicznie lub zobacz w dziale "punkty sprzedazy" gdzie w Twojej okolicy mozna kupić te kosmetyki. Ewentualnie odezwij sie do kolegi Nexus - on może ci w tej sprawie pomóc
Ja moge ci zagwarantować jedno - jesli zaczniesz uzywac tych kosmetyków nie bedziesz chciał wrócic do innych
...ja też mam na masce taki widoczny pod światło jakby naciek który nie chciał się zmyć na myjce. Widziałem nowe auta oklejone jakimiś foliami i pewnie drobne ślady jeszcze u mnie też pozostały. Póki co czekam na wiosnę, żeby coś z lakierem zrobić bo teraz taka pora roku że bez ciepłego garażu to nic się nie da podziałać. Póki co tylko myjka ciśnieniowa i tak pewnie dotrwam do wiosny.
Prawdopodobnie są to resztki powłoki ochronnej zabezpieczajacej nadwozie na czas transportu.
Mogę potwierdzić, jak odebrałem O2 z salonu kilka godzin spędziłem na czyszczeniu z takich plamek ...
Sporo czasu mi się zeszło ale nie miałem żadnych specyfików, jak kupisz coś specjalnie do tego powinno pójść gładko ...
Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...
Ziomal, ok tyle, że dlaczego kupując auto z salonu odrazu trzeba wydawać kase, żeby doprowadzić go do salonowego błysku?
Skoro chce auto nowe to ide do salonu i kupuje.
Jest to auto nowe które powinno tak wyglądać.
Gdyby ktoś chciał kupić auto z zaciekami i zniszczonym lakierem to kupilby używane.
Mimo wszystko dealer sprzedając auto nowe powinien zadbać o to, żeby ono tak wyglądało.
A jeśli nie potrafi tego zapewnić powinien opuścić kilka stówek.
Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Ziomal, ok tyle, że dlaczego kupując auto z salonu odrazu trzeba wydawać kase, żeby doprowadzić go do salonowego błysku?
Nie tak kombinujesz , po prostu salon wydając auto klientowi najpierw robi tzw. zerówkę czyli sprawdzenie całego samochodu , żarówki , płyny , mycie odkurzanie itp.
Najwyraźniej w tym przypadku ktoś niedopatrzył się tego.
Ziomal napisał/a:
Najwyraźniej w tym przypadku ktoś niedopatrzył się tego.
i za ich niedopatrzenie powinni to spolerować albo umyć jakimś środkiem.
A jak ci coś zniszczą jeszcze bardziej, to co? Jak kto lubi w sumie, ale moim zdaniem - jak już napisałem - to jest taki drobiazg, że można podejść do tego samemu. Poza tym wątpię, żeby dealer przyznał się, że to jego wina...
I wtedy z głupoty którą mogłeś sam zlikwidować, robi się problem i auto nowe już robione i kilka dni z głowy na warsztacie :P
Nie wiem czy to wszystko warte zachodu ... :roll:
Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...
auto nowe już robione i kilka dni z głowy na warsztacie
na koszt ASO bym wziął auto zastępcze
W sumie może gra nie warta świeczki ale mimo wszystko bym podjechał i zapytał co i jak.
Raz że auto na gwarancji a dwa gwarancja na powłokę lakierniczą jest chyba dłuższa niż na auto.
Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Komentarz