Chciałbym żeby światła dzienne w halogenach włączały się razem z postojowymi z tyłu - bo podobno palą się tylko te z przodu ;-(.
A ja z kolei chciałbym się dowiedzieć co należy przestawić w VAGu aby przy włączonych światłach do jazdy świeciły się tylko lampy z przodu, a tylne postojowe pozostały wyłączone (w tej chwili paki się i to i to).
Dostęp do potrzebnego kabla i oprogramowania mam, więc potrzebuje tylko wskazówki co zmienić
Czy ktoś miał taką przypadłosc że na panelu pali się lampka pomarańczowa czyli nie grożna ale się pali od poduszki powietrznej. Co zrobic aby zgasła? jaka przyczyna?? Czy to co poważnego??? Proszę o pomoc. Czy obejdzie się bez mechanika czy nie.
Musi się ktoś podłączyć VAGComem. Nic innego nie wymyślisz. Po podłączeniu będziesz miał info co się stało. Najprawdopodobniej za duża rezystancja poduszki kierowcy. Poszukaj szczegółów na forum.
Miałem coś takiego u siebie po odpięciu liczników da się wykasować VAG'iem. W moim przypadku przynajmniej tak było
Ale napisz może czy coś robiłeś, odpinałeś w aucie ?
Miałem ten problem. Usunęli go w ramach gwarancji. Chyba typowa przypadłość. Problem jakiegoś kabelka.
Poduszka to bezpieczeństwo, dlatego lepiej załatwić sprawę w serwisie
szczerze mówiąc to taki już kupiłem. Pytanie czy istnieje możliwośc że tej poduszki tam nie ma???? Są tylko z przodu. Ktoś kiedyś tu napisał że pod lub w okolicy kierownicy są jakieś sprężynki i może to to.P.S co to jest ten vag??? bo ja jestem młodym zmotoryzowanym użytkownikiem czterech kółek.
jestem tak zakochany w tym modelu skody że nawet przy zakupie nie przyjrzałem się wielu rzeczą o których dowiaduje się dopiero teraz i tu.Dobrze że jest coś takiego. Super. :lol: 8)
No to gratis się dowiesz, że jeśli masz sterownik 6Q0 909 605 i zwykłym kabelkiem zeskanujesz ten sterownik to możesz się z nim pożegnać. Te sterowniki były montowane w Skodach i VW z roczników 2000/01
czy możesz mnie bardziej oświecic???? To co napisałeś brzmi conajmniej drastycznie. O jaki sterownik chodzi i jaki kabele który może coś popsuc.???? Troch mnie to przeraża czy to coś naprawdę poważnego ???Co masz na mysli??????????????????????????????
Zwykly kabel, to taki kabel kupiony na allegro za mniej niz 150zl. Te lepsze kosztuja 400 i wiecej
A chodzi o sterownik poduszek powietrznych, ktory zapisuje informacje o wypadku oraz wlasnie czuwa nad dzialaniem poduszek oraz napinaczy pasow bezpieczenstwa.
Przy wypadku wywala sie zawsze poduszka i napinacz pasa.
kedarnedar, w 2000/01 roku VW group pozwoliło sobie wypuścić wadliwą serię sterowników poduszek. Odczytanie kodów błędów z tych sterowników za pomocą tych tanich kabelków powoduje uszkodzenie sterownika. Piszę to z doświadczenia bo już kasę na reanimację takie sterownika w mojej Fabii.
Witam. Niedawno się zarejestrowałem na OCP. Posiadam Octi 2, 2006.
Miałem jakieś 2 tygodnie temu problem z poduszkami, zaświeciła mi się kontrolka AIR BAG i zrobiłem wszystko tak jak piszecie. Okazało się, że to boczna poduszka pasażera (poluzowany był kabelek pod siedzeniem). Bez elektryka się nie obejdzie, trzeba skasować błąd (mówił też, że jak tak będzie dalej to zlikwiduje złączki i zrobi na stałe. Koszt skasowania błędu był 60 zł). Narazie działa bez zarzutów. Pozdrawiam
Witam.Mam pyt odnosnie poduszek kupilem niedawno Vaga podlaczylem pod auto i wyskoczyl mi blad ...589 Zapalnik 1 poduszki powietrznej pasażera - N131, Obwód 1 uruchamiania poduszki powietrznej - strona pasażera - N131...i niebardzo wiem gdzie tego szukac w aucie?czy chodzi o ta kostke pod siedzeniem pasazera??czy w przednim pulpicie gdzies pod spodem??Czy dam rade zrobic to sam czy lepiej jechac do mechanieka??Z gory dziekuje za wszelkie wskazowki..
Witam.
u mnie stało sie tak że zgasło podświetlanie prędkościomierza wiec wykręciłem zegary, naprawiłem usterkę ( wymiana diody SMD) i poskładałem wszystko do kupy, ale po chwili zapaliła sie kontrolka Poduszek. wszystko było by ok ale VAG nie widzi błedu i wyświetla ze brak błędów.
co mogło spowodować zapalenie sie kontrolki tak ze komp o tym nie wie?
wczesniej jeszcze wyświetlił sie 18058 - missing message from instrument cluster. może to mieć jakiś wpływ?
Witam.
u mnie stało sie tak że zgasło podświetlanie prędkościomierza wiec wykręciłem zegary, naprawiłem usterkę ( wymiana diody SMD) i poskładałem wszystko do kupy, ale po chwili zapaliła sie kontrolka Poduszek. wszystko było by ok ale VAG nie widzi błedu i wyświetla ze brak błędów.
co mogło spowodować zapalenie sie kontrolki tak ze komp o tym nie wie?
wczesniej jeszcze wyświetlił sie 18058 - missing message from instrument cluster. może to mieć jakiś wpływ?
A przy tych pracach nie odsunełeś czasem fotela kierowcy :?:
dzisiaj czyściłem tapicerkę i po czyszczeniu tapicerki, podłogi, podsufitki i wszystkich plastików wewnątrz zaczęła palić się cały czas taka kontrolka. O co chodzi? Mogli poluzować jakieś złączki poprzez mycie ciśnieniowe myjką ?
"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Komentarz