Problem z centralnym zamkiem

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • megan61
    Classic
    • 2010
    • 12

Zamieszczone przez szachu
    Hm, Stefan? Myślimy o tym samym?!
    byc moze. Nie znam osobiscie wiec sie nie wypowiem w 100%
  • andrzejmj
    Classic
    • 2009
    • 4

Witam wszystkich i pozdrawiam. Mam problem z centralnym zamkiem i prawym lusterkiem. Gdy otwieram auto za pomocą pilota otwierają się wszystkie drzwi oprócz przednich prawych i w tych samych drzwiach nie działa mi regulacja i ogrzewanie lusterka. Gdy używam kluczyka wszystkie drzwi otwierają się normalnie. Sprawdziłem już przewody między drzwiami i karoserią i wydają się być w porządku. Czytałem kilka postów i parę osób miało też podobne problemy. Może ktoś podpowiedzieć mi gdzie można w miarę tanio kupić moduł komfortu i ile takie coś kosztuje.
    andrzejmj

Komentarz

• Romekm76
      Rider
      • 2008
      • 392
      • Opel

Najpierw podłacz sie do VAG-a a potem dopiero szukaj czesci. Po co kupować na zapas, może to nie moduł ?! Wystawic ogłoszenie możesz na Naszej giełdzie , a z tego co sie orientuje to musisz podać typ modułu.
      Jest Skoda Octavia 1,9 tdi Jest Seat Alhambra 1,9 tdi
      Była Skoda Octavia 1.9 sdi , VW Passat b5 fl 1.9 tdi , Opel Vectra C 3.0 cdti
      A mówiła mama -
      "Ucz się synu na ginekologa, bo to i forsy dużo i ręce cały czas w cieple" - mruczał pod nosem kierowca TIR-a zmieniając w mroźną noc koło w naczepie.
      http://campaign.scania.com/v8/

Komentarz

• andrzejmj
        Classic
        • 2009
        • 4

Sprawdzałem za pomocą VAGa i nic nie wykazało. Ale spróbuję raz jeszcze u innego elektryka. Zapomniałem wspomnieć że dwa dni wcześniej padła mi całkowicie bateria. Może to mogło mieć wpływ na sterowniki. Pozdrawiam.
        andrzejmj

Komentarz

• grzela07
          Ambiente
          • 2007
          • 227

miałem to samo 2 m-ce temu , ale w lewych drzwiach (dodatkowo po pewnym czasie przestanie działać Ci sterownik od podnoszenia szyby w tych drzwiach) . Też szykowałem się na moduł ale na szczęście sprowadziło się tylko do wymiany wiązki elektrycznej przewodów (na zagięciu wewnątrz podobno sie przetarły) + folia na drzwi chroniąca przed wilgocią. Koszt około - 150 zł z robocizną.
          Pozdrawiam - grzela07

Komentarz

• Krzych
            Rider
            • 2005
            • 671

Zamieszczone przez andrzejmj
            dwa dni wcześniej padła mi całkowicie bateria. Może to mogło
            mieć wpływ na sterowniki
            To nie ma wpływu na takie zachowanie zamka.
            Jak wcześnie Ci doradzono, jedź do kogoś kumatego w grupie VW, a nie kupuj zdbędnie modułu komfortu.

Stawiam na zielone, zgnite przewody od wilgoci.
            DigiTech PROMOCJA na chiptuning ZOBACZ
            www.chiptuning.katowice.pl
            DIAGNOSTYKA, CHIPTUNING, HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA

Komentarz

• tomaszeg
              Drive
              • 2008
              • 51

3 tyg temu miałem podobny problem ale z lewymi drzwiami i lusterkiem zdejmij boczek w lewych drzwiach i znajdziesz tam silniczek od szyb i czarna skrzynke tam jest duza kostaka sprawdz w niej kable wiem tylko tyle ze mój problem skonczył sie na czerwono zółtym przewodzie ten kabel poprostu zgnił w kostce i trzeba było lutowac nowy teraz działa

Była O1 134,6KM i 305Nm

Komentarz

• andrzejmj
                Classic
                • 2009
                • 4

Dzięki bardzo za wskazówki. Pozdrawiam
                andrzejmj

Komentarz

Pracuję...