Witajcie,
Jestem tutaj nowy i kłaniam sie nisko. Być może bedę przyszłym właścicielem Skody Octavii. Mieszkam w Łodzi i tutaj zajrzę do dealera. Do pracy mam 70 km w jedną stronę i szukam Octavii najtańszej w ekspolotacji (głównie paliwo). Do tej pory jeżdzę zagazowaną Astra classic 1.4 8V z 99 roku. Czas na zmiany.....
Pojawiły się wyprzedaże rocznika 2009 ze stajni Skody (już teraz). Może jednak
warto poczekać do początku przyszłego roku.
Ponieważ moja znajomość techniki samochodowej jest mizerna, proszę wskażcie
jakim silnikiem i wyposażeniem najlepiej się zainteresować?
Poniżej przykładowe oferty samochodów nowych:
Tutaj cennik ze strony dealera:
Może 1.9 TDI albo jakaś wersja benzynowa z gazem ? Te wyprzedaże to Octavia I czy II - nie rozróżniam zupełnie. No i tyle tych wersji i wyposażenia ... gubię się co potrzebne a co nie.
Samochód ma być na wiele lat mam już 45 lat , rodzinny (wczasowy) i do pracy. Nigdy nie jeździłem dieslem i nie wiem na co zwrócić uwagę.
Proszę o opinię i szeroką dyskusję ...
Pozdrawiam
Piotr
Jestem tutaj nowy i kłaniam sie nisko. Być może bedę przyszłym właścicielem Skody Octavii. Mieszkam w Łodzi i tutaj zajrzę do dealera. Do pracy mam 70 km w jedną stronę i szukam Octavii najtańszej w ekspolotacji (głównie paliwo). Do tej pory jeżdzę zagazowaną Astra classic 1.4 8V z 99 roku. Czas na zmiany.....
Pojawiły się wyprzedaże rocznika 2009 ze stajni Skody (już teraz). Może jednak
warto poczekać do początku przyszłego roku.
Ponieważ moja znajomość techniki samochodowej jest mizerna, proszę wskażcie
jakim silnikiem i wyposażeniem najlepiej się zainteresować?
Poniżej przykładowe oferty samochodów nowych:
Tutaj cennik ze strony dealera:
Może 1.9 TDI albo jakaś wersja benzynowa z gazem ? Te wyprzedaże to Octavia I czy II - nie rozróżniam zupełnie. No i tyle tych wersji i wyposażenia ... gubię się co potrzebne a co nie.
Samochód ma być na wiele lat mam już 45 lat , rodzinny (wczasowy) i do pracy. Nigdy nie jeździłem dieslem i nie wiem na co zwrócić uwagę.
Proszę o opinię i szeroką dyskusję ...
Pozdrawiam
Piotr
Komentarz