Zamieszczone przez voltar
[O1] karoseria
Zwiń
X
-
[O1] karoseria
Mam taki problem. Niedawno kupiłem nową octacvię i po tygodniu, kiedy załatwiałem w związku z tym zakupem jakieś sprawy w urzędzie, jakiś tępy gnój stuknął mi lekko pojazd na parkingu, a mianowicie mam na lewym przednim nadkolu małe wgniecenie (około 3 cm długości). Lakier nie jest naruszony, jest tylko wgłębienie, ale zrobione akurat na tym załamaniu nadkola. Pytanie: czy jeżeli pojazd jest na gwarancji to muszę robić to w ASO, ile może kosztować samo wyklepanie takiego mankamentu, czy można to zrobić nie naruszając lakieru, czy zna ktoś dobrego speca od takich rzeczy na śląsku?
z góry dzięki...
-
-
nie chcę lakierować, lakier w tym miejscu jest ok. Nie wiem czy da się wyciągnąć, nie znam się na tym, ale wiem że wgniecenie jest akurat na tym załamaniu, jakby na granicy nadkola i błotnika i to może być problem, nawet nie chodzi mi aby to było aż tak idealnie zrobione... wygląda na to że muszę to zrobić w ASO, ale ciekawi mnie też czy ASO może mieć jakiś podwykonawców, blacharzy u których mógłbym to zrobić bez utraty gwarancji?
zaznaczam że lakier jest nienaruszony także lakierowania wolałbym uniknąć...
Komentarz
-
-
Spreżone powietrze nie pomoże. Przerabiałem temat i efety sa nalepsze jak podjedziesz do gosci którzy likwidują wgniotki ( cena około 80 PLN od sztuki na forum byly namiary)Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
-
Cos mi sie obiło, że oni robią na Ślasku ale gwarancji nie daje. (masz wpisane w opisie Polska a Śląsk to raczej duży obszar :szeroki_usmiech )
Zamieść fote bo w zależności od rodzaju uszkodzenia sa rózne metody naprawy.
Spreżone powietrze z małymi ostrymi wgniotkami nie daje sobie rady ( przy dużych i mało zagietych jest szansa naprawy)Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
Komentarz