Panowie, a ma ktos z Was moze zdjecie odpowietrznika (tudziez regulatora cisnienia) 'od dolu' ? moze w tym miejscu daloby sie dolozyc jakas wstepna separacje...
[O1] Czujniki cofania
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
[O1] Czujniki cofania
Witam!
mam problem z czujnikami cofania.
Problem pojawia sie podczas duzego deszczu oraz po umyciu samochodu, po wpięciu biegu wstecznego czujnik zaczyna piszczeć dzwiękiem ciągłym przez ok 4s po czym wogole juz nie reaguje.
Jak autko wyschnie problem znika i dzialaja dobrze.
-
wycieraj czujniki do sucha... albo psiknij styki kontaktem :wink:
Komentarz
-
-
jama89, no niby nie powinno ale od tej wilgoci napewno coś nie tego... użyj kontaktu w sprayu
Komentarz
-
-
jama89, jesli planujesz je czyms potraktowac to zrob to od strony wewnetrznej zderzaka bo od strony lakieru sa one szczelne. Czujniki osadzone sa w glebokich tulejkach nic tam nie dotrze od tylu, jesli cos sie moczy i zwiera to przyczyna tkwi miedzy autem a zderzakiem .PL-LOP D-ROW mutex/ocfipreoqyfb/mutex
Komentarz
-
Komentarz
-
odgrzeje kotleta
ops:
Mam dwa pytania:
czy seryjnie montowane czujniki cofania octa1 2004r maja taki nr czujnika jak na zdjęciu wyżej i czy jest możliwość zakupić jeden czujnik po tych nr czy trzeba cały komplet??
pytam bo wpadł mi jeden do środka zderzaka i po wsadzeniu go na miejsce piszczy cały czas wiec pewnie trzeba go wymienić :wink:
z góry dziękuje za odpowiedz
-----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM
Komentarz
Komentarz