TDi AGR NIE ODPALA!!!!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • PiotrMM
    Classic
    • 2010
    • 4

TDi AGR NIE ODPALA!!!!

Zamieszczone przez babar
    Padły mi zegary tzn. wskazówki nie wstają. Polećcie jakiś warsztat lub fachowcę w Krakowie, który to może naprawić w miarę szybko i za przystępną cenę. Wszelkiego rodzaju domowe metody zawiodły :/
    30-149 Kraków ul. Balicka 56 obok giełdy elektronicznej
    Chłopaki mają niepozorny pokoik, naprawa trwała 30 min, koszt 150 zł, spokój na lata
    Pozdrawiam
  • steven
    Classic
    • 2008
    • 7

TDi AGR NIE ODPALA!!!!

mam problem. próbowałem zapalić dzisaij octavie 1.9 Tdi AGR kontrolka od świec mrugnęła i zgasła- nie odpaliłem.
    - Teraz po przekręceniu kluczyka do pozycji gdy grzały świece kontrolka świec nie pojawia się.
    - po połączeniu przewodem akumulatora z zaworkiem w pompie (czyli by pass) zapalam kluczykiem, mogę też go gasić kluczykiem (oczywiście cały czas mam połączony akumulator z pompą) po puszczeniu tego przewodu samochód gaśnie
    - Przekładałem przekaźnik świec z innego TDi-ka, i zamieniałem - wniosek przekaźnik OK
    - Próbowałem zlokalizować bezpiecznik świec żarowych - nie udało mi się pomimo że rozkręciłem parę rzczy
    - Gdyby to była stacyjka- pewnie by nie kręcił (??)
    - kilka dni wcześniej miałem łagodniejszy taki objaw, ale kontrolka świec gasła i na przemian zapalała się wtedy jeszcze silnik uruchomił się, dzisaij to 3 c-i dzień od tych łagodnych objawów- w sumie około 8 uruchomień
    NIE WIEM CO TO, POMOCY

Komentarz

• Krzych
      Rider
      • 2005
      • 671

Zamieszczone przez steven
      - Gdyby to była stacyjka- pewnie by nie kręcił (??)
      Może być kostka stacyjki, wypalone styki tzw. 15
      DigiTech PROMOCJA na chiptuning ZOBACZ
      www.chiptuning.katowice.pl
      DIAGNOSTYKA, CHIPTUNING, HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA

Komentarz

• Witek1952
        Ambiente
        • 2007
        • 196

Witam serdecznie. Do świec żarowych bezpiecznik jest na akumulatorze. Oznaczony jako FL5. 50A. Sprawdź czy pod nakrętkami nie jest utleniony. Pozdrawiam.
        Witek

Komentarz

• steven
          Classic
          • 2008
          • 7

dobrałem się do kostki stacyjki, według schematu wszystko jest z nią ok, ALE po drodze chyba odłączyłem airbag, i próbowałem po odłączeniu kręcić - efekt- teraz świeci kontrolka poduszki cały czas, stąd kolejne pytanie: JAK ZGASIĆ TĄ KONTROLKĘ, czy tylko pozostał VAG??

moim problemem okazał się być przekaźnik 109, wymieniłem i pali.

Komentarz

• petras
            Ambiente
            • 2008
            • 171
            • Octavia I (1U2)
            • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

pozostało ci tylko podpiąć pod vag i skasować błąd

Komentarz

Pracuję...