xenony skoda octavia 2002

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dart4
    Classic
    • 2010
    • 1

Zamieszczone przez AdamB
    Alen, dalej z boku lampy koło zderzaka jest dźwignia którą trzeba pociągnąć.
    tylko tam sie przypatrz, bo jest jeszcze taki malutki plastik, kótry zabezpiecza (niby) zeby ta dziwignia sie nie wysówała sama. choć ja juz z jednej strony tego "g..." nie mam i nic sie nie dzieje. :diabelski_usmiech

[ Dodano: Sro 23 Gru, 09 10:39 ]
    http://www.allegro.pl/item854817007_..._lampy_ii.html na tej fotce widac to "g..."
  • dynostorm
    Classic
    • 2009
    • 2

hejka. witam Wszystkich.
    jestem właścicielem skody od jakiegos tygodnia. w lewym (pasażer) reflektorze jest przepalona zarówka świateł postojowych. czytałem na forum, że muszę wykręcić kierunkowskaz a potem wyciągnąć cały reflektor, uprzednio wykręcając 4 wkręty mocujące. i tu jest problem
    ten reflektor za chiny ludowe nie chce wyjść , blokuje się o tą wsówkę co przytrzymuje kierunkowskaz, próbowałem na wszelkie strony i sposoby i tylko obudowe klosza porysowałem. ktoś wie jak to wyciągnać ??
    z góry dzięki za podpowiedz.
    pozdrawiam
    mariusz

Komentarz

• pablo_doctor
      Elegance
      S_OCP Member
      • 2007
      • 791

no to problem - moze poluzowac zderzak. Jk montowoalem swoje ksenony to zakladalem pierwsze lampy a potem zderzak.
      Potem chcialem cos poprawic i mialem ten sam problem ktory opisujesz.
      pablo_doctor

Rozdawajmy sobie punkty za rzeczowe informacje

CB-RADIO MIDLAND 220 modyfikowany - /15W Roger Beep / , odwiercona antena na środku dachu - obecnie LEMM 160

http://picasaweb.google.com/pablo.doctor.OCP www.zuart.pl

Komentarz

• Guguś
        L&K
        S_OCP Member
        • 2008
        • 1212

Problem jest taki, ze kolega robi to w Anglii na chodniku, już z nim na gg rozmawiałem.

Ale po zdjęciu zderzaka na pewno będzie łatwiej, chociaż tak jak pisałem koledze na gg na 100% wyjdą bez ściągania.

Witaj szkoło, żegnajcie kochane pieniążki.

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

Zadnego zderzaka nie trzeba odkrecac.

Trzeba lampe tak poobracac, zeby wyszla. 2 postojowki wymienialem w 30minut :idea:
          Spritmonitor.de

Komentarz

• 20omega
            Ambiente
            • 2006
            • 105

Niestety będziesz musiał użyć trochę siły, ja już wyciągałem lampy kilka razy i tak po odkręceniu śrub i wyciągnięciu migacza ciągneisz lampę ku sobie najpierw naciskając ją w dół bo przeszkadza śruba regulująca wysokość świecenia (taka biała plastikowa) potem prszeszkadza właśnie ten zewnętrzny uchwyt , wginając lekko zderzak w dół powinna wyjść. przy użyciu oczywiście siły .
            ----- Złota L&K by MASTERS ---
            __uuufffff cóż to była za maszyna____

Komentarz

• kubasek11
              Rider
              • 2007
              • 483

Zamieszczone przez Guguś
              Problem jest taki, ze kolega robi to w Anglii na chodniku, już z nim na gg rozmawiałem.
              Ja też z kolegą rozmawiałem na GG i nawet na najbliższego Łódzkiego spota zaprosiłem-może dojedzie

Radziłem żeby wyciągał lekko pod kątem w górę u mnie jedna właśnie w ten sposób wyszła.
              Czarna sztuka - Bixenon skrętny - Czerwona skóra - Pakiet SPORT
              Było: 109KM 250Nm. Jest: 147KM 320Nm by TDI-RACING :-)

Biała sztuka - Zamówiona 06.08.2014
              Wyprodukowana 07.10.2014
              Odbiór 31.10.2014

Komentarz

• dynostorm
                Classic
                • 2009
                • 2

hej !! udalo sie :-). wyciagnalem i rozkrecilem ta nieszczesna lampe. niestety musialem poluzowac troche zderzak , bo bez tego to bym nic nie zdzialal. ale najwazniejsze , ze udalo sie :-D. zaraz ide do sklepu kupic zarokwe i zaczynam zabawe w skladanie :-D.
                Wszystkim Sedrcznie Dziekuje za Pomoc !!!!
                mariusz

Komentarz

• wasyl
                  L&K
                  • 2005
                  • 1084

wychodzi bez zdejmowania zderzaka... doszedłem do wprawy w 7 min wyjmę lampe !
                  ASV + Aligator MT K-ce 150 KM 320Nm
                  www.wasilewski-foto.pl
                  KIA 2,2 d (245KM i 523Nm)

Komentarz

Pracuję...