witam wszystkich,mam problem z centralnym zamkiem.Niedawno zbiłem prawe lusterko po czym kupiłem nowe i założyłem[zamiennik],nagle pojawił się problem z centralnym zamkiem,jak zamykam drzwi od kierowcy jest ok,ale jak od pasażera to wszystkie drzwi się zamykają oprócz kierowcy, jak otwieram to tak samo dioda przy zamku raz mruga normalnie a raz żarzy się cały czas,od kierowcy nie mogę domknąć szyb z kluczyka,od pasażera jest ok teraz przestało działać lewe lusterko a prawe zaczęło po cichu burczeć.Dzieje się nie wiadomo co nie wiem wogóle o co chodzi czy ktoś mógłby mi pomóc co to może być,czy to zbieg okoliczności nie mam pojęcia.z góry serdeczne dzięki.Pozdrawiam. :!:
połamany kluczyk
Zwiń
X
-
scr008, zadzwoń do nich znają się na rzeczy http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=22055 :wink:
Komentarz
-
-
scr008, no żebyś się nie zdziwił, jak się przyczepi w przypadku kradzieży
[ Dodano: Pią 27 Lut, 09 14:23 ]
Wszystko co związane jest ze zmianą kluczyków, zamków powinno być robione w ASO. Tam dostajesz dokument potwierdzający wymianę zamków i przekodowania. Od zwykłego warsztatu to zazwyczaj można sobie w buty wsadzić. Przynajmniej u mnie w firmie tak jest.
Nie wiadomo czy czasem Pan Henio nie zrobił jeszcze jednej kopii, albo czy Ty mu tego specjalnie nie zleciłeś. Niestety, ale w przypadku KR jak to wyjdzie mogą być problemy.Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
W przypadku gdybym miał wykupione ubezpieczenie a później sobie dorobił kluczyk, to może być problem.
W moim wypadku, gdy jeszcze samochód jeszcze nie jest ubezpieczony, moge spokojnie dorobić kluczyk a następnie podczas ubezpieczenia poinformować o tym ubezpieczyciela i dostarczyć fakturę za wymianę. Takie info otrzymałem z firmy ubezpieczeniowej.
Dodam, że w moim wypadku alarm/immobiliser wogole nie sa zmieniane ani przekodowywane, dorabiany jest jedynie kluczyk. Oczywiscie musze zachować oryginalny połamany.Virus injected!
Komentarz
-
Komentarz