w/g ETKI sie nie zamieniaja mysle ze ten moze byc ale z twoim softem najlepiej zapytaj firmy tuningowe
Wentylator chłodnicy
Zwiń
X
-
to rownoczesnie mozesz miec problem z elektryka albo z klima, jezeli z klima jest slabo nabita to jezeli sie niezalacza klima to wentylator tez sie niebedzie zalaczal wiec sprawdz czy wogole klima dzial jak ten maly wentylator niedziala.
Pozdrawiam
PS jezeli wentylator dziala a tylko czasem niedziala to raczej niejest to problem samego wentylatora a raczej czegos innego bo wentylator jest bardzo prosty w budowie i jezeli jest zepsuty to albo dziala albo nie.
Komentarz
-
-
Miałem podobny problem, pojechałem do serwisu sprawdzić, mechanior z serwisu stwierdził że oba wentylatory są spalone, koszt wymiany z robocizną ok 1900zł :shock: , podziękowałem i pojechałem do domu, nie dawało mi to spokoju jak mogły spalić się dwa wentylatory jednocześnie, rozebrałem samemu, mały udało mi sie rozebrać przeczyściłem szczotki złożyłem, podpiolem do prostownika i działa, duży przedmuchałem sprężonym powietrzem obstukałem mlotkiem plastikowym, założylem do auta i nie mam żadnych jak na razie problemów, działają obydwa jak wlącze klimatyzacje zalączają się oba, jak temperatura silnika wzrośnie bez włączonej klimatyzacji to również działają oba (Jak tu wierzyć ASO, chcieli wymienić dobre na nowe).
Komentarz
-
Komentarz