dziekuje za odpowiedz, moge mieć V5 oryginalna i dlatego zadałem to pytanko, a wogóle mocno sie różni od V4 ?
Wymiana turbiny w 1,9TDI
Zwiń
X
-
Wymiana turbiny w 1,9TDI
Witam
Mam poważne pytanko o to czy kolesie w warsztacie chca mnie naciagnac, czy to naprawde wyglada tak powarznie. Mam problem w aucie z tym ze auto nie ma pelnej mocy. Rozpedza sie powyrzej 130 ale to z bolem. I teraz auto odstawilem do mechanika i koles od razu po diagnostyce do mnie ze turbina to problem. Ale dziwi mnie to ze od razu tak wyskoczyl, bo auto nie pali oleju, nie chlapie ani nie dymi, nawet na pedale do konca. A nawet nie powiedzial zeby wyczyscic najpierw tylko od razu wymiana.
Takze prosze o pomoc co z tym fantem zrobic...
-
-
Rumcajs216, poczytaj o notlauf-cie i bedziesz miał wszelakie wskazówki dla tego warsztatu czyli kierownice w turbo mieszek itp. A moze którys z tych mechaników ma autko ze stajni VAG i potrzebuje turbawki?Jest Skoda Octavia 1,9 tdi Jest Seat Alhambra 1,9 tdi
Była Skoda Octavia 1.9 sdi , VW Passat b5 fl 1.9 tdi , Opel Vectra C 3.0 cdti
A mówiła mama -
"Ucz się synu na ginekologa, bo to i forsy dużo i ręce cały czas w cieple" - mruczał pod nosem kierowca TIR-a zmieniając w mroźną noc koło w naczepie.
http://campaign.scania.com/v8/
Komentarz
-
-
Ja powoli zaczynam żałować, że kupiłem auto... dziś nagle podobne objawy auto ledwo co się rozpędzało... przepływomierz wymieniony niedawno więc obawiam się, że rozwaliłem turbinę :/ jeszcze jakieś kwiatki wyskoczą i naprawdę uznam, że popełniłem błąd
Chyba będę musiał pojechać gdzieś i podpiąć pod kompa.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SzymikJa powoli zaczynam żałować, że kupiłem auto... dziś nagle podobne objawy auto ledwo co się rozpędzało... przepływomierz wymieniony niedawno więc obawiam się, że rozwaliłem turbinę :/ jeszcze jakieś kwiatki wyskoczą i naprawdę uznam, że popełniłem błąd
Chyba będę musiał pojechać gdzieś i podpiąć pod kompa.
zakładam, że auto nowe nie jest...saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Szymikszkoda, Trochę koloryzuję z tym żałowaniem ale jak coś pada coś nie działa to normalne, że się denerwuje Trzeba mieć nadzieję, że jak będę wracał do domu usterka sama zniknie :;-)saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
ja zauważyłem ostatnio, że przy prędkości 160-170 i dodaniu jeszcze gazu turbio działa ale występuje taka jakby dziura i raz auto ciągnie a raz tam jakby je przydusiło na dosłownie ułamki sekundy?
przy innych prędkościach nic takiego nie występuje, jedynie przy wysokich.
Auto jakieś 30 tys km temu bylo na VAGu i turbo bylo jak najbardziej sprawne i stosunkowo wysoka moca i wyjadnoscią.Damian
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Rumcajs216nie polecam w Rumi chcieli do 1500, ale wiesz w rozmowie byl nacisk na nowa za jedyne 2000...
Jak dla mnie jeśli mam wybierać regeneracje turbo za 1000zl, to wole dołożyć i kupić większe turbo on Necka, a w przyszłości zainwestować w softa, lub kupić ori turbo jak posiadamy. Takie moje zdanie.W Polsce nie ma kryzysu.
Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.
Komentarz
-
-
Koledzy trzeba rozgraniczyc problem z turbina gdzie konieczna jest jej regeneracja a problem ze sterowaniem turbiny.
Pierwszy objawia sie nadmiernym zuzyciem oleju, glosna praca, a w skrajnych przypadkach brakiem mocy, mega dymieniem i wrazeniem ze w silniku cos sie skonczylo.
Problem nr 2 to czasowe braki mocy, ew calkowity zamul jak np listwa podcisnieniowa padla. Tak czy siak regeneracja wirnikow tu nic nie da bo lezy sterowanie czyli najczesciej kierowniczki spalin albo grusza. Czasem n75 lub listwa podcisnieniowa lezy.
Niestety wiekszosc mechanikow nie umie sie poslugiwac sprzetem diagnostycznym albo go nie ma i najchetniej wymienia polowe silnika....ehh szkoda gadac.
Wystarczy miec VAGa i troche cierpliwosci i wszystko wyjdzie.pozdrawiam
Diagnostyka i tuning
hybrydowe wtryski i turbiny
programy na ulice jak i do sportu
Serwis mechaniczny aut koncernu VAG
www.tune-up.pl
HAMOWNIA PODWOZIOWA - POMIARY MOCY GDANSK
Komentarz
-
Komentarz