Problem to syczenie dochodzące z prawej strony silnika (siedząc na miejscy kierowcy) w zakresie obrotów 1500-2300, powyżej 2300 syczenie ustępuje. Syczenia na luzie przy dodawaniu gazu nie ma.
Czy to nieszczelność na przewodach powietrza??
Czy to może być zawór AGR?
Czy w AGRach jest kolo Dwumasowe??
Czesc. U mnie takie syczenie pojawilo sie po niedocisnieciu zacisku na dolocie. Byla szczelina i wiater chulaj, ze hej! U Ciebie wyglada na to samo. Co do pozostalych pytan to nie wiem, nie znam sie, zarobiony jestem... Pozdrawiam.
steven, kolego syczenie po prawej stronie to raczej noramlne, przeciez turbina pompuje powietrze. A jesli uwazasz, ze syczy zbyt mocno, a auto niema mocy to sprawdz okolice turbiny, byc moze mieszek, czy ta guma przy turbinie(niewiem jak to sie zwie )jest dziurawy albo spadl.
Gdybys mial nieszczelonosc w przewodach powietrza to swist by zmalal, a auto niemialoby mocy.
AGR :?: Takiego zaworu raczej w ARG niema, ewentualnie EGR(zawor recyrkulacji spalin)
Tak, w AGR jest kolo dwumasowe.
spr. przewody z turbo (od turbiny poprzez intercooler do kolektora ssącego) spr szczególnie miejsca zaolejone,miałem taki problem w fabii wąż od turbo obijał się o blok silnika i się przetarł
Komentarz