artur2627, Witaj
kopcenie i chwilowe utraty mocy OII BXE
Zwiń
X
-
kopcenie i chwilowe utraty mocy OII BXE
Witam Mam problem z naszą rodzinną Octavią. Podczas mocniejszego przyśpieszania z rozgrzanym silnikiem, samochód zaczyna mocniej kopcić oraz czasami zdarza mu się załapać czkawkę (przestaje na chwilę przyśpieszać, ale odpuszczenie i ponowne naciśnięcie gazu przywraca do normy). Byłem z tym w ASO u znajomego mechanika, który stwierdził, że to normalne, że kopci i czasami zdarzy mu się czkawka. Drugi powiedział, żę najprawdopodobniej są jakieś gumki przy pompowtryskach do wymiany. MIał ktoś takie coś?
Proszę o pomoc
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc
-
-
Zamieszczone przez byku123Drugi powiedział, żę najprawdopodobniej są jakieś gumki przy pompowtryskach do wymianyVW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol
Komentarz
-
-
Po sprawdzeniu kodu silnika (dzięki b707, - naklejka w bagażniku wyparowała - śledztwo trwa :wink: - sprawdziłem kod na silniku :wink: ) okazało się, że to BXE, a nie AXR jak wcześniej było, ale najśmieszniejsze jest to, że po wrzuceniu tematu na OCP, kopcić przestał (dzisiaj rano chwilę na biało pokopcił na zimno :wink: ) i czkawek też już nie ma :wink:
Normalnie cud :wink:
a tak na poważnie, to przy przeglądzie na 150.000km (teraz ma 129.600) powiem, w ASO, żeby zrobili próby ciśnieniowe, bo to czasami jest krępujące, jak kiedyś wyprzedziałem TIR-a i mi autobus wyskoczył, but w podłogę i cisza...
Komentarz
-
Komentarz