1.9 tdi nie odpala :(

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • WojtaSpider
    Ambiente
    • 2010
    • 116

1.9 tdi nie odpala :(

Pozazdrościć takiego rynku !! W Polsce wciąż jeszcze tkwi przekonanie że auto jest do jeżdzenia a nie do czyszczenia. Nigdy tego nie zrozumiem jak mozna samemu jezdzić w brudzie i syfie, a pieknie wyczyścić samochód przed sprzedazą dla kogoś innego :?:

Jak ja to mowie "auto to tez nasza wizytowka" oby sie nie sprawdzilo powiedzenie "jak w aucie tak w domu" bo w wielu przypadkach to marnie to widze :lol:
    Big ale to tez nie tak do konca ze na zachodzie ludzie dbaja, jedynie chyba jak musza
    LepSze jUtRo bYłO wCzOraJ...
  • Daniel1989
    Classic
    • 2009
    • 3

1.9 tdi nie odpala

Witam ,mam taki problem jadac wczoraj zatrzymałem sie na swiatłach i skoda zgasła , gdy próbuje ja odpalic zachowuje sie tak jakby nie dochodziło paliwo , kreci ale nie pali... Ponadto zaczeła sie palic kontrolka od asr .. gdyby ktos wiedzial w czym lezy problem prosiłbym o pomoc

Komentarz

• pycho
      Drive
      • 2009
      • 80

Jeśli nie masz żadnego pomysłu co może być przyczyną to chyba najlepiej podpiąć pod kompa i coś Ci napewno wyrzuci. Tak w ciemno to ciężko znaleźć przyczynę, tym bardziej że stało sie to poczas jazdy, a nie np. po nocnym postoju.
      Zamieszczone przez Daniel1989
      jakby nie dochodziło paliwo
      Sprawdź czy widac paliwko na filtrze - od czegos trzeba zacząć - może to pompa.
      Tylko ten ASR trochę do pompy paliwa nie pasuje :|
      Pzdr
      Octavia 1,9 AHF L&K '02

Uczyć się - Lenin; Lenić się - uczeń

Komentarz

• Marek0
        Classic
        • 2008
        • 19

A słynny zawór od EGR sprawdzałeś. Możę wystarczy przeczyścić i spokój. a żeby odpalic to poruszać klapką.

[ Dodano: Nie 20 Wrz, 09 22:22 ]
        Marek0

Komentarz

• darman
          Classic
          • 2007
          • 5

a kontrolka od świec ci sie pali,przy przekręceniu kluczyka?

Komentarz

• Daniel1989
            Classic
            • 2009
            • 3

Kontrolka od świec wogole sie nie zapala po przekreceniu kluczyka...

Komentarz

• tryton
              Elegance
              • 2008
              • 935

nie wiem jak jest AXR ale w AGR warto sprawdzić bezpieczniki bo jak wywali bezpiecznik od sterowania pompy to w AGR właśnie nie pali się kontrolka od swiec i nie ma mowy o odpaleniu moze w pompowtryskiwaczach też takie coś jest . Oczywiście jest to tylko głośne myślenie ale sprawdzenie bezpieczników nic nie kosztuje

Komentarz

• Daniel1989
                Classic
                • 2009
                • 3

Pompa podaje paliwo,najwiekszy jest problem z tym,że niemozna podpiąc sie pod komputer,niechce sie połączyć...

Komentarz

• Octan
                  Rider
                  • 2006
                  • 653

Miałem kiedyś podobną historię . U mnie winowajcą okazał się przekaźniik.\niestety nie pamiętam który.

Komentarz

• darman
                    Classic
                    • 2007
                    • 5

hej,ja pamietam przekażnik numer 109 ostatnio go wymieniałem,trzeba sie troszke pogimnastykować pod kierownicą,wymieniony i chodzi ja nowy.

Komentarz

Pracuję...