No tez tak mysle To sie pisze, choc zalezy od terminu.
[O2] co to jest?
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Maru 123czyli obciąć zatkać i zapomnieć? :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maru 123nic mi o tym nie wiadomo czy było wymieniane :roll: częst to pada? jakie koszta?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maru 123a jakie są objawy że coś z nią nie teges?
Komentarz
-
-
A nie jest to np podcisnienie? W tamtej czarnej skrzyneczce dokad to idzie jest tez jeden z kabelkow ktory idzie do sterowania grucha turbo.Audi A7 3.0 TDI 313KM/653NM mocy dostarcza http://www.dynosoft.pl/ ;-)
Komentarz
-
-
temat dotyczy co prawda O2 ale nie che tworzyc nowego watku...
czy ktos wymienial przewod od podcisnienia (bodajze) w OI ?? u mnie jest on lekko przytarty ...podjechalem do skody i powiedzieli mi ze czegos takiego nie maja u siebie..znalazlem za to taki przewod na szrocie w bdb stanie...jutro wrzuce fotki ,ktore zobrazuja moje slowa..
oto foty.jesli ktos jest ogarniety w tych tematach to prosze o jakies poradysprzedam do OI :
szyby cala lewa strona
nadkole nowe LP
kontakt PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez 21617801czy ktos wymienial przewod od podcisnienia (bodajze) w OI ?? u mnie jest on lekko przytarty ...podjechalem do skody i powiedzieli mi ze czegos takiego nie maja u siebie
wymiana 10 minut->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzynolZamieszczone przez 21617801czy ktos wymienial przewod od podcisnienia (bodajze) w OI ?? u mnie jest on lekko przytarty ...podjechalem do skody i powiedzieli mi ze czegos takiego nie maja u siebie
wymiana 10 minutsprzedam do OI :
szyby cala lewa strona
nadkole nowe LP
kontakt PW
Komentarz
-
-
Jest to element układu podciśnienia, który steruje siłownikiem regulacji łopatek turbosprężarki N75 i siłownikiem zaworu EGR.
Przez tą rurkę pompa vacuum zasysa powietrze z serwomechanizmu i wytwarza tam podciśnienie wspomagające.
Z tej rurki idzie trójnik poprzez zawór zwrotny i dalej cały układ podciśnienia auta.
awarie rurki: mi się tak zdażyło, że jak zardzewiał mieszek(siłownik, grucha..) od turbiny i zgniła guma w nim to cały syf się zassał do obiegu podciśnienia i zatkał się ten zawór zwrotny i trójnik w tej rurce - nie mogłem zbytnio przeczyścić i wymiana była
Jak masz przetarty to jak złapie lewe powietrze spoza układu - to będziesz miał klasycznego notlaufa - czyli brak mocy
ale się rozpisałem :lol:->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzynolJest to element układu podciśnienia, który steruje siłownikiem regulacji łopatek turbosprężarki N75 i siłownikiem zaworu EGR.
Przez tą rurkę pompa vacuum zasysa powietrze z serwomechanizmu i wytwarza tam podciśnienie wspomagające.
Z tej rurki idzie trójnik poprzez zawór zwrotny i dalej cały układ podciśnienia auta.
awarie rurki: mi się tak zdażyło, że jak zardzewiał mieszek(siłownik, grucha..) od turbiny i zgniła guma w nim to cały syf się zassał do obiegu podciśnienia i zatkał się ten zawór zwrotny i trójnik w tej rurce - nie mogłem zbytnio przeczyścić i wymiana była
Jak masz przetarty to jak złapie lewe powietrze spoza układu - to będziesz miał klasycznego notlaufa - czyli brak mocy
ale się rozpisałem :lol:sprzedam do OI :
szyby cala lewa strona
nadkole nowe LP
kontakt PW
Komentarz
-
Komentarz