Zamieszczone przez Maicroft
[O2] Szarpanie podczas postoju i podczas jazdy po długiej tr
Zwiń
X
-
[O2] Szarpanie podczas postoju i podczas jazdy po długiej tr
Witam niedawno kupiłem sobie skode Octavie II z 2006 r z silnikiem 2.0 tdi 140km ale oznaczenia silnika nie znam bo jestem w pracy.
Mam taki problem po dłuższym uzytkowaniu auta np po trasie 20 km odczuwam delikatne nieregularne szarpnięcia autem tak jak czasem dławi stare benzynowe auta. Podczas jazdy poniżej 2000 obrotów też czuje takie delikatne szarpania autem. A przy tym na postoju wystepuje spadek napięcia widać po oswietleniu auta wraz z szarpnięciem przygasa swiatło.
Byłem w Aso na komputerze i sprawdzaliśmy wtryski wszystko miesci sie w granicach miedzy +1 -1 tak mi powiedzieli w ASO
Co mam jeszcze sprawdzic albo co może byc objawami ?? Czy ktoś sie moze spotkał z czymś takim ??
-
-
leszekmw szarpanie wróci... Generalnie to nie ma reguły kiedy szarpie... U mnie czy zimna, czy gorąca się zdarza, czasem jest takie czknięcie (spadek do 700rpm i wusko do 1100), serwis szukał i nic nie znalazł. Miałem to od nowości, teraz mam 110kkm i nic się nie stało do tej pory, więc mniemam, że TTTM.
Komentarz
-
-
czknięć nie miałem ,ale miałem problem czasami kiedy klima była włączona na max na zimnym silniku , też oborty potrafiły spadać aż zawory grzechotały ale wgrali mi nowy soft czy coś takiego i jest ok. taK teraz myśle czy wtedy tez mi te drgania nie zniknęły ale nie dam rady sobie przypomnieć i stwierdzić czy tak było.O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
boczoslaw, po prostu zadzwoń i się spytaj, niedaleko masz aligatora chyba..., zrób sobie program od razu i tyle
no więc powiem , tunerzy maja najnowsze softy ponieważ przyjeżdżają do nich ludzie z nowymi furkami na program , tuner najpierw zgrywa oryginał i dopiero potem robi soft, a taki ori program po prostu zostawia sobie na kompie i mmoże go wgrać do innego autaO2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
Komentarz
-
-
boczoslaw, http://www.ttc.pl/cennik_chiptuningu.htm ma dobre opinie na www.leonclub.plOctavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
boczoslaw, nie.. , wgranie nowego softu oryginału nie wiąże się z wgraniem softu zmodyfikowanego , czyli chipa , zwanego przez niektorych również softem lub programem.
jeżeli chcesz mieć wgranego chipa /lub jak tam go inni nazywają/ wtedy udajesz się do tunera, proponuję Ci Aligatora w kielcach.
sądzę że nowy soft oryginalny bez problemu i bez jakiejś kasy powinni Ci wgrać w serwise , może pogadaj z danielcio , być może że Ci pomożeO2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
Komentarz
-
Komentarz