Witam wszystkich szkodownikow! Mam pytanko odnosnie wymiany filtra kabinowego(pylkowego).Wiem ze jest przy podszybiu pod plastikiem od strony pasazera.Dokladnie chcialbym sie dowiedziec jak sciagnac ten plastik maskujacy?bo probowalem ale niechcialbym go przypadkiem polamac.Prosze o porady!!! i z gory dziekuje
zdejmujesz uszczelkę z plastiku potem rozpinasz plastik podszybia po środku szyby i potem energicznie ale z wyczuciem musisz go wyszarpnąć do gory,5 minut pracy i filtr wymieniony...ewentualnie jak chcesz sie pomęczyć to bez odpinania też da rade go wymienić ale jest trudniej i pewnie zajmie z 15 minutrzeby go potem wsadzic na swoje miejsce :P.
Gdzieś na forum jest dokladnie opisane ze zdjeciami ale jakoś teraz nie mogę tego znaleźć.
energicznie ale z wyczuciem musisz go wyszarpnąć do gory
ja się boję o połamanie podszybia.
ale mam rozumieć, że jak podszybie jest na swoim miejscu, to bez żadnych ceregieli można go do góry wyszarpnąć i z całego uchwytu schodzi??
ja się boję o połamanie podszybia.
ale mam rozumieć, że jak podszybie jest na swoim miejscu, to bez żadnych ceregieli można go do góry wyszarpnąć i z całego uchwytu schodzi??
podważ na samym środku (szerszym śrubokrętem i przekręć delikatnie). Jak wyskoczy przeg to jedziesz od środka do lewej i nic nie trza szarpać.
Ja wymyłem tą szczelinę płynem do czyszczenia tarcz hamulcowych :evil: :evil: ,i za drugim razem zeszło bez problemu.
W zalewie Wiślanym pływał dziadek z babką,
Babka utonęła do góry kudłatką.
Oj nie żal mi babki jak tej jej kudłatki,
Bo bym sobie uszył pomponik do czapki!!!
Komentarz