[O1] odczuwam spadek mocy po wymianie uszczelniaczy silnika.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • m@riani
    Classic
    • 2010
    • 15

Zamieszczone przez RS
    Hmmm . Ja myslałem ze terkot to normalna sprawa przy silniku 1.4 przy takiej masie auta ( w koncu turbina nie działa w pełnym zakresie obrotów i na starcie ten 1.4 musi ta ciezką bryczkę rozpędzic - to i terkocze ) . Ale czekam z niecierpliwoscią na dalszy przebieg zdarzeń
    eeee, no nie, to jakoś się w ogóle kupy nie trzyma, tym bardziej, że kolegom chodzi o hałas na postoju, chyba, że czegos nie zrozumiałem :roll:
  • kobus
    Drive
    • 2008
    • 42

lecial mi olej z uszczelniaczy silnika z gory i dolu....oddalem do znajomego mechanika zrobil jade na jazde probna wracam i mowie ze to nie to samo auto w ogole nie ma takiego samego przyspieszenia...przy okazji wymieniony byl filtr powietrza olej i filtr oleju. rano dzisiaj przestawil mi rozrzad cos o zębatce mówił. Jest lepiej ale nadal mysle ze nie tak samo. auto dsotaje mocnego kopa przy ok 3tys... moge miec potem pedal wcisniety i ciezko go rozbujac od 110..wiem ze to tylko 90km ale na prawde zachowywal sie inaczej ten samochod co moze byc nie tak? za mala dawka paliwa? a moze kanal przelotowy? nie wime kolega czeka na kabelek i podepniemy go moze cos wykaze ...
    =(( :|
    Sprzedam moja Octavie
    1997r. klima elektryk i te sprawy info na priv

Komentarz

• cysterniarz
      RS
      • 2008
      • 1887
      • Octavia II combi (1Z5)
      • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez kobus
      co moze byc nie tak? za mala dawka paliwa? a moze kanal przelotowy? nie wime kolega czeka na kabelek i podepniemy go moze cos wykaze ...
      to jak podłączysz pod vaga, sprawdź na rozgrzanym silniku ustawienie kąta wtrysku (jest też opcja z wykresem, będziesz widział czy jest opóźniony czy wyprzedzony).
      Zamieszczone przez kobus
      wiem ze to tylko 90km
      a w podpisie AHF ?

Komentarz

• kobus
        Drive
        • 2008
        • 42

cholera AHF bo forum ma stare info :P a jak zakladalem profil to nie mialem pojecia jaki mam oznaczenie silnika teraz wiem AGR
        Sprzedam moja Octavie
        1997r. klima elektryk i te sprawy info na priv

Komentarz

• Amadeusz2009
          Ambiente
          • 2009
          • 136
          • Octavia I combi (1U5)
          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Tak jak kolega wczesniej podpowiada sprawdz ustawienia zaplonu i pompy ,czy wszystko jest ok?a co do diagnostyki tego radzil bym podjechac do jakiegos specjalisty a nie probowac po amatorsku.pozdrawiam

Komentarz

• Damianjg
            Rider
            • 2008
            • 621

Zamieszczone przez Amadeusz2009
            Tak jak kolega wczesniej podpowiada sprawdz ustawienia zaplonu i pompy ,czy wszystko jest ok?a co do diagnostyki tego radzil bym podjechac do jakiegos specjalisty a nie probowac po amatorsku.pozdrawiam
            A bo tutaj smi amatorzy są?? :evil:

Komentarz

• bradley
              L&K
              • 2008
              • 1465

Zloguj statycznie i dynamicznie grupy 000 i 004 to ktos cos dalej podpowie co jest z rozrzadem
              VW Vento 1.9TDI 1Z ++
              Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
              Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol

Komentarz

Pracuję...