No to bulba, musisz to polubić :|
1.9 AGR Brak ogrzewania, grzeje sie w trasie, ubywa płynu,
Zwiń
X
-
1.9 AGR Brak ogrzewania, grzeje sie w trasie, ubywa płynu,
|Cześć mam problem z octavią, jakis czas temu wskazówka przestała pokazywać temp. i siadło ogrzewanie, wymieniłem czujnik temp. i temperaturę pokazuje, ale i tak nie grzeje. Pewnie zapowietrzona nagrzewnica. Problem jest w tym że w trasie ubywał płynu (Bydgoszcz Warszawa) i raz trzeba dolać 4l ... Jak auto stoi nie ma wycieku, wygląda jak by w trasie od razu parowało. Z czego to może być wyciek?
Jeszcze jeden problem dość wkurzający auto na przy 120km/h przestaje jechać jak by brak "turbo" i stoi 120 max... ponoć jakieś kierowniczki wyczytałem ze trzeba rozruszać, ale u mnie na biegu jałowym wchodzi na obroty normalnie, dopiero na 4 i 5 biegu przy 3 tys jakby odcina coś.. Pozdro A dodam ze przeszukałem forum ale odpowiedzi na te tematy są tak mało precyzyjne że chciałbym aby ktoś napisał to jak dla "kobiety" :P :lol:
-
-
maxus, oj sporo tego plynusprawdz: gdy odkecisz korek zbiornika wyrownawczego jakie jest cisnienie
jesli spore to masz winowajce - wali wydechem do plynu i uszczelka glowicy do wymiany inne objawy swiadczace o tym to zapowietrzona nagrzewnica no i jesli "zjada" plyn to powinien choc nie musi to byc bardzo widoczne kopcic na bialo
jesli mozesz to na zimnym sprawdz cisnieniowo caly uklad
bedziesz wiedzial czy moze gdzies ucieka bo na goracym nie zobaczysz bo wyparuje
Komentarz
-
-
Na zimnym odkręciłem zbiornik wyrównawczy i dolałem płynu ,podczas rozgrzewania słupek w zbiorniczku stopniowo się podnosił ,aż do minimalnego wylewania.Czy to wina uszczelki?Nie widziałem w zbiorniczku pęcherzyków powietrza ani dziwnych kolorów przebarwień itp.Podczas wczorajszej trasy nie mogłem przekroczyć prędkości 90 km/h ,gdyż temprratra wchodziła na czerwone pole i włączał się piszczek temperatury.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tom2212maxus, po takim traktowaniu silnika to napewno bedziesz mial cos do wymianyw najlepszym wypadku uszczelka glowicy w najgorszym glowica lub caly silnik
Bo to dobrze się nie skończy jak będziesz tak jeździł.
Ja stawiam na uszczelkę pod głowicą
A poziom oleju ? ci się nie zmienił ?Nie polecam ASO Warszawa Połczyńska 125.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MisiekoctaviaNiewiem co z tym przegrzewanie ale za to wiem, ze jak silnik przestaje jechac przy 120km/h i wtedy dostaje mula i dopiero po kolejnym odpaleniu jedzie normalnie to na 90% do wymiany jest zawor N75. Jezeli rzeczywiscie masz silnik AGR to twoja turbina niema kierowniczek
Jeśli chodzi o przegrzewanie, to macnij dolną rurę z chłodnicy, jeśli jest zimna, to możesz mieć rypnięty termostat.
Komentarz
-
-
maxus, Najpierw usuń problem z płynem. Na 90% to uszczelka pod głowicą.
Jak uszczelka padła to również nie masz odpowiedniej kompresji w cylindrach. A przy braku odpowiedniej kompresji nie ma odpowiedniego zapłony paliwa i stąd może mieć spadek mocy.Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice
Komentarz
-
Komentarz