redex dodatek do diesla

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • EDI-07
    Classic
    • 2010
    • 23

redex dodatek do diesla

Deo, podkładki czekają podobno na mnie w domu. Jutro zjeżdżam i bedzie montowanie :wink: . Wielkie dzięki.
  • outlaw
    Ambiente
    • 2009
    • 237
    • Octavia I (1U2)
    • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

redex dodatek do diesla

witam , kupilem dodatek ,redex :diabelski_usmiech ,do czyszczenia silnika , mam octę ,110 km 1.9tdi ,po zatankowaniu wlalem dodatek do zbiornika, po przejechaniu mniej wiecej pol zbiornika, zadymilo sie z tlumika i zgasla :shock: , po przejechaniu dalszych 250 metrow znowusz zgasla :shock: , kupa dymu ,ale zadna z kontrolek sie nie , zapalila? coz ,bylem u polskiego mechanika i powiedzial, ze tak moze byc po dodatku,Redex .Wyjezdzilem caly zbiornik, i zatankowalem na shellu, i co zas to samo , gdy odpalilem ja ,wszystko chodzi ,jadac dodalem gazu do 3500 obrotow na 2 biegu i zakopcila spadly obroty i niereagowla, na pedal gazu dopiero po 5 sekundach unormowal sie.Czy to moga byc wytryski ,czy zawor kompresji?[glow=red:72bb29ad2b][/glow:72bb29ad2b]
    prawidłowa odległość ,mniejsza od większej

Komentarz

• PAOLO ESCO
      RS
      • 2009
      • 6626
      • Volkswagen
      • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

:shock: a czemu wlewałeś to coś do paliwa...? mi mówili, że jak nie ma potrzeby to nic nie lać....chyba że dekompresator na zimę w niedużej ilości i to przy wiekszych mrozach :roll:

[ Dodano: Sob 03 Paź, 09 12:06 ]
      Zamieszczone przez outlaw
      tak moze byc po dodatku,Redex
      :shock: to do czego ten dodatek niby jest...... :evil: bo juz nic nie kumam....nie lej tego wiecej i spróbuj troszkę pojeźdźić o ile nie zapali się , żadna kontrolka ale jazda bez butowania spokojnie....może coś pomoże a gdyby znów te same objawy się pojawiły to noga z gazu i auto na poważnie do sprawdzenia..niestety :?
      PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy

Komentarz

• bzyq
        Ambiente
        • 2009
        • 129

jaki przebieg auta? i środek do czyszczenia silnika!? aby na pewno to tak się nazywało? czy środek był na pewno dedykowany dla silnika diesla?
        VW Jetta Highline + RNS 510 2011r. 1.4TSI CAXA 122KM

Komentarz

• outlaw
          Ambiente
          • 2009
          • 237
          • Octavia I (1U2)
          • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

77160mil tyle ma aktualnie przebiegu, Redex wlasnie wrocilem od mechanika, zapytal gdzie tankuje ,Shell :szeroki_usmiech ,to zmien !teraz ,leja mieszanki czy ja tankuje zawsze ,na tym samym shellu ,teraz juz nie ,mialem po drodze do pracy wiec tankowalem ale u ,(ciapaka) mechanik powiedzial mi ze trzeba , wymienic filter paliwa i zmienic na Jet, powiedzial ze , roznica w jezdzie jest bo tyle samo tankuje litrow i na shellowskim paliwie, przejedzie 65 mil a na jet 110 mil, a dymienie jest gdy ma za duzo powietrza falszywego na filtr paliwa ide dwa weze i ta plastikawo obudowa moze przez nia zasysac falszywe powietrze, wiec silnik chodzi tyle ze, widze ze to paliwo z shella jest lewe bo przejechalem 320 mil i jest 2/5 zbiornika zazwyczaj wczesniej przed zmiana stacji paliw , przejezdzalem bez tankowania 600 mil,

Komentarz

• PAOLO ESCO
            RS
            • 2009
            • 6626
            • Volkswagen
            • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

...hmmm a co ma z tym wsólnego ten dodatek redex :shock: ...bo tak czytając już przestaję kapować o co Tobie chodzi....strasznie namieszałeś w temacie kolego outlaw ...dodatek był do d..py :?: ....bo z Twego podsumowania wychodzi, że paliwo....i próbowałeś ratować sie dodatkiem...jak mniemam :roll:
            PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy

Komentarz

• makfloorball
              Classic
              • 2008
              • 20

Moim zdaniem nie jest to problem paliwa, zwłaszcza Shella, chyba, że właścicielem stacji jest obcokrajowiec nieznanego pochodzenia. Moim zdaniem shell ma najlepsze paliwo w całym UK. Tankuje na różnych, ale na Shellu jest zawsze najlepiej. Nie jest jak na niemieckim Aralu, ale chodzi super. Nie polecam Texaco. Straszny syf. Na baku 200km mniej.

Ale wracając do tematu. Redex to środek, który przeczyszcza układ paliwowy + spalinowy. Ma na celu wszystkie smieci w układach przepalić i przeczyscić. Tylko, że z tego co ja wiem, to Redex jest przeznaczony do silników benzynowych kolego. Myślę, że tu jest problem. Używałem tego środka - jest bardzo dobry ale do benzyny nie ropy. Myślę, że mógł rozwalić wiele rzeczy.

Po wlaniu Redexu jest naturalnie wieksze spalanie. I w sumie po uszkodzeniu, które mogl on wyrzadzic na pewnon też. Jeśli auto spala Ci za duzo to może padła sonda lambda - redex mogl ją rozwalić, ale nie wymieniaj jej bez sparwdzenia auta w kompie - jest droga chyba ze ze zlomu, ale czy taka sonda ze zlomowiska bedzie ok?, podobno przy diselach widać dość mocno równice spalania.

Komentarz

• luks
                Ambiente
                • 2009
                • 240

Zamieszczone przez makfloorball

Ale wracając do tematu. Redex to środek, który przeczyszcza układ paliwowy + spalinowy. Ma na celu wszystkie smieci w układach przepalić i przeczyscić. Tylko, że z tego co ja wiem, to Redex jest przeznaczony do silników benzynowych kolego..
                są też do diesla.. leży gdzieś w bagażniku do dzisiaj nieużyty

Redex Diesel Treatment
                skoda
                fuckyeah!

Komentarz

• rss
                  L&K
                  • 2009
                  • 1098

panowie, zrobcie zdjecie opakowaniu tego Redexa - najlepiej z widoczna instrukcja uzycia.
                  kazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...

Komentarz

• makfloorball
                    Classic
                    • 2008
                    • 20

Przepraszam na polkach na stacji nie wiedzialem do diesela.

Komentarz

• outlaw
                      Ambiente
                      • 2009
                      • 237
                      • Octavia I (1U2)
                      • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

wejdz na halfords.co.uk i wpisz redex

Komentarz

• bradley
                        L&K
                        • 2008
                        • 1465

Redex Cetane boost 0-60 helps to maximise performance by increasing the cetane number of diesel fuel by up to 2 numbers.
                        zwiekszenie o 2 cetany to jest nic dla dupohamowni. I z opisu wynika, ze ten srodek nic nie czysci, a juz z pewnoscia w dieslu nie uswiadczy sie sondy lambda
                        VW Vento 1.9TDI 1Z ++
                        Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
                        Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol

Komentarz

• tryton
                          Elegance
                          • 2008
                          • 935

na innych forach też piszą o dymieniu po użyciu tego specyfiku np tu http://forum.vw-passat.pl/showthread.php?t=11443

Komentarz

Pracuję...