Deo, podkładki czekają podobno na mnie w domu. Jutro zjeżdżam i bedzie montowanie :wink: . Wielkie dzięki.
redex dodatek do diesla
Zwiń
X
-
redex dodatek do diesla
witam , kupilem dodatek ,redex :diabelski_usmiech ,do czyszczenia silnika , mam octę ,110 km 1.9tdi ,po zatankowaniu wlalem dodatek do zbiornika, po przejechaniu mniej wiecej pol zbiornika, zadymilo sie z tlumika i zgasla :shock: , po przejechaniu dalszych 250 metrow znowusz zgasla :shock: , kupa dymu ,ale zadna z kontrolek sie nie , zapalila? coz ,bylem u polskiego mechanika i powiedzial, ze tak moze byc po dodatku,Redex .Wyjezdzilem caly zbiornik, i zatankowalem na shellu, i co zas to samo , gdy odpalilem ja ,wszystko chodzi ,jadac dodalem gazu do 3500 obrotow na 2 biegu i zakopcila spadly obroty i niereagowla, na pedal gazu dopiero po 5 sekundach unormowal sie.Czy to moga byc wytryski ,czy zawor kompresji?[glow=red:72bb29ad2b][/glow:72bb29ad2b]prawidłowa odległość ,mniejsza od większej
-
-
:shock: a czemu wlewałeś to coś do paliwa...? mi mówili, że jak nie ma potrzeby to nic nie lać....chyba że dekompresator na zimę w niedużej ilości i to przy wiekszych mrozach :roll:
[ Dodano: Sob 03 Paź, 09 12:06 ]
Zamieszczone przez outlawtak moze byc po dodatku,RedexPW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
77160mil tyle ma aktualnie przebiegu, Redex wlasnie wrocilem od mechanika, zapytal gdzie tankuje ,Shell :szeroki_usmiech ,to zmien !teraz ,leja mieszanki czy ja tankuje zawsze ,na tym samym shellu ,teraz juz nie ,mialem po drodze do pracy wiec tankowalem ale u ,(ciapaka) mechanik powiedzial mi ze trzeba , wymienic filter paliwa i zmienic na Jet, powiedzial ze , roznica w jezdzie jest bo tyle samo tankuje litrow i na shellowskim paliwie, przejedzie 65 mil a na jet 110 mil, a dymienie jest gdy ma za duzo powietrza falszywego na filtr paliwa ide dwa weze i ta plastikawo obudowa moze przez nia zasysac falszywe powietrze, wiec silnik chodzi tyle ze, widze ze to paliwo z shella jest lewe bo przejechalem 320 mil i jest 2/5 zbiornika zazwyczaj wczesniej przed zmiana stacji paliw , przejezdzalem bez tankowania 600 mil,prawidłowa odległość ,mniejsza od większej
Komentarz
-
-
...hmmm a co ma z tym wsólnego ten dodatek redex :shock: ...bo tak czytając już przestaję kapować o co Tobie chodzi....strasznie namieszałeś w temacie kolego outlaw ...dodatek był do d..py :?: ....bo z Twego podsumowania wychodzi, że paliwo....i próbowałeś ratować sie dodatkiem...jak mniemam :roll:PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Moim zdaniem nie jest to problem paliwa, zwłaszcza Shella, chyba, że właścicielem stacji jest obcokrajowiec nieznanego pochodzenia. Moim zdaniem shell ma najlepsze paliwo w całym UK. Tankuje na różnych, ale na Shellu jest zawsze najlepiej. Nie jest jak na niemieckim Aralu, ale chodzi super. Nie polecam Texaco. Straszny syf. Na baku 200km mniej.
Ale wracając do tematu. Redex to środek, który przeczyszcza układ paliwowy + spalinowy. Ma na celu wszystkie smieci w układach przepalić i przeczyscić. Tylko, że z tego co ja wiem, to Redex jest przeznaczony do silników benzynowych kolego. Myślę, że tu jest problem. Używałem tego środka - jest bardzo dobry ale do benzyny nie ropy. Myślę, że mógł rozwalić wiele rzeczy.
Po wlaniu Redexu jest naturalnie wieksze spalanie. I w sumie po uszkodzeniu, które mogl on wyrzadzic na pewnon też. Jeśli auto spala Ci za duzo to może padła sonda lambda - redex mogl ją rozwalić, ale nie wymieniaj jej bez sparwdzenia auta w kompie - jest droga chyba ze ze zlomu, ale czy taka sonda ze zlomowiska bedzie ok?, podobno przy diselach widać dość mocno równice spalania.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez makfloorball
Ale wracając do tematu. Redex to środek, który przeczyszcza układ paliwowy + spalinowy. Ma na celu wszystkie smieci w układach przepalić i przeczyscić. Tylko, że z tego co ja wiem, to Redex jest przeznaczony do silników benzynowych kolego..
Redex Diesel Treatmentskoda
fuckyeah!
Komentarz
-
-
Redex Cetane boost 0-60 helps to maximise performance by increasing the cetane number of diesel fuel by up to 2 numbers.VW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol
Komentarz
-
-
na innych forach też piszą o dymieniu po użyciu tego specyfiku np tu http://forum.vw-passat.pl/showthread.php?t=11443
Komentarz
-
Komentarz