Uszkodzona przednia szyba

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kpawel17
    Drive
    • 2010
    • 43

kamel2208, opona jest jak u miguello, czy bardziej stożek?
    kpawel17
  • delanopl
    Elegance
    • 2009
    • 831

Cześć

Dziś podróżując swoją octavka, oberwałem z pod koła omegi kamieniem prosto w przednią szybę. Na szybie, w lewym górnym rogu(patrząc z kabiny) pojawił się oczywiście pająk ok. 4mm no i dziura oczywiśćie +/- 1mm. Więc mam pytanie, czy możecie polecić mi jakiegoś magika z Krakowa lub Lublina, ewentualnie okolic, co by to zrobił? No i żeby był niedrogi i dobry

Komentarz

• winni77
      RS
      • 2009
      • 2183
      • Octavia II combi (1Z5)
      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Jeśli dobrze pamiętam naprawiałem pajączka w tej firmie - http://szczegoly.pkt.pl/naprawa_pekn...d9f987b4f.html. Było to z 6 lat temu, a szybę mam sprawną do dziś.
      Mój "Batmobil"

Komentarz

• milun28
        Drive
        • 2006
        • 47

Witam

Kolego podjedź do firmy Autoglas Jan. http://www.autoglassjaan.pl/
        Miałem to samo, 15 minut roboty i gwarancja dożywotnia że jeśli od tego miejsca zacznie pękać szyba to masz wymianę szyby gratis. Tak samo podczas klejenia, w przypadku jej stłuczenia wymiana gratis.

Komentarz

• Jeżyk
          Rider
          • 2009
          • 691

Są pewne warunki do spełnienia przy naprawie szyb. Odległość od brzegu szyby nie może być mniejsza niż 10 cm ze względu na założenie trójnoga od pompy próżniowej, uszkodzenie nie może byś większe niż moneta 5zł (nie licząc "nóg" pajączka. Ja naprawiałem szybę naprzeciwko Elektrociepłowni w Krakowie, otwór aż do folii, mały pajączek średnicy ok 1,5 cm, koszt 50 zł gwarancja 0,5 roku. Ceny zależą od rodzaju i wielkości uszkodzenia, czasem może się nie opłacić.
          Szerokiej drogi, jakakolwiek by ona nie była.

Komentarz

Zamieszczone przez Jeżyk
            Ja naprawiałem szybę naprzeciwko Elektrociepłowni w Krakowie
            Mógłbyś dać dokładniejsze namiary?

Komentarz

• Jeżyk
              Rider
              • 2009
              • 691

Ul Ciepłownicza dokładnie naprzeciwko parkingu głównego Elektrociepłowni. Trzeba wjechać do środka na plac gdzie jest kilka firm i w prawym rogu na końcu jest ta firma. Niestety nie pamiętam nazwy tej firmy od szyb. Jeżeli będziesz tam na miejscu to trafisz na pewno. 8)

Znalazłem namiary na nich: http://www.agmotor-autoszyby.pl/dojazd.htm
              Szerokiej drogi, jakakolwiek by ona nie była.

Komentarz

• Viniu
                Rider
                • 2008
                • 517

Jeśli mogę coś zasugerować, to unikaj szyb od Nordglassa. W swojej Octavce 4 razy !! montowali mi wadliwą szybę... wszystkie były pofałdowane i obraz przed oczami falował. Teraz mam piąta z kolei i tez faluje, ale minimalnie i od str. pasażera, więc już odpuściłem.
                Piklington jakoś nie ma problemów z jakością swoich wyrobów...
                Pozdrawiam

Komentarz

• delanopl
                  Elegance
                  • 2009
                  • 831

Zgadza się, ta moja rozwalona Pilkington była ładna, chociaż nie jest orginalną, wstawiana była przez poprzedniego właściciela, ale to akurat przypadłość naszych autek, co potwierdzają wpisy kolegów z forum.

Komentarz

• Viniu
                    Rider
                    • 2008
                    • 517

Zamieszczone przez delanopl
                    ale to akurat przypadłość naszych autek
                    Dokładnie... W trakcie wymiany szyby u mnie pogadałem z gościem i stwierdził, że najwięcej aut przyjeżdżających do niego to auta robione na płycie podłogowej naszych Octavek. Stwierdził, że musi być to wina jakiejś wady konstrukcyjnej na linii montażowej plus słabej stabilności karoserii. Objawia się to tym, że szyba niebezpiecznie opiera się na dolnych krawędziach a przez to poddawana jest bardzo dużym naprężeniom. On jednak znalazł patent w postaci elastycznych podkładek, które montuje w każdym z aut grupy VAG. Nigdy jeszcze nie miał reklamacji, ani powtórki z pękaniem szyb. Więc może to i działa
                    Pozdrawiam

Komentarz

• lakatus
                      Drive
                      • 2006
                      • 42

Witam Panowie
                      Czy ktos z Katowic lub bliskich okolic może polecić dobry nie zdzierający zakład klejący uszkodzenia w szybie? Dostałem kamieniem mam odprysk warstwy górnej szyby i pekniecie w strukturze szyby wielkosci około 10 gr.
                      Pozdrawiam
                      Systemy alarmowe

Komentarz

Pracuję...