ciekawa sprawa
po wymianie maglownicy
Zwiń
X
-
po wymianie maglownicy
Witam.
Kilka tygodni temu zostala wymieniona maglownica w mojej Skodzince.Jest to magiel uzywany ale wyciagniety z auta o symbolicznym przebiegu, bez zadnych luzow itp. Po wyjezdzie od mechnika po kilku godzinach zauwazylem(uslyszalem),ze jak cofam i mam skrecone kola w lewo to slychac stukniecie jakby cos "przeskoczylo", natomiast dzisiaj mialo to miejsce podczas ostatniej fazy hamowania tzn. 5km/h-stop, i podczas manewru cofania. Do uzupelnienia dodam, ze zostala wymieniona tylko maglownica, jest stara kolumna(mam nadzieje, ze juz w tym tygodniiu bedzie nowa), ktora ma dosc znaczne luzy, drazki i koncowki pozostaly te same.Duza tulejka w wahaczu wymieniona.Laczniki stablizatora wciaz ori.
Dzieki za uwage i odpowiedzi.
pozdrawiam.
-
-
Nie wiem czy Ci pomogę ale sprawdź WSZYSTKIE śruby mocowania wahacza. Kiedyś mechesy w serwisie nie dokręciły mi śruby od wahacza i miałem taki dziwny stuk przy ruszaniu i hamowaniu. Dobrze, że nie wybierałem się gdzieś dalej akurat, bo by mogło być nieszczęście. Pozdrawiam.Szerokiej drogi, jakakolwiek by ona nie była.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez boozeemam skrecone kola w lewo to slychac stukniecie jakby cos "przeskoczyloprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez boozeebo te stuki slychac na wysokosci pedalow
łozyska są umocowane w górnej części kolumny
[ Dodano: Wto 06 Paź, 09 01:19 ]
Zamieszczone przez boozeena wysokosci pedalowprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
piotrek_gdy, ja mam kiere z drugiej strony, a czy ma to jakies znaczenie, z ktorej strony pedalow jest ten stuk?wiem, ze gdzies z tamtych okolic.Jak pchnalem kolo od zewnatrz od strony zderzaka to uslyszalem stuk ale dochodzil od tak bardziej z wewnatrz tj. gdzies przy mocowaniu wahacza do ramy.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez boozeegdzies przy mocowaniu wahacza do ramy
i koniecznie napisz co byłoprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
Komentarz
-
-
boozee, U mnie też mechanik oglądał ten sworzeń i wydawał się w porządku. Nie miał zauważalnego luzu. A jednak potrafił puknąć. Mój mechanik zrobił na początek taki test: Wstrzyknął strzykawką z igłą olej do gumy tego sworznia. I na 2 tygodnie pukanie ucichło. Jak znów się pojawiło, to od razu wymienił ten sworzeń i już było ok.Alfee
Ford Mondeo MKIII kombi Duratec HE 1.8 16V + LPG
Kawasaki ER5 :-)
Komentarz
-
Komentarz