Zamieszczone przez Krzycho-63
Pasy - kontrolka.
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez PiterpanHmm to co może być problemem
a sprawdzałeś czy wogóle masz go podpietego?przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
kowal, piotrek_gdy - bardzo dziękuję, w weekend z tym powalcze. Ale czy rozłączenie kabelka nie będzie miało żadnych negatywnych skutków np. w postaci nie działania poduszek powietrznych? Nie ma tam jakiegoś czujnika który uzależnia działanie poduszek od czujników pasów?
szkodzisław - wieczny aferzysto, Kraków to takie fajne miasto a ma takich czepialskich i złośliwych mieszkańców... wyluzuj
Komentarz
-
-
dudek_t, jak rozłączysz wtyczkę od czujnika, to komp będzie zawsze widział, że pasy są zapięte, także o poduchy nie musisz się martwić. Oczywiście rozumiem, że zdajesz sobie sprawę z tego jakie jest niebezpieczeństwo niezapięcia pasów w aucie z poduchami...Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kowal 2002jakie jest niebezpieczeństwo niezapięcia pasów w aucie z poduchami...przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
szkodzisław
Zamieszczone przez piotrek_gdyZamieszczone przez kowal 2002jakie jest niebezpieczeństwo niezapięcia pasów w aucie z poduchami...
Jeśli nie jesteś przypięty pasami, to w czasie wypadku lecisz na dopiero wybuchającą poduszkę, która może Ci złamać nos albo i kark.
Komentarz
-
Zamieszczone przez szkodzisławZamieszczone przez piotrek_gdyZamieszczone przez kowal 2002jakie jest niebezpieczeństwo niezapięcia pasów w aucie z poduchami...
Jeśli nie jesteś przypięty pasami, to w czasie wypadku lecisz na dopiero wybuchającą poduszkę, która może Ci złamać nos albo i kark.
więc proszę cię nie mów akurat mnie co się komu dzieje(mówię o obrażeniach ciała) podczas kolizji czy wypadkuprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
Komentarz
-
-
szkodzisław
Zamieszczone przez piotrek_gdyszkodzisław z przykrością muszę cię poinformować że akurat wchodzisz na śliski grunt- temat naszej rozmowy a zwłaszcza obrażenia ciała doznane podczas wypadków są bowiem moją zawodową domeną
więc proszę cię nie mów akurat mnie co się komu dzieje(mówię o obrażeniach ciała) podczas kolizji czy wypadku
Wytłumacz albo daj jakiegoś linka do wyników badań.
Komentarz
-
oczywiście, że niezapięcie pasów w aucie z poduszkami jest bezpieczniejsze niż niezpięcie pasów w aucie bez poduch
przeciez poduszka w jakiś sposób pomimo niezapietych pasów cię chroni (jedyne niebezpieczeństwo to okulary albo fajka w ustach :szeroki_usmiech )
jesli nie masz poduchy przy niezapiętych pasach walisz klatką piersiową o koło kierownicy powodując wielomiejscowe złamania żeber najczęściej z uszkodzeniem miąższu płuc(skrajnie niekorzystnie z uszkodzeniem serca) lub w wyniku przeciązenia (b.duże szybkości) dochodzi do oderwania szypuły naczyniowej(najczęściej aorty) od serca
pikuś przy tym to typowe urazy kończyn dolnych o kolumne kierownicy i pedały spowodowane wsunięciem się kierowcy pod koło kierownicy
a są amerykańskie badania które podają, że % częściej dochodzi do urazów kręgosłupa szyjnego (typu "strzał z bicza") u kierowcy z zapiętymi pasami niz bez zapiętych pasów
móglbym pokazać ci np zdjęcia auta które po czołówce spadło z wiaduktu na tory(kierowca %%% ale bez zapiętych pasów-poduchy odpaliły) a kierownik doznał jedynie złamania uda :Pprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
Komentarz
-
-
Witam serdcznie, jakies 2 miesiące temu kupiłem octavie II z 2006 z przebiegiem 80000, od tego czasu zrobiłem nią 11000 i pojawił mi sie problem z kontrolką pasów, a mianowicie nawet podczas zapiętego pasu ta kontrolka co jakiś czas świeci przez chwile i gaśnie, jeżeli ktoś ma jakieś rady w tej kwestii bardzo prosze o pomoc zanim udam się do ASO. Z góy dziękuje za pomoc,pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kowal 2002Wolałbym raczej wyłączyć wogóle kontrolkę i mieć z głowy...
a serio-sprawdź czy gdzies pod fotelem kierowcy kabelek ci sie nie przetarł-to najczęstsza przyczyna
kazdy elektryk "przedzwoni" ci kabelki i sporawdzi czy nie ma gdzieś przerwyprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kowal 2002Marek08125, w ASO wymieniają całe zapięcie; razem z robocizną ok. 300 pln :shock: . Nie wiem czy bym się "skusił" :diabelski_usmiech . Wolałbym raczej wyłączyć wogóle kontrolkę i mieć z głowy...
Sterownik 17
Kodowanie 07
Pojawi sie ciag cyfr XXXXXXX
Srodkowy X tj "?" (XXX?XXX) musisz zmniejszyc o 2
Czyli jesli masz 0007401 wpisz 0005401
Wciskasz "wykonaj" i powinno smigac.
Komentarz
-
Komentarz