Witam. panowie powiedzcie jakich uzywacie i jakie mozecie polecic wycieraczki szyby przedniej?ja kupuje valeo i powiem szczerze ze to szajs niesamowity-koszt ok 40zł.do golfa 3 kupowalem kiedys te valeo i byly ok ale do seata niestety nie dają rade.bylem w sklepie i koles mi doradzil boscha za 80zł ale dla mnie to bylo troche drogo.sa jakies skuteczne wycieraczki
ja zmieniłem w zeszłym tygodniu na Bosch Aerotwin i jestem zadowolony. Ojciec w Astrze III tez od 2 lat śmiga na Aerotwin'ach i powodów do narzekania nie ma
Od jakichś 3 lat wycieraczki kupuje tylko u tego gościa wiec polecam AbcWycieraczki
ja zmieniłem w zeszłym tygodniu na Bosch Aerotwin i jestem zadowolony. Ojciec w Astrze III tez od 2 lat śmiga na Aerotwin'ach i powodów do narzekania nie ma
Od jakichś 3 lat wycieraczki kupuje tylko u tego gościa wiec polecam AbcWycieraczki
A ja od kilku lat kupuje polskie wycieraczki motgum i nie narzekam, mają bardzo dobry stosunek jakości do ceny. Komplet kosztuje ok 50 pln i spokojnie wytrzymują roczną eksploatację.
bergson, w 0II mam ori i jeszcze sie nie kwalifukuja do wymiany. Ale polecam Motogum - chyba tak to sie pisze. Miałem je jakis czas temu w 01 i nawet nieźle sobie dawały rade. Co jakis czas spryskuje szmatke płynem do szyb i przecieram wycieraczki - uwazam ,ze to duzo pomaga.
A ja od kilku lat kupuje polskie wycieraczki motgum i nie narzekam, mają bardzo dobry stosunek jakości do ceny. Komplet kosztuje ok 50 pln i spokojnie wytrzymują roczną eksploatację.
A ja jakie bym nie kupił(teraz to juz wiem)to i tak h;;;j je strzela.Ok pół roku temu miałem wymieniana szybę ale przed wymiana było to samo.Ktos mi powiedział ze to może kont ustawienia wycieraczki do szyby.Nie wiem co robić.Kupiłem jakies płaskie firmy bottari i po 5 dniach zaczęła skakać po szybie.macie jakiś sposób na ustawienie tego konta?bo na oko to chyba nie da rady.Może to już ramiona wycieraczek do wymiany?zna ktoś cene ramion?
jakies płaskie firmy bottari i po 5 dniach zaczęła skakać po szybie
Bottari i wszystko jasne. To najtańszy chiński syf, pakowany dla zmyły w pudełka z włoskimi napisami.Prezesem tej firmy w Polsce jest znany z TV Paolo Cozza.
Moja radajest taka abyś kupił jeszcze raz wycieraczki lepszej firmy np. motgum
jakies płaskie firmy bottari i po 5 dniach zaczęła skakać po szybie
Bottari i wszystko jasne. To najtańszy chiński syf, pakowany dla zmyły w pudełka z włoskimi napisami.Prezesem tej firmy w Polsce jest znany z TV Paolo Cozza.
Moja radajest taka abyś kupił jeszcze raz wycieraczki lepszej firmy np. motgum
Macie jakies sprawdzone linki gdzie mozna kupic te wycieraczki motgum?
Ja do tej pory kupowałem oryginały w ASO (VALEO ze spoilerem) po około 80 zł. Były dobre (tylko w zimie nieraz się zużywały przez moje lenistwo - przeciągałem je po lodzie). Teraz czytając posty na ocp zakupiłem na Allegro, Aero Twin Boscha i zamierzam je wkrótce założyć (kupiłem z ciekawości jak będą się sprawowały płaskie).
Zamieszczone przez Mr0czny
Od jakichś 3 lat wycieraczki kupuje tylko u tego gościa wiec polecam
AbcWycieraczki
ale to coś drogo - 134 zł - zgroza. Ja swoje Aero Twin Boscha na allegro kupiłem za 65 zł
jakieś 3 tygodnie temu. Później już nie było tak tanich, ale widywałem aukcje za 75 zł.
Chyba prawa przykrótka - powinny być takie:
lewa - 53 cm - strona kierowcy
prawa - 47,5 cm - strona pasażera
Zamieszczone przez Octan
O Motgumach było sporo postów i różnych opinii - poszukaj. podobno zwykłe Motgumy są dobre, ale płaskie już niekoniecznie - tak pisali forumowicze.
Ja też wreszcie dotarłem poprzednie ori Valeo i założyłem zakupione na Allegro (65 zł + wysyłka) Bosch Aero twin. na razie są super i przy wolnej i przy szybkiej jeździe. Ciekawe jak będzie z trwałością.
Komentarz