Immobilizer

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ps3store
    Classic
    • 2010
    • 19

Immobilizer

Zamieszczone przez genesis
    alunia822 napisał/a:
    Proszę o podpowiedz jak najlepiej sprawdzić climatronic ?

Włączyć nawiew na przednią szybę. W tej sytuacji zawsze się uruchomi sprężarka, jeśli temperatura nie jest za niska (czyli powyżej 3-5 stopni/ zależy od systemu).
    A czy powinien się włączyć wentylator od chłodnicy klimatyzacji ( w poprzednim sam opel Vectra się włączał wentylator ) ale chyba wentylator się włączy jak temperatura będzie wyższa ??.
  • Piterpan
    Drive
    • 2008
    • 67

Immobilizer

Witajcie koledzy,
    mam pewien problem z immobilizerem w swoim szkodniku.
    A mianowicie - dosyć często nie mogę odpalić swojej skody, mruga kontrolka kluczyka i silnik gaśnie. Pomaga zamknięcie samochodu i ponowne jego otwarcie alarmem.
    Na 5 odpaleń 2 są z takimi cudami. Czasami pomaga ponowny rozruch.
    Myślałem, że to wina pastylki w kluczyku więc go zmieniłem ale to przez tydzień było ok i na 2 kluczyku dalej problem.
    Ktoś wie co może być przyczyną ??
    Znalazłem w instrukcji jak to wyłączyć, potrzeba kod - 4 cyfry aby je wprowadzić.
    Ja przy kluczykach mam plakietkę z kilkoma numerami, ktoś wie które to są te właściwe ?
    Wyłączę to i będzie po problemie
    Aha, mam jeszcze taki mikroprzycisk od alarmu - ale nie wiem do czego on służy, już z tym kupiłem, alarm firmy Max Defender.
    Dzięki za pomoc

Komentarz

• Krzycho-63
      Rider
      • 2007
      • 628
      • Superb II (3T4)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez Piterpan
      Wyłączę to i będzie po problemie
      Nie będzie po problemie-to o czym piszesz jest stosowane jako uruchomienie awaryjne w przypadku usterki immo.Po wprowadzeniu kodu masz 45 min. na uruchomienie silnika.Sprawdź połączenia przy stacyjce,mam na myśli cewkę od immobilizera.Sprawdź,czy ktoś kto montował alarm nie zrobił przypadkiem odcięcia na kabelku idącym do tej cewki.
      Skoda Superb II Ambition
      2.0 TDI CR 170 KM

https://www.facebook.com/kjautoelektronika/

Komentarz

• toocool
        Rider
        • 2008
        • 303
        • Octavia IV combi (NX5)

Piterpan, nie znam odpowiedzi na Twoje pytanie, ale mam wrażenie, że podawanie numerków z plakietki przy kluczyku na forum publicznym nie jest dobrym pomysłem. Może przeedytuj...
        Jestem wdzięczny - wdzięczność i podziękowania w sieci - za co być wdzięcznym

Komentarz

• Krzycho-63
          Rider
          • 2007
          • 628
          • Superb II (3T4)
          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez toocool
          podawanie numerków z plakietki przy kluczyku na forum publicznym nie jest dobrym pomysłem
          Zgadza się,ale tu brak tego jednego-najważniejszego.
          Skoda Superb II Ambition
          2.0 TDI CR 170 KM

https://www.facebook.com/kjautoelektronika/

Komentarz

• chopinnn
            Drive
            • 2007
            • 60

hmmm... też to przerabiam, tak jaki pisał ktoś wyżej może być to wiązka immobilizera (tak to mi pisało na fakturze za pierwszym razem) albo się zepsuło ponownie ale tym razem w innym miejscu coś innego czyli w zestawie wskaźników. Znalazłem na allegro takie coś patrz allegro w każdym razie poszukam jakiegoś elektryka w pobliżu bo do Piły to szmat drogi.

Komentarz

• phoneman
              RS
              • 2008
              • 3374
              • Octavia I (1U2)
              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez chopinnn
              hmmm... też to przerabiam, tak jaki pisał ktoś wyżej może być to wiązka immobilizera (tak to mi pisało na fakturze za pierwszym razem) albo się zepsuło ponownie ale tym razem w innym miejscu coś innego czyli w zestawie wskaźników. Znalazłem na allegro takie coś patrz allegro w każdym razie poszukam jakiegoś elektryka w pobliżu bo do Piły to szmat drogi.
              A jaki masz kluczyk ?

Ja mam zwykły i co ciekawe za kazdym razem jak nie chce odpalić, przeciram na grocie kluczyka taką czarną kropkę i wtedy zawsze na 100 % odpala.

Nie mam pojęcia od czego to zależy .
              .

Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k

Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów

Komentarz

• chopinnn
                Drive
                • 2007
                • 60

Klucz podobny do tego jak po piątkowych perypetiach popsikałem jakimś płynem do połączeń (iso coś tam) to od tej pory działa (prowizorka...), ale trzeba to naprawić. Sposób z czarną kropką - nie znałem.

Komentarz

• phoneman
                  RS
                  • 2008
                  • 3374
                  • Octavia I (1U2)
                  • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez chopinnn
                  Klucz podobny do tego jak po piątkowych perypetiach popsikałem jakimś płynem do połączeń (iso coś tam) to od tej pory działa (prowizorka...), ale trzeba to naprawić. Sposób z czarną kropką - nie znałem.
                  Dokładnie taki kluczyk :idea:
                  .

Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k

Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów

Komentarz

• shico
                    Drive
                    • 2008
                    • 98

Myślałem, że to wina pastylki w kluczyku
                    Transponder w kluczyku nie wymaga osobnego zasilania,więc wymiana baterii nic nie daje,ponieważ nie zasila układu transpondera, a jedynie pilota od alarmu lub żaróweczkę latarki w kluczyku.
                    Jeżeli transpondery w obu kluczykach zachowują się identycznie , to problem tkwi po stronie auta.
                    Gdzieś to na forum było już opisywane.

Komentarz

Pracuję...