Zamieszczone przez genesis
Immobilizer
Zwiń
X
-
Immobilizer
Witajcie koledzy,
mam pewien problem z immobilizerem w swoim szkodniku.
A mianowicie - dosyć często nie mogę odpalić swojej skody, mruga kontrolka kluczyka i silnik gaśnie. Pomaga zamknięcie samochodu i ponowne jego otwarcie alarmem.
Na 5 odpaleń 2 są z takimi cudami. Czasami pomaga ponowny rozruch.
Myślałem, że to wina pastylki w kluczyku więc go zmieniłem ale to przez tydzień było ok i na 2 kluczyku dalej problem.
Ktoś wie co może być przyczyną ??
Znalazłem w instrukcji jak to wyłączyć, potrzeba kod - 4 cyfry aby je wprowadzić.
Ja przy kluczykach mam plakietkę z kilkoma numerami, ktoś wie które to są te właściwe ?
Wyłączę to i będzie po problemie
Aha, mam jeszcze taki mikroprzycisk od alarmu - ale nie wiem do czego on służy, już z tym kupiłem, alarm firmy Max Defender.
Dzięki za pomoc
-
-
Zamieszczone przez PiterpanWyłączę to i będzie po problemie
Komentarz
-
-
hmmm... też to przerabiam, tak jaki pisał ktoś wyżej może być to wiązka immobilizera (tak to mi pisało na fakturze za pierwszym razem) albo się zepsuło ponownie ale tym razem w innym miejscu coś innego czyli w zestawie wskaźników. Znalazłem na allegro takie coś patrz allegro w każdym razie poszukam jakiegoś elektryka w pobliżu bo do Piły to szmat drogi.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez chopinnnhmmm... też to przerabiam, tak jaki pisał ktoś wyżej może być to wiązka immobilizera (tak to mi pisało na fakturze za pierwszym razem) albo się zepsuło ponownie ale tym razem w innym miejscu coś innego czyli w zestawie wskaźników. Znalazłem na allegro takie coś patrz allegro w każdym razie poszukam jakiegoś elektryka w pobliżu bo do Piły to szmat drogi.
Ja mam zwykły i co ciekawe za kazdym razem jak nie chce odpalić, przeciram na grocie kluczyka taką czarną kropkę i wtedy zawsze na 100 % odpala.
Nie mam pojęcia od czego to zależy ..
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez chopinnnKlucz podobny do tego jak po piątkowych perypetiach popsikałem jakimś płynem do połączeń (iso coś tam) to od tej pory działa (prowizorka...), ale trzeba to naprawić. Sposób z czarną kropką - nie znałem..
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
Myślałem, że to wina pastylki w kluczyku
Jeżeli transpondery w obu kluczykach zachowują się identycznie , to problem tkwi po stronie auta.
Gdzieś to na forum było już opisywane.
Komentarz
-
Komentarz