Nowiutka O2 FL - niedoróbki

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Aras
    Ambiente
    • 2008
    • 163
    • Citigo

Maicroft, mylisz się, to jestWłącznik SOS!
    Sorry za OT ale myślałem że spadne z krzesła jak to zobaczyłem. Ale przynajmniej widać WYŁĄCZNIK CZUJEK ALARMU z bliska :szeroki_usmiech
    Taki był w Seatach więc pewnie w Skodzie będzie podobny.

Komentarz

• maba8
      Ambiente
      • 2009
      • 168

Zamieszczone przez arturas03
      Zamieszczone przez Maicroft
      Fabryczny alarm ma guzik w slupku masz taki ??
      Ja mam alarm,mruga mi jakaś doklejona dioda przy zegarach, ale nie widzę guzika... :shock: O co biega??
      jeśli twój alarm nie jest oryginalny to moze ta dioda jest również przyciskiem do
      odłączenia alarmu bez pilota ( Ja mam tak u siebie )
      P O Z D R A W I A M O2 FL MPI srebrny Mint

Komentarz

• westwi78
        RS
        • 2008
        • 2940

Sorry za OT ale myślałem że spadne z krzesła jak to zobaczyłem. Ale przynajmniej widać WYŁĄCZNIK CZUJEK ALARMU z bliska :szeroki_usmiech
        No nie myli się, ja to właśnie mam w fabrycznym alarmie i to jest wyłącznik czujek wnętrza.

Komentarz

• bzik13
          Rider
          • 2009
          • 514

Zamieszczone przez Aras
          Dlaczego wprowadzasz ludzi w błąd? I jeszcze w dodatku krzyczysz? Mam taki przycisk i służby on do dezaktywacji czujników mikrofal. Działa on w praktyce jak i również jego działanie opisane jest w instrukcji obsługi.
          Mój liftback scout

Komentarz

• translaticus
            Classic
            • 2009
            • 22

Dokładnie. W instrukcji stoi:

"You can switch the interior monitor and the towing protection monitoring off if there is a possibility that movements from (e.g. children or animals) inside the vehicle interior or if the vehicle must be transported (e.g. by train or ship) or towed, might trigger the alarm".

Czyli to ewidentnie wyłącznik czujników monitorowania wnętrza.
            Translaticus
            Skoda Octavia II FL, 1.4 TSI, DSG

Komentarz

• Aras
              Ambiente
              • 2008
              • 163
              • Citigo

Ale nikt z was nie zajrzał do linku?
              I nie przeczytał co tam jest napisane?
              Przytoczyłem to jako żart bo oczywiście TO JEST wyłącznik czujek a nie wyłącznik SOS serwis - czyli że co, po naciśnięciu tego pstryczka wysyłamy SOS do serwisu? Poza tym napisałem ze to OT i że uśmiałem się gdy natknąłem się na tą aukcje. Proszę o czytanie ze zrozumieniem.

A co do tematu. Mam OII FL od 4 miesięcy i nie zauważyłem żeby tapicerka sprawiała wrażenie luźnej choć też lubię tam trzymać łokieć. W OI wkurzała mnie tylna półka, tu jest cisza więc jestem szczęśliwy. Tak jak powyżej napisali - spróbuj wyregulować zamki. U mnie drzwi się dobrze zamykają.
              Co do alarmu to mam dokładany więc mam migającą diode na desce rozdzielczej + dioda w drzwiach kierowcy. Taki wyłącznik na słupku występuje tylko przy fabrycznym alarmie. No chyba że ktoś sobie taki dołoży

Komentarz

• winni77
                RS
                • 2009
                • 2183
                • Octavia II combi (1Z5)
                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Ja u siebie jak na razie żadnych podejrzanych dźwięków nie zauważyłem. Drzwi się zamykają w miarę lekko. Klapa bagażnika zamyka się o niebo delikatniej niż w O1. Co do boczków to jeszcze sprawdzę.
                Mój "Batmobil"

Komentarz

• bzik13
                  Rider
                  • 2009
                  • 514

Zamieszczone przez bzik13
                  Mi z kolei na nierównościach "ćwierkają wróble" :| z okolic tylnych prawych drzwi, bądź prawej strony pokrywy bagażnika. Jak i moim przedmówcą, przeszkadzają mi wszelkie nieautoryzowane dźwięki. Miał ktoś podobny przypadek? Jak nie ustąpi będę jechał do dilera z prośba o odszukanie tych ptaszków, no chyba że jest na to jakiś prosty sposób :evil:
                  No i znalazłem sprawcę mojej irytacji... zatrzask z kabłąkiem zwalniający oparcie tylnej kanapy. WD40 i cisza, wreszcie !!
                  Mój liftback scout

Komentarz

• translaticus
                    Classic
                    • 2009
                    • 22

Jestem już po wizycie w ASO (Konarzewski Bydgoszcz). Mocowania przełącznika CZ nie popękały, a jedynie wyczepiły się z uchwytów. Za wsadzenie tego ustrojstwa na miejsce miałem, zgodnie z Waszymi przewidywaniami, zapłacić, ale "fachowiec", który zdejmował nakładkę dźwigni zmiany biegów, urwał jeden z zaczepów mocujących ją od spodu, więc w ramach rekompensaty nie policzono mi nic za naprawę.

Swoją drogą takie uszkodzenie jest znacznie droższe w naprawie niż sam przełącznik... Panom serwisantom patrzyłem cały czas na ręce, a i tak zdołali spieprzyć więcej niż można sobie wyobrazić (jest też spora rysa na konsoli środkowej i są ślady brudnych łap i buciorów). Aha, nikomu nie przyszło do głowy, żeby sprawdzić sposób demontażu tunelu i nakładki dźwigni zmiany biegów w podręczniku serwisowym. Po prostu zawołano kolegę, który "już to kiedyś robił". A jak to robi, już wiecie.

Chciałem dokupić trzy lata dodatkowej gwarancji, ale widzę, że szkoda na to mojej s(z)kody i nerwów :evil:

I jeszcze o drzwiach: okazały się niewyregulowane i nienasmarowane. Widać chłopaki z Czech mają tyle roboty, że nie wystarcza im czasu na załadowanie taczki :lol:
                    Translaticus
                    Skoda Octavia II FL, 1.4 TSI, DSG

Komentarz

• aniam111
                      Rider
                      • 2009
                      • 436

Ja kiedyś oddałam fabię na wymianę przedniej szyby do ASO w gdańsku ( u Plichty ) jak odebrałam auto to na jasnych plastikach było pełno paluchów czarnych przy podszybiu. Potem się okazało że to nie największy problem bo ładnie i szybko dało się to usunąć. Maska auta cała była usyfiona jakimś smarem czarnym ( pewnie klej do mocowania szyby czy coś takiego ). Ciężko było to usunąć potem, a przy górnej lini dachu znalazłam zadrapanie do samej blachy.
                      AniaM
                      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
                      O2 FL 2009 Combi Ambiente 1,8TSI (160KM)

Komentarz

• Trusek
                        Rider
                        • 2009
                        • 520
                        • Octavia III (5E3)
                        • DADA 1.5 TSI 150 KM

Zamieszczone przez translaticus
                        Chciałem dokupić trzy lata dodatkowej gwarancji, ale widzę, że szkoda na to mojej s(z)kody i nerwów
                        Ja kupilem autko u Bieranowskiego. Jestem bardzo zadowolony. Na szczescie nie musialem miec jeszcze do czynienia z ASO.

Wczoraj wykupilem przedluzona gwarancje Skoda LifeTime (pakiet Pelny) na 2 lata. Oby nigdy sie nie musial przydac. Auto w kredycie wiec jakby co to chociaz z naprawamio bede mial spokoj.
                        <<>> MACIEJ <<>>
                        Moje Autko - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=33986 - Zapraszam

Komentarz

• shado
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2007
                          • 5315
                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Trusek
                          Auto w kredycie wiec jakby co to chociaz z naprawamio bede mial spokoj.
                          Żebyś się nie zdziwił.... :diabelski_usmiech
                          BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• dareks281
                            Classic
                            • 2009
                            • 30

Witam mam od czerwca nową O2fl 1,4 wersja mint,u mnie jest na szczęście wszystko ok.Żeczywiście z tyłu coś stukało jak jechałem sam,ale trochę białego smaru w zamek oparcia tylnej kanapy załatwiło sprawę. Pozdrawiam.

Komentarz

• dasza
                              Classic
                              • 2009
                              • 1

Trzeba sobie ustawic automatyczne zamykanie, wtedy nie trzeba co chwile recznie zamykac
                              Maicroft! :shock: Mam OIIFL Elegance. Jak można ustawić automatyczne zamykanie drzwi?
                              OIIFL 1.TSI DSG Elegance

Komentarz

• Maicroft
                                Moderator
                                S_OCP MemberModeratorr
                                • 2004
                                • 25757
                                • Audi

VAG-COMem, albo ta zabawka co maja w ASO, albo chyba z maxi-dota.

Przytrzymujesz dluzej klawisz do zmiany ustawien kompa w prawej manetce albo ta rolke na kierownicy i uruchamia sie menu.

Tak da sie ustawic w Superbie, a teraz duzo rzeczy z niego dotyczace elektroniki jest w OIIFL.

Niestety nie dane mi bylo pomacac dluzej OIIFL i pobawic sie VAG-COMem :|
                                Spritmonitor.de

Komentarz

• winni77
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 2183
                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

VAG-COMem, albo ta zabawka co maja w ASO, albo chyba z maxi-dota.
                                  Dokładnie z maxi-dota. Przytrzymujesz w kierownicy przycisk położonej zakręconej strzałki i wchodzisz do setup>convenience>door open. Instrukcja strona 30.
                                  Mój "Batmobil"

Komentarz

• jimprzem
                                    Classic
                                    • 2009
                                    • 9

Najlepszym sposobem jest zakup orginalnej płytki cd z ulubioną muza
                                    VCDS

Komentarz

• dudek_t
                                      L&K
                                      • 2008
                                      • 1421

Mi z kolei na nierównościach "ćwierkają wróble" :| z okolic tylnych prawych drzwi, bądź prawej strony pokrywy bagażnika. Jak i moim przedmówcą, przeszkadzają mi wszelkie nieautoryzowane dźwięki. Miał ktoś podobny przypadek? Jak nie ustąpi będę jechał do dilera z prośba o odszukanie tych ptaszków, no chyba że jest na to jakiś prosty sposób :evil:
                                      No i znalazłem sprawcę mojej irytacji... zatrzask z kabłąkiem zwalniający oparcie tylnej kanapy. WD40 i cisza, wreszcie !!
                                      Standard od niepamiętnych czasów Miałem tak w dwóch OI a w OII profilaktycznie spryskałem silikonem w sprayu. Na razie po przejechaniu 10000km jest cisza, czasem coś tylko jęknie ramka od radia ale jest nieoryginalna więc dotąd aż nie zagości Columbus się tym nie przejmuje.

Komentarz

• aniam111
                                        Rider
                                        • 2009
                                        • 436

Dzisiaj zauważyłam że paruje mi tylne światło lewe. Zdaża się coś takiego u was w FL??
                                        AniaM

Komentarz

• baca10
                                          RS
                                          • 2009
                                          • 6225

aniam111, u mnie na razie nie i oby tak dalej

Komentarz

• Sulli
                                            Classic
                                            • 2009
                                            • 33

Zamieszczone przez aniam111
                                            Dzisiaj zauważyłam że paruje mi tylne światło lewe. Zdaża się coś takiego u was w FL??
                                            U mojego brata przednie klosze mijania paruja

Komentarz

• Skłodi
                                              Ambiente
                                              • 2008
                                              • 186
                                              • CJZA 1.2 TSI 105 KM

Zamieszczone przez Sulli
                                              U mojego brata przednie klosze mijania paruja
                                              U mnie oba oczka z przodu parują :P
                                              BLUELIGHT.PL
                                              ledy, zestawy i palniki xenonowe D2S, H1, H4, H7 .... 4k,5k,6k,8k,10k,12k

Komentarz

• aniam111
                                                Rider
                                                • 2009
                                                • 436

Rozumiem że tak nie ma być??? I jeśli będzie się powtarzać do do serwisu z tym jechać. Chociaż pewnie powiedzą że klosze nie są chermetycznie szczelne i tak może się czasami robić :evil:
                                                AniaM

Komentarz

• Skłodi
                                                  Ambiente
                                                  • 2008
                                                  • 186
                                                  • CJZA 1.2 TSI 105 KM

Rozumiem że tak nie ma być??? I jeśli będzie się powtarzać do do serwisu z tym jechać. Chociaż pewnie powiedzą że klosze nie są chermetycznie szczelne i tak może się czasami robić :evil:
                                                  Ktoś już napisał, że to się uszczelnia. Pojadę do serwisu dopiero za pół roku, dajmy tym lampom czas. Moja mama ma Fabie nówkę i było to samo na początku, a teraz nic.
                                                  BLUELIGHT.PL
                                                  ledy, zestawy i palniki xenonowe D2S, H1, H4, H7 .... 4k,5k,6k,8k,10k,12k

Komentarz

• winni77
                                                    RS
                                                    • 2009
                                                    • 2183
                                                    • Octavia II combi (1Z5)
                                                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Napisał, ale zdajsie o przednich.
                                                    Mój "Batmobil"

Komentarz

Pracuję...