Nowiutka O2 FL - niedoróbki

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • szkoda
    RS
    S_OCP Member
    • 2005
    • 22543

Zamieszczone przez OctaviaFLKrak
    Sam osobiście też walczę z parującymi szybami
    no to w takim razie w FLkach macie "inaczej" :?
    saport techniczny baj DGW
    była BKD+DSG '05 120kkm
    była BXE '08 190kkm
    no i nie ma :-)

Komentarz

• eaglemirek
      RS
      • 2010
      • 14107
      • Octavia II combi (1Z5)
      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez szkoda
      OctaviaFLKrak napisał/a:
      Sam osobiście też walczę z parującymi szybami

no to w takim razie w FLkach macie "inaczej" :?
      Ja tam nie mam z tym problemu :!: :!: :!: Trzeba tylko pamiętać by mieć czystą szybę od środka, często odkurzać i wymieniać filtr kabinowy. Ale nawet zimą kiedy mam dywaniki gumowe z wysokim rantem gdzie zbiera się śnieg który następnie się topi i jest mała kałuża to takie rzeczy się nie dzieją. Przychodzę rano wyjmuję dywanik z taflą lodu :diabelski_usmiech wytrzepuję (łatwiej niż wieczorem wodę) i jazda.

CB Harry II ASC + Triflex

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• misiul
        Rider
        • 2011
        • 521

no jak ma sie dywaniki materialowe to problem bedzie. tylko gumowe na zime.moze warto sie zainteresowac podszybiem czy nie zapchaly sie wloty powietrza np. lisciami i innym brudem.wentylacja w o2fl jest dobra.lepsza niz np w astra 4. nie wyrzucajcie p.pylkowego przy klimie musi byc.

Komentarz

• Marcinooo
          Rider
          • 2009
          • 332

Panowie mam auto czyste, filtr zmieniany dwa razy w raoku, w okresie jesieonno-wiosennym używam gumowych dywaników z wysokim rantem. Jak pisałem głównie paruje przednia szyba i nie czuć w aucie zapach wilgoci.

Reasumując uważam, że problem tkwi w tym, że auto jest poprostu niedogrzane i łapie trochę wilgoci (wchodzenie do samochodu w zamokniętej kurtce itp) - jeżdżę na krótkich odcinkach max. do 10 km.

Komentarz

• eaglemirek
            RS
            • 2010
            • 14107
            • Octavia II combi (1Z5)
            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Marcinooo, Sprawdź jeszcze kanały odpływowe bo jeżeli masz tam wilgotne śmieci to po uruchomieniu nawiewów walisz na zimną szybę wilgotnym powietrzem i wtedy musi ci się skraplać woda :!:

CB Harry II ASC + Triflex

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• misiul
              Rider
              • 2011
              • 521

a tak masz racje. ja robie 2x 30 km dziennie. mozesz miec niedogrzanie i brak suszenia. przeciez tsi wolno sie nagrzewa.tak wiec tylko osuszanie klima pozostaje.w mrozy problem ustapi.suche powietrze. moze troszke tylna szybke uchylac podczas jazdy.jezdzisz krotkie trasy pewnie po miescie to nie bedzie ci huczec.

Komentarz

• Marcinooo
                Rider
                • 2009
                • 332

Wyjąłem z bagażnika matę i od tamtej pory nie parują mi wogole szyby...
                Hmm czyżby ASO miało rację :?: :!: :shock:

Komentarz

• rolka
                  Drive
                  • 2012
                  • 72

Auto z czerwca 2012 jakieś 4.000 i niedawno ku memu zdziwieniu wycieraczka tylna sama się uruchamia tak strasznie leniwie i potrafi się zatrzymać, postać poczekać i znów się przesunie. Jak ją włączę to zacznie chodzić normalnie i wraca do swojej pozycji i raczej potem jest już po problemie. Miał ktoś tak?
                  Drugi bug, który zauważyłem przy prędkości ponad 130 km straszny gwizd z przedniej szyby ( strona górna ;0 )
                  No i na zimnym jakieś dziwne dogłosy (sowy) od strony kierowcy z komory silnika.

To tyle jak na 3 miesiące i 4000 km. :szeroki_usmiech

Komentarz

• yunior81
                    RS
                    • 2010
                    • 1657
                    • Octavia I (1U2)
                    • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Tez mam na zimnym silniku "sowy" i tak już od 60 tysięcy kilometrów :diabelski_usmiech

Komentarz

Pracuję...