Enriquez, więc i oby tak dalej
Mi tam się mimo wszystko wydaje, że wcale nie jest tak, że wszystkie auta lepsze niż te co my mamy. To tylko maszyny i mniejsze lub większe wtopy będą się zdarzać.
Wszystko zależy jak się wchodzi do samochodu. Już to obczaiłem u siebie. Mój fotel jak nówka po 16,5k km, a pasażera zakwalifikowany do naprawy. Jak ktoś wchodzi (albo lepiej wpada) w fotel to zagina boczek plecami, tyłkiem i się odkształca. Ta sama sytuacja jest z wychodzeniem, łapią się instynktownie za boczek fotela zamiast za karoseria i już. I dalej się to będzie srało po naprawie chyba, że se fotele z drewna wystrugacie.
Ja i tak mimo wszystko bym wziął jeszcze raz Dynamic.
Ja też, bez tego pakietu nie kupiłbym Octavi...dla mnie zwykłe fotele (kształt i tapicerka) są mega zdziadziałe..No może poza skórą
Co do wsiadania, to nie jest to moje pierwsze auto i wcześniej nigdy tak się nie działo...Będę jeździł i ich męczył, fajnie jakby wjechał nowy fotel :szeroki_usmiech
w firmie mamy dwia octavki 1,9 tdi BXE
moja z przebiegiem ok 30 tys, kolegi ok 20 tys, auta z grudnia 2010 MY2011
w obu autach charczy sprzęgło, najbardziej w momencie "kiedy łapie"
słychać to przy redukcji np, z 4 na 3 , na postoju na jałowym....
dźwięk można opisać jako metaliczne chrobotanie, tak jakby drgania powodowały obijanie się dwóch elementów metalowych, albo drżenie jakiejś blachy....
Mihau, tylko że jak wchodzę normalnie do samochodu Nie zaginam specjalnie tych boczków. Ojciec w Superbie I ma ponad 200kkm na szafie i żadnych odkształceń na fotelach a nie dba o samochód tak jak ja :P , fotele ma podobne do tych z dynamiców. Mówiłem to pracownikowi ASO i on powiedział, że może jest tam inne mocowanie poduszki i dlatego się nic nie rusza, odkształca.
Ja to piszę na swoim przykładzie. U mnie fotel kierowcy przez 16,5k km siedzenia wygląda jak nówka, a fotel pasażera gdzie w większości jeździ powietrze do naprawy zakwalifikowany.
W Mojej OIIFL dwa fotele kwalifikuja sie do wymiany.Siedzenie kierowcy bylo "naprawiane" pare tygodni temu.Przy odbiorze byly faldy wiec pracownik ASO powiedzial,ze sie "ułoży" i dupa jakos sie nie "ułożył",natomiast fałdy wyskoczyły na siedzeniu pasazera mimo iz malo kto tam jezdzi. :zastrzelic
Ja zamówiłem autko z felgami 17" pegasus i kołem zapasowym.
Problem w tym, że klucz do kół nie pasuje (za mały) do śrub w kołach :shock:
Spotkał się już ktoś z taką historią?
Odnośnie foteli to jeszcze dodam. NA razie po naprawie dynamika jest wszystko OK.
Jak już chyba pisałem w nowych jest zmienione mocowanie poduchy i nie powinno byc problemów. Dużo zależy od tego jak fotel jest daleko wysunięty do przodu to łatwo zawadzić o boczek i go nagiąć i nieszczęście gotowe. NIE zmienia to faktu, że jest to fuszerka.
Ja miałem naprawę na prawym pasażera gdzie sporadycznie ktoś jeździ a na moim kierowcy po przebiegu 80 kkm niec nie widać a wchodzę do samochodu kilanaśce razy nawet na dzień.
Wczoraj tak wyszło że zrobiłem 825 km po naszych polskich drogach i zmęczenia ZERO.
JAk ktos dużo jeździ to tylko Dynamiki a jak sie trafi fuszera to do ASO i po problemie (albo i nie jak piszą inni)
O III 4x4 2,0TDI Elegance+dynamic+amazing+GSM i inne
Poprzednia O II FL 2.0 TDI elegance + dynamic
JerzyM73, problem w tym że ja już mam nowe mocowanie poduchy i znowu to samo... Będę ich męczył o to do skutku, jeszcze rok gwarancji mam
A co pozniej,tzn po gwarancji,jesli np beda naprawiac fotel co pare miesiecy bez skutku to po 2 latach kiedy minie gwarancja zostajemy sami z dalej zepsutym fotelem i co wtedy?Koles z ASO jak sie zapytalem wzruszyl tylko ramionami :zastrzelic K...a dla mnie jest to bezsensowne,kiedys po wymianie danej czesci gwarancja na dany podzespol zaczynala "leciec"od poczatku.Teraz jak dostaniesz nowa czesc np dzien przed koncem gwarancji i zepsuje sie za 2 dni to teoretycznie jest juz po gwarancji mimo iz dana czesc ma tylko 2dni.No chyba,ze bedziesz chcial zaplacic to wtedy masz gwarancje.Tylko na c..j mi gwarancja z ASO,bo widac po fotelach,ze oni nie potrafia nic zrobic. :?:
Jest, jeśli za daną część płacisz. Czyli pada dwumasa na gwarze, wymieniają za free i jest na to gwarancji tyle ile zostało do końca na całe auto. Naprawiasz dwumase np. po gwarancji, płacisz i dopiero dostajesz te 2 lata... W dzisiejszych czasach nic tylko kupować nowe auta z "gwarancją"
Odpowiem sobie sam - może komuś się przyda
Trochę wstyd się przyznać ale okazuje się, że klucz pasuje ops: Po prostu na łbach śrub są takie plastikowe nakładki, które trzeba usunąć przed wykręceniem śruby. W zestawię są nawet do tego specjalne szczypce ...
Odpowiem sobie sam - może komuś się przyda
Trochę wstyd się przyznać ale okazuje się, że klucz pasuje ops: Po prostu na łbach śrub są takie plastikowe nakładki, które trzeba usunąć przed wykręceniem śruby. W zestawię są nawet do tego specjalne szczypce ...
Chłopie ja bym się nawet nie przyznawał do takiego ZONGA ale to świedczy tylko dobrze o Tobie bo masz do siebie dystans.
Przypomniała mi się sytuacja jak w latach 80 ubiegłego wieku brat pojechał maluchem do miasta i dzwoni (z budki tel) że brakło mu paliwa i trzeba podjechać z kanistrem.
NIe przyszło mu na myśl aby zajżeć do przepastnego bagaznika i zobaczyć czy tam czegoś nie ma.
Zawsze wozona była piąterczka etyliny 95 bo pływak w zbiorniku był zepsuty.
Pozdrawiam
PS.
NIektórzy maja samochody po kilka lat nie do końca wiedzą jakie funkcje/wyposażenie mają.
Swego czasu napisałem : Odnośnie foteli to jeszcze dodam. NA razie po naprawie dynamika jest wszystko OK.
Jak już chyba pisałem w nowych jest zmienione mocowanie poduchy i nie powinno byc problemów. Dużo zależy od tego jak fotel jest daleko wysunięty do przodu to łatwo zawadzić o boczek i go nagiąć i nieszczęście gotowe. NIE zmienia to faktu, że jest to fuszerka.
Ja miałem naprawę na prawym pasażera gdzie sporadycznie ktoś jeździ a na moim kierowcy po przebiegu 80 kkm niec nie widać a wchodzę do samochodu kilanaśce razy nawet na dzień.
Wczoraj tak wyszło że zrobiłem 825 km po naszych polskich drogach i zmęczenia ZERO.
JAk ktos dużo jeździ to tylko Dynamiki a jak sie trafi fuszera to do ASO i po problemie (albo i nie jak piszą inni)
Niestety tak różowo z tym fotelem nie jest bo.
Wczoraj wieczorem zadzwonił do mnie PAn z serwisu i poinformował mnie żę gwarant czyli SAP stwierdził że gąbka która wsadzili mi do fotela to nie ta która powinna być tam wsadzona (chociaż wg mnie jest OK) i będę musiał trzeci raz jechać do serwisu na naprawę fotela - zobaczymy do trzech razy sztuka jak coś znów spieprzą to będę domagał się nowego. Chyba zacznę jeździć na serwisy i naprawy z Łodzi do MIelca tam gdzie był kupiony
Komentarz