Nowiutka O2 FL - niedoróbki

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • grajewiak
    Rider
    • 2010
    • 582
    • Jeep

Enriquez, u mnie po pół roku jeżdżenia już boczek zaczyna zmieniać miejsce - nie mam pakietu...
    A Mihau ma rację... nie ma co się stresować.
    Jest: Toyota Corolla 1.8 VVT-i, Jeep Grand Cherokee Overland 4x4 3.6L V6
    Była: Octavia II FL 1.2 TSI,

Komentarz

• Enriquez
      RS
      • 2009
      • 7685
      • Superb III (3V3)

grajewiak,

a u mie 2 lata i spokój. Może te nowsiejsze tak mają.
      Pozdrawiam
      Marcin

Komentarz

• grajewiak
        Rider
        • 2010
        • 582
        • Jeep

Enriquez, więc i oby tak dalej
        Mi tam się mimo wszystko wydaje, że wcale nie jest tak, że wszystkie auta lepsze niż te co my mamy. To tylko maszyny i mniejsze lub większe wtopy będą się zdarzać.

A patrząc na to:

to nasze octy nie takie znowu ostatnie.
        Jest: Toyota Corolla 1.8 VVT-i, Jeep Grand Cherokee Overland 4x4 3.6L V6
        Była: Octavia II FL 1.2 TSI,

Komentarz

• Mihau
          RS
          • 2009
          • 7460
          • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Wszystko zależy jak się wchodzi do samochodu. Już to obczaiłem u siebie. Mój fotel jak nówka po 16,5k km, a pasażera zakwalifikowany do naprawy. Jak ktoś wchodzi (albo lepiej wpada) w fotel to zagina boczek plecami, tyłkiem i się odkształca. Ta sama sytuacja jest z wychodzeniem, łapią się instynktownie za boczek fotela zamiast za karoseria i już. I dalej się to będzie srało po naprawie chyba, że se fotele z drewna wystrugacie.
          O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• Zamieszczone przez Mihau
            Ja i tak mimo wszystko bym wziął jeszcze raz Dynamic.
            Ja też, bez tego pakietu nie kupiłbym Octavi...dla mnie zwykłe fotele (kształt i tapicerka) są mega zdziadziałe..No może poza skórą
            Co do wsiadania, to nie jest to moje pierwsze auto i wcześniej nigdy tak się nie działo...Będę jeździł i ich męczył, fajnie jakby wjechał nowy fotel :szeroki_usmiech

Komentarz

• locaj85
              Rider
              • 2009
              • 482

Zamieszczone przez theOne
              Opisz co słyszysz puszczając sprzęgło :>
              w firmie mamy dwia octavki 1,9 tdi BXE
              moja z przebiegiem ok 30 tys, kolegi ok 20 tys, auta z grudnia 2010 MY2011

w obu autach charczy sprzęgło, najbardziej w momencie "kiedy łapie"
              słychać to przy redukcji np, z 4 na 3 , na postoju na jałowym....
              dźwięk można opisać jako metaliczne chrobotanie, tak jakby drgania powodowały obijanie się dwóch elementów metalowych, albo drżenie jakiejś blachy....

Komentarz

• Dejwid
                Rider
                • 2010
                • 416
                • Octavia II (1Z3)
                • CCZA 2.0 TSI RS 200 KM

Mihau, tylko że jak wchodzę normalnie do samochodu Nie zaginam specjalnie tych boczków. Ojciec w Superbie I ma ponad 200kkm na szafie i żadnych odkształceń na fotelach a nie dba o samochód tak jak ja :P , fotele ma podobne do tych z dynamiców. Mówiłem to pracownikowi ASO i on powiedział, że może jest tam inne mocowanie poduszki i dlatego się nic nie rusza, odkształca.
                Fabia 1.9 TDI V/RS-Line ---> Octavia 1.9 TDI V/RS-Line ---> Octavia 2.0 TSI V/RS

Komentarz

• Philu
                  Ambiente
                  • 2010
                  • 172
                  • Toyota

Ja wsiadam normalnie, nie zawadzam o boczki i nie opieram się o nie a jednak u mnie poleciały.
                  Kiedyś były Octavie. Obecnie Toyota Auris TS FL 1.6 Valvematic i Toyota Yaris III 1.0 VVTi.

Komentarz

• Ayu
                    RS
                    • 2009
                    • 4154

Zamienię się na komplet foteli (przód, tył) od Dynamica jak komuś nie pasują u mnie jest standardowa tapicerka i fotele z Elegance :szeroki_usmiech

Komentarz

• Philu
                      Ambiente
                      • 2010
                      • 172
                      • Toyota

Dzisiaj ASO robi u mnie fotele. Zobaczymy jak wyjdzie i na jak długo.
                      Kiedyś były Octavie. Obecnie Toyota Auris TS FL 1.6 Valvematic i Toyota Yaris III 1.0 VVTi.

Komentarz

• Mihau
                        RS
                        • 2009
                        • 7460
                        • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Ja to piszę na swoim przykładzie. U mnie fotel kierowcy przez 16,5k km siedzenia wygląda jak nówka, a fotel pasażera gdzie w większości jeździ powietrze do naprawy zakwalifikowany.

Komentarz

• Marcinooo
                          Rider
                          • 2009
                          • 332

Nie wiem z czego to wynika. Ja mam 20 tys na liczniku, auto z października 2009 i nie ma jak narazie (odpukać !!) żadnych problemów z siedzeniami

Komentarz

• fan
                            Elegance
                            • 2009
                            • 760

W Mojej OIIFL dwa fotele kwalifikuja sie do wymiany.Siedzenie kierowcy bylo "naprawiane" pare tygodni temu.Przy odbiorze byly faldy wiec pracownik ASO powiedzial,ze sie "ułoży" i dupa jakos sie nie "ułożył",natomiast fałdy wyskoczyły na siedzeniu pasazera mimo iz malo kto tam jezdzi. :zastrzelic
                            Respect All,Fear No One!

Komentarz

• seba210
                              Ambiente
                              • 2011
                              • 233

Ja zamówiłem autko z felgami 17" pegasus i kołem zapasowym.
                              Problem w tym, że klucz do kół nie pasuje (za mały) do śrub w kołach :shock:
                              Spotkał się już ktoś z taką historią?
                              Moja 4x4 FL'ka

Komentarz

• JerzyM73
                                Rider
                                • 2010
                                • 602

Odnośnie foteli to jeszcze dodam. NA razie po naprawie dynamika jest wszystko OK.
                                Jak już chyba pisałem w nowych jest zmienione mocowanie poduchy i nie powinno byc problemów. Dużo zależy od tego jak fotel jest daleko wysunięty do przodu to łatwo zawadzić o boczek i go nagiąć i nieszczęście gotowe. NIE zmienia to faktu, że jest to fuszerka.
                                Ja miałem naprawę na prawym pasażera gdzie sporadycznie ktoś jeździ a na moim kierowcy po przebiegu 80 kkm niec nie widać a wchodzę do samochodu kilanaśce razy nawet na dzień.
                                Wczoraj tak wyszło że zrobiłem 825 km po naszych polskich drogach i zmęczenia ZERO.
                                JAk ktos dużo jeździ to tylko Dynamiki a jak sie trafi fuszera to do ASO i po problemie (albo i nie jak piszą inni)
                                O III 4x4 2,0TDI Elegance+dynamic+amazing+GSM i inne
                                Poprzednia O II FL 2.0 TDI elegance + dynamic

Komentarz

• JerzyM73, problem w tym że ja już mam nowe mocowanie poduchy i znowu to samo... Będę ich męczył o to do skutku, jeszcze rok gwarancji mam

Komentarz

• Mihau
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 7460
                                    • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Zamieszczone przez JerzyM73
                                    Wczoraj tak wyszło że zrobiłem 825 km po naszych polskich drogach i zmęczenia ZERO.
                                    A to prawda. W zeszłym roku było Warszawa - Gdynia - Warszawa w 11h z przerwą na rybkę i zero zmęczenia po powrocie.

Komentarz

• fan
                                      Elegance
                                      • 2009
                                      • 760

Zamieszczone przez kross12
                                      JerzyM73, problem w tym że ja już mam nowe mocowanie poduchy i znowu to samo... Będę ich męczył o to do skutku, jeszcze rok gwarancji mam
                                      A co pozniej,tzn po gwarancji,jesli np beda naprawiac fotel co pare miesiecy bez skutku to po 2 latach kiedy minie gwarancja zostajemy sami z dalej zepsutym fotelem i co wtedy?Koles z ASO jak sie zapytalem wzruszyl tylko ramionami :zastrzelic K...a dla mnie jest to bezsensowne,kiedys po wymianie danej czesci gwarancja na dany podzespol zaczynala "leciec"od poczatku.Teraz jak dostaniesz nowa czesc np dzien przed koncem gwarancji i zepsuje sie za 2 dni to teoretycznie jest juz po gwarancji mimo iz dana czesc ma tylko 2dni.No chyba,ze bedziesz chcial zaplacic to wtedy masz gwarancje.Tylko na c..j mi gwarancja z ASO,bo widac po fotelach,ze oni nie potrafia nic zrobic. :?:
                                      Respect All,Fear No One!

Komentarz

• JerzyM73
                                        Rider
                                        • 2010
                                        • 602

Z tego co wiem na wyminione części i usługi jest gwarancja

Komentarz

• theOne
                                          Ambiente
                                          • 2010
                                          • 177

Jest, jeśli za daną część płacisz. Czyli pada dwumasa na gwarze, wymieniają za free i jest na to gwarancji tyle ile zostało do końca na całe auto. Naprawiasz dwumase np. po gwarancji, płacisz i dopiero dostajesz te 2 lata... W dzisiejszych czasach nic tylko kupować nowe auta z "gwarancją"
                                          Witam

Passat 1.8 TSI R-Line MY2010

Komentarz

• winni77
                                            RS
                                            • 2009
                                            • 2183
                                            • Octavia II combi (1Z5)
                                            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez Mihau
                                            Zamieszczone przez JerzyM73
                                            A to prawda. W zeszłym roku było Warszawa - Gdynia - Warszawa w 11h z przerwą na rybkę i zero zmęczenia po powrocie.
                                            Zgadza się. Rok temu Londyn-Gdańsk ok 24 h - prawie zero zmęczenia (4h przerwy na przeprawę promem) :twisted:
                                            Mój "Batmobil"

Komentarz

• seba210
                                              Ambiente
                                              • 2011
                                              • 233

Zamieszczone przez seba210
                                              Odpowiem sobie sam - może komuś się przyda
                                              Trochę wstyd się przyznać ale okazuje się, że klucz pasuje ops: Po prostu na łbach śrub są takie plastikowe nakładki, które trzeba usunąć przed wykręceniem śruby. W zestawię są nawet do tego specjalne szczypce ...
                                              Moja 4x4 FL'ka

Komentarz

• JerzyM73
                                                Rider
                                                • 2010
                                                • 602

Odpowiem sobie sam - może komuś się przyda
                                                Trochę wstyd się przyznać ale okazuje się, że klucz pasuje ops: Po prostu na łbach śrub są takie plastikowe nakładki, które trzeba usunąć przed wykręceniem śruby. W zestawię są nawet do tego specjalne szczypce ...
                                                Chłopie ja bym się nawet nie przyznawał do takiego ZONGA ale to świedczy tylko dobrze o Tobie bo masz do siebie dystans.
                                                Przypomniała mi się sytuacja jak w latach 80 ubiegłego wieku brat pojechał maluchem do miasta i dzwoni (z budki tel) że brakło mu paliwa i trzeba podjechać z kanistrem.
                                                NIe przyszło mu na myśl aby zajżeć do przepastnego bagaznika i zobaczyć czy tam czegoś nie ma.
                                                Zawsze wozona była piąterczka etyliny 95 bo pływak w zbiorniku był zepsuty.

Pozdrawiam

PS.
                                                NIektórzy maja samochody po kilka lat nie do końca wiedzą jakie funkcje/wyposażenie mają.

Komentarz

• OCPtaxi
                                                  Rider
                                                  • 2011
                                                  • 383

czy problem z fotelami dotyczy również O2 Tour?
                                                  Była Octavia II Tour kombi (sprzedana)

Komentarz

• JerzyM73
                                                    Rider
                                                    • 2010
                                                    • 602

Swego czasu napisałem :
                                                    Odnośnie foteli to jeszcze dodam. NA razie po naprawie dynamika jest wszystko OK.
                                                    Jak już chyba pisałem w nowych jest zmienione mocowanie poduchy i nie powinno byc problemów. Dużo zależy od tego jak fotel jest daleko wysunięty do przodu to łatwo zawadzić o boczek i go nagiąć i nieszczęście gotowe. NIE zmienia to faktu, że jest to fuszerka.
                                                    Ja miałem naprawę na prawym pasażera gdzie sporadycznie ktoś jeździ a na moim kierowcy po przebiegu 80 kkm niec nie widać a wchodzę do samochodu kilanaśce razy nawet na dzień.
                                                    JAk ktos dużo jeździ to tylko Dynamiki a jak sie trafi fuszera to do ASO i po problemie (albo i nie jak piszą inni)

Niestety tak różowo z tym fotelem nie jest bo.
                                                    Wczoraj wieczorem zadzwonił do mnie PAn z serwisu i poinformował mnie żę gwarant czyli SAP stwierdził że gąbka która wsadzili mi do fotela to nie ta która powinna być tam wsadzona (chociaż wg mnie jest OK) i będę musiał trzeci raz jechać do serwisu na naprawę fotela - zobaczymy do trzech razy sztuka jak coś znów spieprzą to będę domagał się nowego. Chyba zacznę jeździć na serwisy i naprawy z Łodzi do MIelca tam gdzie był kupiony

Komentarz

Pracuję...