Nowiutka O2 FL - niedoróbki

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Vojtek1,9tdi
    Rider
    • 2010
    • 264

UUU ale lipa kupujecie nowe auto i problemy a problemy to strata czasu i pieniedzy bo kto wam zaplaci za dojazdy do serwisu czy ewentualne telefony loooknalem na ten post i oczom nie wierze co to jest za lipa SKODA schodzi na psy czy jak???
    Skoda Octavia 1,9TDI 110PS Ambiente

Komentarz

• czto
      Rider
      • 2010
      • 546
      • Octavia III (5E3)
      • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez Philu
      Gdzie ta wysoka jakość VW.
      Wysoka jakść pojazdów Skoda, to już przeszłość! Najgorsze jest to, że francuzi, koreańczycy produkują pojazdy coraz lepszej jakości, co widać i czuć! A skoda niestety się cofa. Wygląda to tak, że firma odniosła sukces handlowy, a teraz jadąc na tym koniku, tną koszty aby zarobić jeszcze więcej hajsu. Życzę im sukcesów z taką polityką i czekam kiedy zarżną tego konika!!!

Największe salwy śmiechu wzbudzają we mnie lektury testów w prasie motoryzacyjnej, gdzie Skoda zawsze notuje wysokie punkty za jakość wykonania (Auto Świat '... jakość wykonania prawie jak w Audi').
      2004 Renault Thalia 1.4 RT,
      2008 Citroen Xsara Picasso 1.6 Exclusive- nadal w użyciu
      2009 Renault Clio MTV 1.4
      2010 Skoda Octavia IIFl 1.4 TSI Ambiente
      2016 Skoda Octavia III 1.4 TSI Ambition + Amazing + kilka ficzerów

Komentarz

• rkb
        RS
        • 2008
        • 2152
        • Rapid Spaceback (NH1)
        • CYVB 1.2 TSI 110 KM

Cala grupa VW schodzi na psy i to już wiadomo od dawna, z dobrych samochodow zostaly mercedesy, bmw, mazda i subaru (ale nie diesle)
        Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km

Komentarz

• Maciek Zadębie
          Drive
          • 2011
          • 65

Zamieszczone przez rkb
          Cala grupa VW schodzi na psy i to już wiadomo od dawna, z dobrych samochodow zostaly mercedesy, bmw, mazda i subaru (ale nie diesle)
          Kolega chyba nie miał Mercedesa ani Subaru(u mnie w garażu do obejrzenia),te autka to już tylko legenda i mit-nigdy więcej
          Do niedawna "garażował" Passat 2.0 TSI,miał dwa lata i 67kkm-ciekawostka-nic nigdy w nim nawet najdrobniejszego się nie popsuło bo to chyba był "wybitny" egzemplarz...
          Mam nadzieję i życzę sobie aby przyszła Skoda właśnie taka była....[/code][/list]
          Pozdrawiam
          Maciek
          Czekałem na białego Scouta 1.8TSI.......i się doczekaliśmy...trwało to 4 m-ce
          www.anatoliandog.pl

Komentarz

• kowal 2002
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 5161

Popieram jeśli chodzi o Subaru. Obecne Legacy to tylko cień poprzedniego modelu ( i nie mówię tutaj o wyglądzie, bo to nowe to jakaś całkowita pomyłka ). Na pierwszy rzut oka jest OK, ale jak człowiek się zagłębi w różne "pierdółki" to widać duże oszczędności...
            Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
            Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• comando
              Ambiente
              • 2010
              • 244

Zamieszczone przez Maciek Zadębie
              Kolega chyba nie miał Mercedesa ani Subaru(u mnie w garażu do obejrzenia),te autka to już tylko legenda i mit-nigdy więcej
              Do niedawna "garażował" Passat 2.0 TSI,miał dwa lata i 67kkm-ciekawostka-nic nigdy w nim nawet najdrobniejszego się nie popsuło bo to chyba był "wybitny" egzemplarz...
              Mam nadzieję i życzę sobie aby przyszła Skoda właśnie taka była....[/code][/list]
              Tato jeżeli narzekasz na subaru bo łączniki stabilizatora Ci się wysypały to ja powinienem narzekać na Celicę bo muszę olej wymieniać :wink:

Moja sztuka jest już w Polsce więc niedługo przekonamy się o jakości Skody.
              A widzę że Ty mimo moich rad żeby zostawić Subaru w spokoju zamówiłeś sobie Scouta :?

Komentarz

• Maciek Zadębie
                Drive
                • 2011
                • 65

"Tato jeżeli narzekasz na subaru bo łączniki stabilizatora Ci się wysypały to ja powinienem narzekać na Celicę bo muszę olej wymieniać :wink:

Moja sztuka jest już w Polsce więc niedługo przekonamy się o jakości Skody.
                A widzę że Ty mimo moich rad żeby zostawić Subaru w spokoju zamówiłeś sobie Scouta :? "

Comando Dziecko Drogie,Synu mój pierworodny
                Jak dla mnie to "z" Subaru został tylko znaczek na masce ale Ty możesz oczywiście mieć inne zdanie...
                Wracając do Skody bo o niej jest ten temat i to Forum-to zdaje sobie doskonale sprawę,że nie ma samochodów niezawodnych i w każdym "coś" czy prędzej czy później się popsuje ale z tego co czytam to wielu Userów ma te same bolączki z Octaviami-a to fotele a to,że 1.8TSI biorą olej i trochę mnie to dziwi bo to "nagminne" usterki a Skoda nic z tym nie robi...
                Miejmy nadzieję,że trafimy na bezawaryjne egzemplarze i będzie nam dobrze się jeździło czego wszystkim tu życzę
                Pozdrawiam
                Maciek
                Czekałem na białego Scouta 1.8TSI.......i się doczekaliśmy...trwało to 4 m-ce
                www.anatoliandog.pl

Komentarz

• likoss
                  Elegance
                  • 2010
                  • 753
                  • Superb II combi (3T5)

czemu sie dziwicie tak jak ktos wczesniej pisal nawet meredes mial problemy z jakoscia przed chyba dwoma laty w niemieckim adac bylo glosno o tym ze w a klasie rdzewieja drzwi .... wszyscy poszli na mase a ci co nie poszli robia auta z awielkie pieniadze ...przyklad prosze: porsze, maserati ....ale co tam ale tak naprawde to zawsze mozna miec pecha ale z innej strony czasami i nam sie poszczesci :wink: wiec spokojnie uwazajmy lepiej przy odbiorze aut...albo kupujmy roczne auta - wiem to nie to samo co nowe...sam osobiscie nie wiem jak to jest byc posiadaczem nowego auta moja octavia byla 3 letnia ale dla mni eto nowe auto...
                  http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=81807
                  http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...ghlight=likoss
                  http://www.jiu-jitsu-gruppe-heinrich-jansen.de/

Komentarz

• Marcinooo
                    Rider
                    • 2009
                    • 332

Miał ktoś może z ruchomym uchwytem w drzwiach pasażera? On się składa z dwóch zatrzaśniętychh ze sobą części - u mnie te dwie połówki ruszają się względem siebie o pół cm i nieciekawie to wygląda jak ktoś siedzi na miejscu pasażera i trzyma za uchwyt...trzeszczy, że oj...
                    Ehh uderzać z tym do ASO, czy lepiej nie ruszać, bo więcej schrzanią, niż naprawią? A z drugiej strony, czy to da się wogóle naprawić? :|

Komentarz

• theOne
                      Ambiente
                      • 2010
                      • 177

Zamieszczone przez rkb
                      VW już dawno przestał być guru jakości, zatrzymał się na starych panzer-passatach czy golfach, B6 sypie się aż miło, ale zapewne podobnie jak fordy czy inne citroeny-niestety-technika, wszelkie gadżety (więcej rzeczy do zepsucia) + cięcie kosztów (ludzie już kupują, ale czemu nie zarobić więcej?) i mieszanka gotowa. Ale to tylko marki dla ludu. Co mają powiedzieć klienci marek premium: mercedes i bmw - poczytajcie fora - wszędzie znajdzie się kupa absurdu, skrzypiące plastiki, o nowym bmw 5 np. wyczytałem, że niektórym zamontowali wadliwą przednią szybę, gdzie jak dobrze zrozumiałem, w odpowiednich warunkach, kącie itp. obraz jest pofalowany W seri 7 były problemy z zawieszeniem, nie wiem co dokładnie, ale na pewno głośna praca. Mercedes jakiś czas temu miał już bardzo głośne problemy z jakością. Takie czasy.
                      Witam

Passat 1.8 TSI R-Line MY2010

Komentarz

• kowal 2002
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 5161

Marcinooo, tą wierzchnią część można zdjąć ( ma takie wcięcie jak popatrzysz od dołu ). Jest mocowana na takich metalowych zatrzaskach, może któryś się poluźnił i dlatego całość skrzypi.

Komentarz

• czto
                          Rider
                          • 2010
                          • 546
                          • Octavia III (5E3)
                          • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez Marcinooo
                          Miał ktoś może z ruchomym uchwytem w drzwiach pasażera? On się składa z dwóch zatrzaśniętychh ze sobą części - u mnie te dwie połówki ruszają się względem siebie o pół cm i nieciekawie to wygląda jak ktoś siedzi na miejscu pasażera i trzyma za uchwyt...trzeszczy, że oj...
                          Ehh uderzać z tym do ASO, czy lepiej nie ruszać, bo więcej schrzanią, niż naprawią? A z drugiej strony, czy to da się wogóle naprawić? :|
                          U mnie ASO rozkręciło, wyczyściło i zmontowało lepiej jak w fabryce :shock:
                          2004 Renault Thalia 1.4 RT,
                          2008 Citroen Xsara Picasso 1.6 Exclusive- nadal w użyciu
                          2009 Renault Clio MTV 1.4
                          2010 Skoda Octavia IIFl 1.4 TSI Ambiente
                          2016 Skoda Octavia III 1.4 TSI Ambition + Amazing + kilka ficzerów

Komentarz

• RS
                            Ambiente
                            • 2009
                            • 238

Mogę prosić o fotę - co sie rusza ?

Komentarz

• Marcinooo
                              Rider
                              • 2009
                              • 332

Mogę prosić o fotę - co sie rusza ?
                              Uchwyt do zamykania drzwi Jego część od strony kabiny :twisted:

kowal 2002, tam jest takie wcięcie (jakby dziura). Czy w tym miejscu próbować czymś podważyć i to wyjąć. Jak się do tego zabrać, żeby nie schrzanić?

Komentarz

• kowal 2002
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 5161

Marcinooo, tak podważ czymś płaskim, ale nie za ostrym, ta przykrywka uchwytu powinna zejść do środka auta.

Komentarz

• Marcinooo
                                  Rider
                                  • 2009
                                  • 332

Zamieszczone przez kowal 2002
                                  Marcinooo, tak podważ czymś płaskim, ale nie za ostrym, ta przykrywka uchwytu powinna zejść do środka auta.
                                  Eh próbowałem, ale mocno jest to nasadzone. Zostawię to dla ASO.

Komentarz

• astw
                                    Ambiente
                                    • 2011
                                    • 107

Są jeszcze inne modele, które można wziąć pod uwagę: Dacia Duster, Mitsubishi Lancer ...

Albo używane Maserati

Komentarz

• JerzyM73
                                      Rider
                                      • 2010
                                      • 602

U mnie jutro peknie 70 000 w przeciągu 13 miesięcy użytkowania.
                                      Boczek siedzenia pasażera do reklanacji (fotele sportowe) ale nie mam czasu podjechać do ASO - może wpiętek.
                                      Dwa rasy odkleiła się listwa ozdobna na drzwiach tylnych prawych co spowodowało jej natychmiastowe pogięcie jak się otworzyło drzwi - wymienili za perwszym razem bez gadania, za drugim gość za bardzo nie chciał ale jak powiedziełm że wcześniej zrobili to nie miał wyjścia.
                                      Reklamowałem też osłonkę przeciwsłoneczną pasażera bo opadała do poz. pionowej
                                      Są to pierdoły ale na auto które wg cennika kosztuje 100 tys. to nie powinno mieć miejsca
                                      O III 4x4 2,0TDI Elegance+dynamic+amazing+GSM i inne
                                      Poprzednia O II FL 2.0 TDI elegance + dynamic

Komentarz

• Octa-vian
                                        Ambiente
                                        • 2010
                                        • 122

Zamieszczone przez JerzyM73
                                        ale nie mam czasu podjechać do ASO
                                        Wcale się nie dziwię - robiąc tyle kilometrów

Komentarz

• JerzyM73
                                          Rider
                                          • 2010
                                          • 602

Zamieszczone przez Octa-vian
                                          Zamieszczone przez JerzyM73
                                          ale nie mam czasu podjechać do ASO
                                          Wcale się nie dziwię - robiąc tyle kilometrów
                                          Listwa i osłonka przeciwsłoneczna czekała w serwisie 3 miechy zanim znalazłem czas.
                                          Co do kilometrów, to nie lubię jak pająki mieszkają w rurze wydechowej 8)
                                          O III 4x4 2,0TDI Elegance+dynamic+amazing+GSM i inne
                                          Poprzednia O II FL 2.0 TDI elegance + dynamic

Komentarz

• Kaziunciu
                                            Drive
                                            • 2010
                                            • 85

Marcinooo,
                                            Też to mam, ostatnio córka nie domkneła drzwi i nie chciało mi sie wysiadać więc pomyślalem że je dociągnę, rączka dosłownie sama rozmontowała mi się w rękach heheheh musiałem wysiąść i scisnąć rąćzke zeby sie zatrzasneła, i jaki z tego wniosek???
                                            lenistwo nie popłaca LOL :twisted:

Komentarz

• oolsztyniak
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2007
                                              • 6647
                                              • Superb II combi (3T5)
                                              • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Zamieszczone przez astw
                                              a ono nie było z zakupie kontrolowanym w tvn'ie?
                                              Była O2 RS 190 km / 436 Nm
                                              Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm

Komentarz

• Mihau
                                                RS
                                                • 2009
                                                • 7460
                                                • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

oolsztyniak, tak to ten
                                                O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• rafik11
                                                  Rider
                                                  • 2009
                                                  • 448

no mi wreszcie wymienili boczek oparcia fotela kierowcy i zostaje do wymiany boczek fotela pasażera. Na innych wątkach pisałem jakie już mi rzeczy wymienili, ale jeszcze raz:
                                                  -czujnik tem zew.
                                                  -wspomniany boczek
                                                  -nie dawno silnik na nowy w związku z padniętym napinaczem rozrządu
                                                  -i dziś szlag mnie trafił bo pojechałem do serwisu zgłosić jakieś dziwne chrobotanie przy hamowaniu silnikiem oraz przy puszczeniu sprzęgła na biegu jałowym, okazało się ze do wymiany jest łożysko zespolone w skrzyni biegów i co ciekawe w ASO powiedzieli ze temat jest im znany i ostatnio juz w ok 10 autkach to robili. Więc mam jutro się umówić na wymianę.
                                                  Wszystkie te wymiany przy przebiegu 23kkm. Dodatkowo skrzypienie w przednim zawieszeniu, i ściąganie auta w lewo.

Komentarz

• theOne
                                                    Ambiente
                                                    • 2010
                                                    • 177

Opisz co słyszysz puszczając sprzęgło :>
                                                    Witam

Passat 1.8 TSI R-Line MY2010

Komentarz

Pracuję...