UUU ale lipa kupujecie nowe auto i problemy a problemy to strata czasu i pieniedzy bo kto wam zaplaci za dojazdy do serwisu czy ewentualne telefony loooknalem na ten post i oczom nie wierze co to jest za lipa SKODA schodzi na psy czy jak???
Nowiutka O2 FL - niedoróbki
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez PhiluGdzie ta wysoka jakość VW.
Największe salwy śmiechu wzbudzają we mnie lektury testów w prasie motoryzacyjnej, gdzie Skoda zawsze notuje wysokie punkty za jakość wykonania (Auto Świat '... jakość wykonania prawie jak w Audi').2004 Renault Thalia 1.4 RT,
2008 Citroen Xsara Picasso 1.6 Exclusive- nadal w użyciu
2009 Renault Clio MTV 1.4
2010 Skoda Octavia IIFl 1.4 TSI Ambiente
2016 Skoda Octavia III 1.4 TSI Ambition + Amazing + kilka ficzerów
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rkbCala grupa VW schodzi na psy i to już wiadomo od dawna, z dobrych samochodow zostaly mercedesy, bmw, mazda i subaru (ale nie diesle)
Do niedawna "garażował" Passat 2.0 TSI,miał dwa lata i 67kkm-ciekawostka-nic nigdy w nim nawet najdrobniejszego się nie popsuło bo to chyba był "wybitny" egzemplarz...
Mam nadzieję i życzę sobie aby przyszła Skoda właśnie taka była....[/code][/list]Pozdrawiam
Maciek
Czekałem na białego Scouta 1.8TSI.......i się doczekaliśmy...trwało to 4 m-ce
www.anatoliandog.pl
Komentarz
-
-
Popieram jeśli chodzi o Subaru. Obecne Legacy to tylko cień poprzedniego modelu ( i nie mówię tutaj o wyglądzie, bo to nowe to jakaś całkowita pomyłka ). Na pierwszy rzut oka jest OK, ale jak człowiek się zagłębi w różne "pierdółki" to widać duże oszczędności...Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maciek ZadębieKolega chyba nie miał Mercedesa ani Subaru(u mnie w garażu do obejrzenia),te autka to już tylko legenda i mit-nigdy więcej
Do niedawna "garażował" Passat 2.0 TSI,miał dwa lata i 67kkm-ciekawostka-nic nigdy w nim nawet najdrobniejszego się nie popsuło bo to chyba był "wybitny" egzemplarz...
Mam nadzieję i życzę sobie aby przyszła Skoda właśnie taka była....[/code][/list]
Moja sztuka jest już w Polsce więc niedługo przekonamy się o jakości Skody.
A widzę że Ty mimo moich rad żeby zostawić Subaru w spokoju zamówiłeś sobie Scouta :?
Komentarz
-
-
"Tato jeżeli narzekasz na subaru bo łączniki stabilizatora Ci się wysypały to ja powinienem narzekać na Celicę bo muszę olej wymieniać :wink:
Moja sztuka jest już w Polsce więc niedługo przekonamy się o jakości Skody.
A widzę że Ty mimo moich rad żeby zostawić Subaru w spokoju zamówiłeś sobie Scouta :? "
Comando Dziecko Drogie,Synu mój pierworodny
Jak dla mnie to "z" Subaru został tylko znaczek na masce ale Ty możesz oczywiście mieć inne zdanie...
Wracając do Skody bo o niej jest ten temat i to Forum-to zdaje sobie doskonale sprawę,że nie ma samochodów niezawodnych i w każdym "coś" czy prędzej czy później się popsuje ale z tego co czytam to wielu Userów ma te same bolączki z Octaviami-a to fotele a to,że 1.8TSI biorą olej i trochę mnie to dziwi bo to "nagminne" usterki a Skoda nic z tym nie robi...
Miejmy nadzieję,że trafimy na bezawaryjne egzemplarze i będzie nam dobrze się jeździło czego wszystkim tu życzęPozdrawiam
Maciek
Czekałem na białego Scouta 1.8TSI.......i się doczekaliśmy...trwało to 4 m-ce
www.anatoliandog.pl
Komentarz
-
-
czemu sie dziwicie tak jak ktos wczesniej pisal nawet meredes mial problemy z jakoscia przed chyba dwoma laty w niemieckim adac bylo glosno o tym ze w a klasie rdzewieja drzwi .... wszyscy poszli na mase a ci co nie poszli robia auta z awielkie pieniadze ...przyklad prosze: porsze, maserati ....ale co tam ale tak naprawde to zawsze mozna miec pecha ale z innej strony czasami i nam sie poszczesci :wink: wiec spokojnie uwazajmy lepiej przy odbiorze aut...albo kupujmy roczne auta - wiem to nie to samo co nowe...sam osobiscie nie wiem jak to jest byc posiadaczem nowego auta moja octavia byla 3 letnia ale dla mni eto nowe auto...
Komentarz
-
-
Miał ktoś może z ruchomym uchwytem w drzwiach pasażera? On się składa z dwóch zatrzaśniętychh ze sobą części - u mnie te dwie połówki ruszają się względem siebie o pół cm i nieciekawie to wygląda jak ktoś siedzi na miejscu pasażera i trzyma za uchwyt...trzeszczy, że oj...
Ehh uderzać z tym do ASO, czy lepiej nie ruszać, bo więcej schrzanią, niż naprawią? A z drugiej strony, czy to da się wogóle naprawić? :|
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rkbCala grupa VW schodzi na psy i to już wiadomo od dawna, z dobrych samochodow zostaly mercedesy, bmw, mazda i subaru (ale nie diesle)Witam
Passat 1.8 TSI R-Line MY2010
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MarcinoooMiał ktoś może z ruchomym uchwytem w drzwiach pasażera? On się składa z dwóch zatrzaśniętychh ze sobą części - u mnie te dwie połówki ruszają się względem siebie o pół cm i nieciekawie to wygląda jak ktoś siedzi na miejscu pasażera i trzyma za uchwyt...trzeszczy, że oj...
Ehh uderzać z tym do ASO, czy lepiej nie ruszać, bo więcej schrzanią, niż naprawią? A z drugiej strony, czy to da się wogóle naprawić? :|2004 Renault Thalia 1.4 RT,
2008 Citroen Xsara Picasso 1.6 Exclusive- nadal w użyciu
2009 Renault Clio MTV 1.4
2010 Skoda Octavia IIFl 1.4 TSI Ambiente
2016 Skoda Octavia III 1.4 TSI Ambition + Amazing + kilka ficzerów
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MarcinoooMiał ktoś może z ruchomym uchwytem w drzwiach pasażera? On się składa z dwóch zatrzaśniętychh ze sobą części - u mnie te dwie połówki ruszają się względem siebie o pół cm i nieciekawie to wygląda jak ktoś siedzi na miejscu pasażera i trzyma za uchwyt...trzeszczy, że oj...
Ehh uderzać z tym do ASO, czy lepiej nie ruszać, bo więcej schrzanią, niż naprawią? A z drugiej strony, czy to da się wogóle naprawić? :|
Mogę prosić o fotę - co sie rusza ?
Komentarz
-
-
U mnie jutro peknie 70 000 w przeciągu 13 miesięcy użytkowania.
Boczek siedzenia pasażera do reklanacji (fotele sportowe) ale nie mam czasu podjechać do ASO - może wpiętek.
Dwa rasy odkleiła się listwa ozdobna na drzwiach tylnych prawych co spowodowało jej natychmiastowe pogięcie jak się otworzyło drzwi - wymienili za perwszym razem bez gadania, za drugim gość za bardzo nie chciał ale jak powiedziełm że wcześniej zrobili to nie miał wyjścia.
Reklamowałem też osłonkę przeciwsłoneczną pasażera bo opadała do poz. pionowej
Są to pierdoły ale na auto które wg cennika kosztuje 100 tys. to nie powinno mieć miejscaO III 4x4 2,0TDI Elegance+dynamic+amazing+GSM i inne
Poprzednia O II FL 2.0 TDI elegance + dynamic
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Octa-vianZamieszczone przez JerzyM73ale nie mam czasu podjechać do ASO
Co do kilometrów, to nie lubię jak pająki mieszkają w rurze wydechowej 8)O III 4x4 2,0TDI Elegance+dynamic+amazing+GSM i inne
Poprzednia O II FL 2.0 TDI elegance + dynamic
Komentarz
-
-
Marcinooo,
Też to mam, ostatnio córka nie domkneła drzwi i nie chciało mi sie wysiadać więc pomyślalem że je dociągnę, rączka dosłownie sama rozmontowała mi się w rękach heheheh musiałem wysiąść i scisnąć rąćzke zeby sie zatrzasneła, i jaki z tego wniosek???
lenistwo nie popłaca LOL :twisted:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez astwAlbo używane Maserati
http://www.autoauto.pl/sh...from=&price_to=Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
no mi wreszcie wymienili boczek oparcia fotela kierowcy i zostaje do wymiany boczek fotela pasażera. Na innych wątkach pisałem jakie już mi rzeczy wymienili, ale jeszcze raz:
-czujnik tem zew.
-wspomniany boczek
-nie dawno silnik na nowy w związku z padniętym napinaczem rozrządu
-i dziś szlag mnie trafił bo pojechałem do serwisu zgłosić jakieś dziwne chrobotanie przy hamowaniu silnikiem oraz przy puszczeniu sprzęgła na biegu jałowym, okazało się ze do wymiany jest łożysko zespolone w skrzyni biegów i co ciekawe w ASO powiedzieli ze temat jest im znany i ostatnio juz w ok 10 autkach to robili. Więc mam jutro się umówić na wymianę.
Wszystkie te wymiany przy przebiegu 23kkm. Dodatkowo skrzypienie w przednim zawieszeniu, i ściąganie auta w lewo.
Komentarz
-
Komentarz