Nowiutka O2 FL - niedoróbki

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Maicroft
    Moderator
    S_OCP MemberModeratorr
    • 2004
    • 25757
    • Audi

Pudzian w cenie RS-ki sprzedaje swoje S-klase AMG jakby ktos byl zainteresowany :diabelski_usmiech
    Nic nie bedzie skrzypiec, piszczec, a regeneracja zawieszenia kosztuje jak Octavia Mint :lol:
    Spritmonitor.de

Komentarz

• vaz
      Elegance
      • 2010
      • 799
      • Octavia II (1Z3)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Mihau
      Czy tylko mi wypada halogen przy mocniejszym hamowaniu czy to norma? :jump:
      poważnie :?:
      Antyfotoradar Valentine1
      Harry II Classic+Sirio ML145

Komentarz

• lukaszzie
        Ambiente
        • 2010
        • 103

Zamieszczone przez misiek^wro
        Zamieszczone przez łukasz
        skoda do pracy dla rodziny dla przedstawiciela itd...taka prawda to nie auto za 400 tys zl
        Wole jezdzic fura za 40-50 i mieszkac w marmurach, niz fura za 400 tysiecy i spac pod garazem, zeby mi jej nie buchneli :twisted:

Z tymi marmurami to lekka przesada, nie lubie
        mojejmu kolesiowi ostatni jumneli furke za 30 tys nie ma na to reguly a jak stac cie na furke za 400 tys to masz swoj domek garaz solid security itd .
        Skoda Forever jednak
        Vw Golf I II III
        Opel Omega C
        Peugeot 206 HDi
        Vw Golf V 1,9 tdi 90 koni
        Citroen C5 2.0 Hdi Audi A8 2001 D2 3.3 TDi
        Skoda Octavia II 2005 elegance kombi
        Skoda Octavia II 2009 FL 1.9 TDi
        VW Golf VI 2011 1.6 Tdi
        Skoda Octavia II FL RS kombi

Komentarz

• Mihau
          RS
          • 2009
          • 7460
          • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Nie no jaja se robie :2kc

Odwożę dziś rano mamę do pracy, przejeżdżam przez próg zwalniający i coś jakby obcierało ale że już było niedaleko to sobie myślę, że na miejscu zobaczę co i jak. Nagle koleś się zatrzymał z naprzeciwka i mi mówi, że mi halogen wisi o_O
          Kiedyś podjeżdżam pod giełdę kwiatową i to samo było. Ogólnie raz na jakiś czas muszę docisnąć ten halogen.

mojejmu kolesiowi ostatni jumneli furke za 30 tys
          A mi fure za 20k i co? :P
          O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• misiek^wro
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 8321

mojejmu kolesiowi ostatni jumneli furke za 30 tys nie ma na to reguly a jak stac cie na furke za 400 tys to masz swoj domek garaz solid security itd .
            Tylko wiekszosc AC jest sprytnie stworzonych i dostajesz 95% wartosci auta, jesli np nie kupujesz w tym samym salonie, co buchnieta fura ...

Czyli przy furze za 40 tysiecy tracisz 2 tysie, a przy furze za 400 - 20cia - czyli 1/2 wartosci buchnietej tanszej fury. Zgadzam sie, ze gosc co ma fure za 400 tysi to i ma chate i reszte, ale kiedys udowodnili w programie Uwaga Zlodziej czy jak to sie nazywa, ze mozna buchnac nawet sporo rzeczy z chaty Pudziana - a ta byla podobno twierdza ... wg niego samego.

Insza inszosc, ze znam ludzi co maja furty za 150 tysiecy, a mieszkaja z rodzicami i nie ma mowy o jakiejkolwiek wyprowadzce, bo raty na auto sa na 10 najblizszych lat
            Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
            Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
            ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• piramida
              RS
              • 2009
              • 12222
              • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez bob the builder
              1.4 tsi kwiecień 2010, 35000 km.

1. skrzypiące zawieszenie na progach zwalniających ( poniżej 5 stopni C ), smarowanie w ASO, nawrót objawów po miesiącu, podobno zawieszenie mechanicznie O.K.,
              2. głośniejsza praca zaworów przy rozruchu (poczas upałów- parę sekund, przy -20 około 3 minut),
              3. dwa razy rozładowany akumulator w zimie - krótkie trasy,
              4. pierwszy purchel na tylnej klapie.

ps. pkt 1-3 wg ASO TTTM
              ad1 nasmarować lub wymienić skrzypiące tuleje
              ad2 wymienić olej na inny
              ad3 dziwna sprawa z tym aku, ja też robie krótkie trasy, aku stary ale nawet przy -25 dał radę
              ad4 na to juz nie ma wpływu :szeroki_usmiech
              superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• vaz
                Elegance
                • 2010
                • 799
                • Octavia II (1Z3)
                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Mihau
                Nie no jaja se robie :2kc

Odwożę dziś rano mamę do pracy, przejeżdżam przez próg zwalniający i coś jakby obcierało ale że już było niedaleko to sobie myślę, że na miejscu zobaczę co i jak. Nagle koleś się zatrzymał z naprzeciwka i mi mówi, że mi halogen wisi o_O
                Kiedyś podjeżdżam pod giełdę kwiatową i to samo było. Ogólnie raz na jakiś czas muszę docisnąć ten halogen.

mojejmu kolesiowi ostatni jumneli furke za 30 tys
                A mi fure za 20k i co? :P
                mimo dociskania tak jak w instrukcji halogen masz najpewniej niezaczepiony od strony kratki, dlatego wypada :idea:
                Wyciągnij kratkę i od strony kratki zaczep zatrzask halogenu, to powinno załatwić problem :roll:
                Antyfotoradar Valentine1
                Harry II Classic+Sirio ML145

Komentarz

• Mihau
                  RS
                  • 2009
                  • 7460
                  • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

vaz, będę kombinował ale już tak raz robiłem i nadal odchodzi dziadu jeden :nono
                  O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• Eidos71
                    RS
                    • 2011
                    • 2050
                    • Octavia II (1Z3)
                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Mihau - nie jesteś sam :-) W mojej Octavii mam ten sam problem - prawy halogen sam mi "odłazi" i wysuwa się z otworu. Co prawda nie wypadł mi jeszcze "na maksa", ale i tak głupio wygląda taki wysunięty... Dociskanie nic nie daje, a żaden element nie jest ułamany...
                    Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                    MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• majkel123
                      Rider
                      • 2010
                      • 570

vaz, będę kombinował ale już tak raz robiłem i nadal odchodzi dziadu jeden :nono
                      Powiem Wam Panowie że mój lewy też próbował uciec, ale to było zaraz po wymianie dziennych na ledy.
                      Właśnie ten plastik od strony kratki zrobił sie jakby nieco za krótki

Przy okazji zapytam Was, co to za akcja może być :?:
                      Nic w instrukcji nie znalazłem i na forum też nie, pod warunkiem że dobrych słów używałem, pewnie było ale zapytam.

Przychodze rano do auta, otwieram z pilota, dopiero potem drzwi i zdarza się że włącza się taki dźwięk jak na dworcu przy zapowiedzi speekera, :P z tym że pojedynczy raz lub dwa razy.

To sygnalizacja słabego aku może być :?:
                      Zaznaczam że rozrusznik kręci normalnie.
                      Arctic 1.8 TSI DSG7

Komentarz

• adamusek
                        Rider
                        • 2010
                        • 331

tez mi halogen lubi wyskoczyc
                        Prowadzi NaviExpert Lifetime
                        Ostrzega Yanosik
                        Nagrywa Vicovation TF-2 EZ

Komentarz

• slawomirmarczak
                          Classic
                          • 2010
                          • 23

Zamieszczone przez majkel123
                          Przychodze rano do auta, otwieram z pilota, dopiero potem drzwi i zdarza się że włącza się taki dźwięk jak na dworcu przy zapowiedzi speekera, z tym że pojedynczy raz lub dwa razy.
                          Poczytaj instrukcję - po włączeniu zapłonu kontrolowane są pewne stany samochodu
                          np.:
                          - konieczność przeglądu okresowego
                          - niska temperatura otoczenia (poniżej +4stC)
                          itp.
                          W takich sytuacjach pojawiają się ikony na wyświetlaczu i towarzyszy im dźwięk ostrzegawczy.

Komentarz

• majkel123
                            Rider
                            • 2010
                            • 570

Zamieszczone przez slawomirmarczak
                            Poczytaj instrukcję - po włączeniu zapłonu kontrolowane są pewne stany samochodu
                            np.:
                            - konieczność przeglądu okresowego
                            - niska temperatura otoczenia (poniżej +4stC)
                            itp.
                            W takich sytuacjach pojawiają się ikony na wyświetlaczu i towarzyszy im dźwięk ostrzegawczy.
                            No właśnie dzieje sie to w momencie otworzenia drzwi, kluczyk do stacyjki ma jeszcze około 1,5m :twisted:
                            Arctic 1.8 TSI DSG7

Komentarz

• patrykL
                              Rider
                              • 2009
                              • 588

ja nie wiem ja mam 2 fl i jakos nie widze problemow z tym autem a jezeli cos komus puka czy plastik slychac czy schowek trzeba z hukiem zamknac to mam dla was auto Audi A8 tam nic nie stuka nie puka nie slychac

jaka cena takie auto

skoda do pracy dla rodziny dla przedstawiciela itd...taka prawda to nie auto za 400 tys zl
                              a ja twierdze, ze opowiadasz bzdury, to juz nie te czasy i nie ta produkcja co kiedys, nawet vw phaeton, ktory nie jest tani, sypie sie jak (sam okresliles) skoda dla handlowca

Komentarz

• Tichy
                                Rider
                                • 2010
                                • 544

Obiłeś czymś lakier? Bo nie wierzę, żeby po 2 latach w pełni ocynkowany samochód korodował...

Komentarz

• Marcinooo
                                  Rider
                                  • 2009
                                  • 332

Zamieszczone przez Tichy
                                  Obiłeś czymś lakier? Bo nie wierzę, żeby po 2 latach w pełni ocynkowany samochód korodował...
                                  Albo była szkoda transportowa... :twisted:

Komentarz

• bob the builder
                                    Drive
                                    • 2011
                                    • 98
                                    • Octavia II combi (1Z5)
                                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez Marcinooo
                                    Zamieszczone przez Tichy
                                    Albo była szkoda transportowa... :twisted:
                                    Wierz mi że koroduje ( miałem poprzednio focusa).
                                    Najpierw robi się malutka górka, która po jakimś czasie pęka, a pod spodem rudo.
                                    Jak stwierdził znajomy lakiernik męczący się z moim focusem, wada leży nie w lakierze, czy ocynku, lecz w zanieczyszczeniu blachy karoserii.

I jeszcze uaktualnienie listy:
                                    1. skrzypiące zawieszenie na progach zwalniających ( poniżej 5 stopni C ), smarowanie w ASO, nawrót objawów po miesiącu, podobno zawieszenie mechanicznie O.K.,
                                    2. głośniejsza praca zaworów przy rozruchu (poczas upałów- parę sekund, przy -20 około 3 minut),
                                    3. dwa razy rozładowany akumulator w zimie - krótkie trasy,

ps. pkt 1-3 wg ASO TTTM

5.Turbina poszła pa pa przy przebiegu 36 000, miesiąc do końca gwarancji, wymiana na koszt gwaranta. Uprzednio dwa razy ni z tego, ni z owego sobie stanęła, brak jakichkolwiek zapisów w kompie po sprawdzeniu w ASO. W zeszłym tygodniu błysk check engine, ale pracowała dalej. W/g ASO zła praca przy niskich i wysokich obrotach. Po konwersacji na lini ASO - gwarant decyzja o wymianie.

Komentarz

• Ceed1
                                      Rider
                                      • 2012
                                      • 461

Bob the builder. Czy cały opisany 5 punkt mówi o problemach z silnikiem w wyniku złego działania turbo? Chodzi mi o to czy te opisane objawy były związane z turbo?

[ Dodano: Wto 20 Mar, 12 15:53 ]
                                      Mi też od nowa zaczyna skrzypiec zawieszenie na progach zwalniających. przejechałem od "naprawy" 2-3 kkm.

Komentarz

• Piotr AMP
                                        Rider
                                        • 2009
                                        • 250

Wierz mi że koroduje ( miałem poprzednio focusa).
                                        no właśnie focusa, każdy wie, że w fordzie blacha to najsłabsze ogniwo, jeszcze nie słyszałem o focusie co by go szybko nie łapało.
                                        Pozdrawiam
                                        Piotr

Komentarz

• bob the builder
                                          Drive
                                          • 2011
                                          • 98
                                          • Octavia II combi (1Z5)
                                          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez Ceed1
                                          Bob the builder. Czy cały opisany 5 punkt mówi o problemach z silnikiem w wyniku złego działania turbo? Chodzi mi o to czy te opisane objawy były związane z turbo?

[ Dodano: Wto 20 Mar, 12 15:53 ]
                                          Mi też od nowa zaczyna skrzypiec zawieszenie na progach zwalniających. przejechałem od "naprawy" 2-3 kkm.
                                          Tak, był to problem wyłącznie z turbiną. Silnik słabo pracował na niskich i wysokich obrotach, bo jejmośc turbina raczyła dmuchać odpowiednio wyłącznie w zakresie obrotów średnich (tak stwierdzono w ASO).
                                          Dobra wiadomość - wiosna i zawieszenie nie skrzypi.
                                          Ustalona przeze mnie temperatura przejścia ze skrzypienia, na nie skrzypienie to około + 5 st. C.
                                          Alternatywa to załadowanie 500 kg ładunku (oczywiście z pasażerami włącznie) - sprawdzone podczas wyjazdu narciarskiego - wtedy bez względu na temp. zewn. panowała cisza.
                                          Ciekawe, że w innych produktach VAG problem skrzypienia chyba nie występuje.

Komentarz

• Eidos71
                                            RS
                                            • 2011
                                            • 2050
                                            • Octavia II (1Z3)
                                            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Panowie i Panie - dzisiaj, podczas pucowania swojej Skody zauważyłem dziwną i niepokojącą rzecz: pod każdą tylną lampą znajduje się poziomy element karoserii, a właściwie listwa. Prawa tylna lampa przylega pięknie do tej listwy - między lampą, a listwą jest może 0,5-1 mm szczelina. Jednak pomiędzy lewą tylną lampą, a tą listwą szczelina ma ok. 4-5 mm, równa na całej długości sąsiedztwa lampy. I teraz nie wiem, czy jest to niedoróbka / partactwo Skody podczas montażu auta, czy też przed odbiorem z salonu moje auto miało jakąś przygodę, o której nikt mnie nie raczył poinformowac...? Żadnych innych podejrzanych śladów wokół tej niedoróbki nie zauważyłem. Zdążyłem się już lekko "zagotowac" - dobrze, że to okres świąteczny i coś na uspokojenie stoi na stole
                                            Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                                            MOJA FURKA

Komentarz

• misiul
                                              Rider
                                              • 2011
                                              • 521

Korozja na tylnej klapie wynika z przecierania lakieru przez ostre krawędzie ramki od rejestracji. Ramkę najlepiej podkleić uszczelką.

Komentarz

• Enriquez
                                                RS
                                                • 2009
                                                • 7685
                                                • Superb III (3V3)

Eidos71,

też tak mam od nowości. Lewa pasuje idealnie a prawa jest napięta jak baranie jaja.
                                                Pozdrawiam
                                                Marcin

Komentarz

• misiek^wro
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2006
                                                  • 8321

Eidos71, norma - opadla Ci lampa.

Wez sobie nakretke 7mke bodajze albo 9tke, lampa jest na 4 takich - poodkrecaj, ustaw, dokrec i voilla
                                                  Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
                                                  Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
                                                  ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• Eidos71
                                                    RS
                                                    • 2011
                                                    • 2050
                                                    • Octavia II (1Z3)
                                                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Jak mogła opaśc lampa, skoro szczelina jest pod lampą...?

MOJA FURKA

Komentarz

Pracuję...