Nowiutka O2 FL - niedoróbki

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • seat2000
    Drive
    • 2009
    • 40

Ares, czy w Twoim alarmie podczas zamykania czy otwierania słychać jakieś dźwięki ? U mnie cisza, a chciałbym żeby jednak alarm potwierdził zamknięcie. Może ktoś wie jak to załączyć ?
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=41445

Komentarz

• TomaszW
      Ambiente
      • 2009
      • 221
      • Volkswagen

Ja mam pytanie odnośnie alarmu.
      Oki nie maiło być pytań odnośnie alarmu wiec usuwam swoje.

Komentarz

• winni77
        RS
        • 2009
        • 2183
        • Octavia II combi (1Z5)
        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Czy u was jest czujnik otwarcia przedniej maski?
        Sprawdzę to później. Natomiast u siebie zauważyłem pewien brak konsekwencji i to w kilku przypadkach:

1. Czasem jak włączę alarm światła w środku gasną od razu, czasem po kilkunastu sekundach.
        2. Jak otwieram tylko bagażnik to jakiś czas temu miałem potwierdzenie mrugnięciem światłami. Po zamknięciu bagażnika miałem potwierdzenie dźwiękowe i światłami. Teraz w obu przypadkach jest bez świateł i cisza.

Dodam, że jak normalnie włączam/wyłączam alarm to mrugnie światłami i "szczeknie".

Ostatnio tez miałem dziwna rzecz - wyłączyłem alarm, wsiadłem do auta i chciałem zaryglować drzwi przyciskiem pomiędzy fotelami - nie dało się. Dopiero po przekręceniu kluczyka w stacyjce moglem to zrobić. Dodam, że normalnie mi to działa.
        Mój "Batmobil"

Komentarz

• looker
          RS
          • 2008
          • 1886
          • Octavia II (1Z3)
          • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

A mieliśmy nie rozmawiać o zabezpieczeniach i alarmach na forum... :evil:
          OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
          SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/

Komentarz

• seat2000
            Drive
            • 2009
            • 40

looker, to rozmowa na temat alarmu seryjnego takiego jak każdy z nas ma założony przez ASO , a nie jakieś tajne wyłączniki. No ale regulamin to regulamin więc przepraszam. ops:

[ Dodano: Pon 16 Lis, 09 22:00 ]
            Może ktoś założy temat o seryjnym alarmie :?:
            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=41445

Komentarz

• Trusek
              Rider
              • 2009
              • 520
              • Octavia III (5E3)
              • DADA 1.5 TSI 150 KM

Zamieszczone przez looker
              A mieliśmy nie rozmawiać o zabezpieczeniach i alarmach na forum... :evil:
              [b]... a dlaczego ???????????[/b]

Ja mam zalozony alarm wraz z samochodem i chetnie sie dowiem co i jak. Moze dzieki temu ktos wynajdzie jeszcze jakies ukryte funkcje czy cos.

A co do domykania drzwi po ruszeniu pow. 20km/h to ja mam tak jakos dziewnie ustawione ze:

wedlug mnie powinno byc ze kierowca otwiera wszystkie drzwi swoja klamka a kazdy z pasazetow otwiera sie sam - u mnie kazdy otwiera wszystkie drzwi jak posiadgnie za swoja klamke. Z tego co pamietam gosc w ASO najpierw wprowadzil wartosc 08 ( ta za kazdym tazem dzialala tylko taz) a pozniej zmienil na 10 i teraz tak to mam jak mam.

Moze ktos z Was wie jak to ustawic, ze kierowca ciagnac za swoja klamke otwiera wszystkich a pasazerowie otwieraja sie sami.

ps Ja poprosilem o wlaczenie sygnalizacji dzwiekowej alarmu (jest tak cicha ze pomyslalem ze to jakis zart - ale tak juz jest)
              <<>> MACIEJ <<>>
              Moje Autko - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=33986 - Zapraszam

Komentarz

• loru
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 4286
                • Octavia II (1Z3)
                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Trusek
                Moze ktos z Was wie jak to ustawic, ze kierowca ciagnac za swoja klamke otwiera wszystkich a pasazerowie otwieraja sie sami.
                do otwierania wszystkich to masz przycisk na tunelu a drzwi każdy powinien otworzyć swoje, przynajmniej ja tak mam.
                O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• Trusek
                  Rider
                  • 2009
                  • 520
                  • Octavia III (5E3)
                  • DADA 1.5 TSI 150 KM

Zamieszczone przez loru
                  do otwierania wszystkich to masz przycisk na tunelu a drzwi każdy powinien otworzyć swoje, przynajmniej ja tak mam.
                  no tak - masz racje. Patrzylem jak to jest w wersji z MaxiDOTem i jest tak jak Ty masz. Przycisk otwiera wszystkich a kazdy otwiera sie sam.

No i ja tez wolalbym zeby tak bylo - gadalem z gosciem od komputera w ASO i on nie wiej jak to ustawic !!!

Jakby ktos napisal w ktorym miejscu co odhaczyc i co wpisac to pojechalbym mu to powiedziec (a tak na marginesie - czego ich tam ucza na tych szkoleniach????)
                  <<>> MACIEJ <<>>

Komentarz

• vicious
                    Ambiente
                    • 2009
                    • 232

A Was nie drażni głośna praca zawieszenia z przodu? Bo mnie baaardzo :? Zwłaszcza na poprzecznych nierównościach. No i ten świst a właściwie jęk z tłumika przy zmianie biegów :evil: Koszmar!
                    Nie jeździj szybciej niż twój anioł stróż potrafi latać...
                    TomTom VIA125 na pokładzie

Komentarz

• Trusek
                      Rider
                      • 2009
                      • 520
                      • Octavia III (5E3)
                      • DADA 1.5 TSI 150 KM

Zamieszczone przez vicious
                      ... jęk z tłumika
                      Tez zwrocilem na to uwage - dzwiek jest jakby to okreslic "rurowy". Jakby dali zbyt duzy przekroj rur miedzy tlumikami albo w tlumikach nie byloby zawartosci.

To prawda - lipa !!
                      <<>> MACIEJ <<>>

Komentarz

• dudek_t
                        L&K
                        • 2008
                        • 1421

Też to mam. Myślałem że to tylko w 1.6 coś takiego

Komentarz

• Jarek_wawa
                          Rider
                          • 2009
                          • 283

Mnie drażni głośna praca tylnego zawieszenia.

Komentarz

• Yarek
                            Elegance
                            • 2005
                            • 992

to i ja się dopiszę z problemami mojej FLki:
                            1. musiałem nasmarować uszczelki w drzwiach, bo hałasowały (skrzypiały) - teraz jest cisza.
                            2. gdy pada deszcz, to z prawych tylnych drzwi słychać jakby ciurkanie/kapanie wody, jeszcze nie wiem co z tym zrobić, ale mam nadzieję że octa nie przecieka :szeroki_usmiech
                            . pzdr Jarek
                            aktualnie: Octavia 1.6 TDI i Laguna III 2.0 dci

Komentarz

• Trusek
                              Rider
                              • 2009
                              • 520
                              • Octavia III (5E3)
                              • DADA 1.5 TSI 150 KM

Zamieszczone przez Yarek
                              musiałem nasmarować uszczelki w drzwiach, bo hałasowały (skrzypiały) - teraz jest cisza.
                              ... no tego to bym nie wymyslil - u mnie tez jest to samo. A ja ciagle pyslalem ze to jakies plastiki albo podsufitowka trzeszczy. W weekend podzialam z uszczelkami.
                              <<>> MACIEJ <<>>

Komentarz

• Jarek_wawa
                                Rider
                                • 2009
                                • 283

Zamieszczone przez Yarek
                                musiałem nasmarować uszczelki w drzwiach, bo hałasowały (skrzypiały) - teraz jest cisza.
                                ... no tego to bym nie wymyslil - u mnie tez jest to samo. A ja ciagle pyslalem ze to jakies plastiki albo podsufitowka trzeszczy. W weekend podzialam z uszczelkami.
                                Polecam dodatkowo nasmarować rygle w drzwiach + zaczepy w oparciach tylnej kanapy.
                                Nie wiem dlaczego ale Skoda nic nie smaruje i tylko czekać po zimie jak zacznie się zacinać.

Komentarz

• TomaszW
                                  Ambiente
                                  • 2009
                                  • 221
                                  • Volkswagen

A czy na wybojach czujecie, słyszycie jak wszystkie drzwi się ruszają na uszczelkach?
                                  W mojej starym fiaciku Siena jest spoko . Konstrukcja jakby bardziej zwarta. Pukają tylko jakieś plastyki ale to już ze starości (97 rocznik).
                                  W skodzie jest o wiele gorzej pomimo ze nówka :evil:
                                  Jak radzicie sobie z pukająca tablica rejestracyjna z tylu na klapie?

Komentarz

• dudek_t
                                    L&K
                                    • 2008
                                    • 1421

Zamieszczone przez Yarek
                                    I ja się dołączę do tego elitarnego grona Yarek czym smarowałeś? Mam silikon w sprayu sonaxa, nada się?

Komentarz

• Jarek_wawa
                                      Rider
                                      • 2009
                                      • 283

Zamieszczone przez TomaszW
                                      A czy na wybojach czujecie, słyszycie jak wszystkie drzwi się ruszają na uszczelkach?
                                      To dziwne. Jeśli nie jest to skrzypienie samych uszczelek to może sprawdź to lepiej.
                                      Jak radzicie sobie z pukająca tablica rejestracyjna z tylu na klapie?
                                      Wystarczy ją dobrze przykręcić :szeroki_usmiech

Komentarz

• vicious
                                        Ambiente
                                        • 2009
                                        • 232

ak radzicie sobie z pukająca tablica rejestracyjna z tylu na klapie?
                                        Taśma piankowa naklejona pod podkładkę tablicy. Jedyny możliwy sposób.

Zamieszczone przez Jarek_wawa
                                        Wystarczy ją dobrze przykręcić
                                        W combi to nie działa :P
                                        Nie jeździj szybciej niż twój anioł stróż potrafi latać...
                                        TomTom VIA125 na pokładzie

Komentarz

• jamesbondzio
                                          L&K
                                          • 2009
                                          • 1174
                                          • Octavia III (5E3)
                                          • DLBA 2.0 TSI RS 245 KM

witam wszystkich...
                                          właśnie odebrałem moje O2 FL z serwisu. Miałem problem w 2-gim biegiem i wyrzucaniem na luz, skrzynia chodziła ciężko. wymienili wodziki i olej w skrzyni. chwilowo jest ok. musze troche pojeździć żeby sie upewnić że jest wszystko ok.
                                          kiedyś była seria TSI : 135KM/217Nm a potem było 156KM/267Nm
                                          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=57585&start=0

teraz 240KM 4x4 Boxer turbo mruczek.
                                          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...350597#1350597

Komentarz

• antasso
                                            Drive
                                            • 2009
                                            • 73
                                            • Volkswagen

Witam, w Combi strasznie coś trzeszczy na dziurach, myślę że boczek, boczki w drzwiach faktycznie "wiszą w powietrzu" i czuć to puknięcie o zaczep czy coś podobnego, nie jest do dobrze spasowane... ale jest poważniejszy problem, na zimno po nocy temp. jak spadła do ok 0-3st sprzęgło w połowie drogi pedału (półsprzęgło) strasznie chroboli, jak się nagrzeje jest ok, po serwisie napisze co to było... ogólnie za auto zapłacone 68 netto (kratka), za cenę brutto 90 tys !!! coś nie halo z tą jakością !!!???!!! :cry:
                                            Passat b8 2.0 TDI

Komentarz

• Enriquez
                                              RS
                                              • 2009
                                              • 7685
                                              • Superb III (3V3)

U siebie rozgryzłem w końcu co mi tak trzeszczało w okolicy mocowania kanapy z tyłu. Otóż tylny zagłówek, jak jest wysunięty to to brzęczy. Nie wiem czy to luzy czy co. Schowanie go na dół zakończyło temat. Wyciągam go po to, że czasami wożę tam fotelik dla dziecka i muszę ten zagłówek wyciągać do góry. I trzeszczenie się zaczyna...
                                              Pozdrawiam
                                              Marcin

Komentarz

• Yarek
                                                Elegance
                                                • 2005
                                                • 992

Zamieszczone przez dudek_t
                                                I ja się dołączę do tego elitarnego grona Yarek czym smarowałeś? Mam silikon w sprayu sonaxa, nada się?
                                                Myślę że nada
                                                Ja posmarowałem jakimś zwykłym sprayem do uszczelek gumowych.

[ Dodano: Nie 06 Gru, 09 19:55 ]
                                                Zamieszczone przez Enriquez
                                                U siebie rozgryzłem w końcu co mi tak trzeszczało w okolicy mocowania kanapy z tyłu. Otóż tylny zagłówek, jak jest wysunięty to to brzęczy. Nie wiem czy to luzy czy co. Schowanie go na dół zakończyło temat. Wyciągam go po to, że czasami wożę tam fotelik dla dziecka i muszę ten zagłówek wyciągać do góry. I trzeszczenie się zaczyna...
                                                Na pewno da się coś z tym zrobić, bo u mnie wyciągnięte zagłówki nie hałasują.
                                                . pzdr Jarek
                                                aktualnie: Octavia 1.6 TDI i Laguna III 2.0 dci

Komentarz

• TomaszW
                                                  Ambiente
                                                  • 2009
                                                  • 221
                                                  • Volkswagen

Zamieszczone przez Yarek
                                                  Ja posmarowałem jakimś zwykłym sprayem do uszczelek gumowych.
                                                  Ja też i po 3 tygodniach to samo. Wszystko trzeszczy.

Komentarz

• elpiter
                                                    Classic
                                                    • 2009
                                                    • 3

U mnie podobne problemy.

- tablica rejestracyjna z tyłu - dokręcenie nic nie dało, dopiero taśma piankowa dwustronna pomogła
                                                    - zagłówki na tylnych siedzeniach - zanim wyczaiłem że to one minęły jakieś 2 miesiące :twisted: - teraz są wsunięte i nie piszczą
                                                    - uszczelki we wszystkich drzwiach skrzypią na większych nierównościach przy temp. powyżej 5 stopni - trzeba będzie nasmarować - może się uciszą :lol:
                                                    - miałem jeszcze problem ze stukaniem z tyłu samochodu - okazało się że podłoga bagażnika - w ASO podkleili grubszą gąbką i jest ok

Po za tym autko super i bardzo sobie chwalę

Komentarz

Pracuję...