kowal 2002 wlepy doszły, SERDECZNE DZIĘKI!!!!!
[O1] Wysobkie obroty + kratka podszybia
Zwiń
X
-
[O1] Wysobkie obroty + kratka podszybia
Witam . Szukałem ale niestety nie znalazłem więc pisze a mianowicie w Teściowej O1 przy odpalaniu na zimnym silniku obroty utrzymują się na 2500 i wiem że to nie jest normalny objaw dodam że po paru minutach jak ja odpaliliśmy to obroty były tak mniej więcej 1150 i falowały ,dodam jeszcze że niedawno była wymieniana przepustnica
a i jeszcze jedno pytanie czy da się dokupić tą osłonę na filtr przeciwpyłkowy (kratkę na podszybiu ) jeśli by ktoś mógł np podać jej numer katalogowy
-
-
Tu masz część http://www.skodaczesci.pl/oferta/czesc.php?id=885#
A jeśli chodzi o obroty to dużo za dużo jak na zimny silnik, u mnie jest w okolicach 1100 a po nagrzaniu spada do 700-800.
Komentarz
-
-
wolt77, dzięki za to podszybie
odświeżę trochę temat ,a wiec po adaptacji przepustnicy oborty trochę spadły ale nadal falują jak jest na luzie na światłach to tak falują miedzy 900 a 1000 ,i jeszcze jedna rzecz jak się nagle doda gazu ( wczoraj tak miałem ruszając pod górkę) to obroty wskoczyły na 4000 i nie chciały spaść mimo że puściłem gaz . Natomiast dzisiaj wyjeżdżając z garażu na zimnym silniku obroty wskoczyły na 2000 i się na takim pułapie utrzymywały już sam nie wiem co mam o tym myśleć
Komentarz
-
-
A spróbuj przed odpaleniem samochodu, po przekręceniu kluczyka, poczekać aż ustawi się przepustnica. Powinieneś słyszeć przepustnice. Jak przestaniesz słyszeć dopiero odpalaj auto. U mnie to działa. Jak odpalę auto nie czekając na przepustnice, to obroty falują. Jak poczekam aż pogasną kontrolki, wszystko gra
Komentarz
-
-
Weź mnie nie przerażaj.... u mnie po czyszczeniu przepustnicy obroty utrzymują się na poziomie 1500rpm i adaptacja nic nie pomogła i zaczynam powoli myśleć o wymianie a tu takie rzeczy się u Ciebie dzieją?
A ta nowa przepustnica to oryginał czy zamiennik? I gdzie robiłeś wymianę i adaptację? Tzn serwis czy na własną rękę?
Komentarz
-
Komentarz