szkoda, rozwijając skrót myślowy: jaką wartość dla kierownika przedstawia auto obute w 4 bravurisy2? ceniona dobra przyczepność, względna niska hałaśliwość. pytam, bo kiedyś czytałem coś na forum, że bravurisy2 nie są zbyt dobre - tzn. że podobno słabe na mokrym
[O2] gwizdy z komory silnika
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
[O2] gwizdy z komory silnika
mały problemik z octavką...
od paru dni dobiegają gwizdy z komory silnika takie mniej więcej jak przy uchylonym oknie gwizd wiatru. dodam że jest to słyszalne na niskich i wysokich obrotach zarówno na biegu jak i na luzie. łożysko, sprzęgło??? pomóżcie, dwumasę wymieniłem ok 30 tyś km temu na nóweczkę
-
Komentarz
-
Potwierdzam slowa Maicroft, to turbinka... ja juz słyszę pogotowie za sobą
więc tylko czekam... :cry:
Komentarz
-
Na wiosnę zniknie karetkaZamieszczone przez Andrev3Potwierdzam slowa Maicroft, to turbinka... ja juz słyszę pogotowie za sobą
więc tylko czekam... :cry:
No chyba że turbina nie dożyje.
Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
Komentarz
-
Padnięcie turbiny przynosi zazwyczaj same kożyści można wpakować z ARLa zrezygnować z ekologii i cieszyć się jazdą
Takie zwykłe Ambiente
Komentarz
-
koja...a w bkd jest niby gorsza niz w arlu?...nie wiem...ale mam watpliwosc :wink:
[ Dodano: Sro 21 Paź, 09 10:09 ]
no chyba ze myslisz o swoim asv...to zrozumiale, bo ja odnosze sie do auta autora tematu :P
Komentarz
-
dzieki chlopaki, wczoraj byłem u "magików" w serwisie podobno turbo ma sie dobrze tylko że nie wiedzą co dolega autku i umówili na kolejna wizytę ... odgłosy słychać z prawej strony silnika, podżućcie mi jak turbo to jaki mniej więcej koszt i co włożyć, myślę po zimie troszkę ją podrasować... 140 kucy mało...pozdrawiam
Komentarz
-
To przykład można dać GT22Zamieszczone przez sew1981koja...a w bkd jest niby gorsza niz w arlu?...nie wiem...ale mam watpliwoscTakie zwykłe Ambiente
Komentarz
-
Podobno tak- wałek jest cieńszy i szybko odlatuje. Poza tym to chyba te same wirniki.Zamieszczone przez sew1981a w bkd jest niby gorsza niz w arluIt doesn't matter what we're losing
It only matters what we're going to find!
Komentarz
-
do BKD wkłada się turbo z BRD- rozmawiałem nawet dziś o tym z Rogalottim :wink:
Komentarz
-
Maru 123,
Zbroisz się :?:It doesn't matter what we're losing
It only matters what we're going to find!
Komentarz
-
Maru 123, jak Ty to zrobiłeś? Ja prawie od tygodnia nie mogę się do niego dodzwonić, a chciałem się na hamowanie umówić... Pojechałem na miejsce, a tam też go nie było :?Zamieszczone przez Maru 123do BKD wkłada się turbo z BRD- rozmawiałem nawet dziś o tym z Rogalottim :wink:
Komentarz
-
tomil, 8) szykują sie zmiany pewne 8)
fernando, bez problemu się dodzwoniłem :roll:
Komentarz
-
rufi, jak magicy nie wiedza..to trudne. ale moze masz walniety dolot, albo intercoller, ja mialem to i to rozwalone i tez mi gwizdalo jak komunistyczny czajnik w kazdym zakresie obrotow
Komentarz
-
Rufi a masz DSG?
U mnie najpierw pojawił się gwizd/świst (ale nie taki jak od turbiny) a potem notlauf.
Jest akcja serwisowa, w DSG cos bardziej wystaje z przodu i śrubki przecierają wąż od IC. U mnie tak było, wymienili wąż na nowy i jest zestaw naprawczy - teśrubki są nowe tak zrobione, żeby nie przecierały węża. Akcja jest typu "jak wystąpi".
Komentarz
-
Komentarz